Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για τη χρήση του Μηχανοκίνητου Πεζικού σε συνθήκες σύγχρονης μάχης. Το παράδειγμα που εξετάσαμε προερχόταν από τις τελευταίες συγκρούσεις στην Ουκρανία το 2014. Πρόκειται για μία περίπτωση όπου σχηματισμοί Μ/Κ πεζικού αξιοποιούν την θωράκιση, την ισχύ πυρός και την ταχύτητα τους για να περικυκλώσουν τις εχθρικές μονάδες. Το παράδειγμα αυτό, αν και σε μικρής κλίμακας μάχη, δείχνει πως η συνεργασία διαφόρων μονάδων (πυροβολικό-Μ/Κ-άρματα μάχης) μπορεί να πλήξει με μεγάλη αποτελεσματικότητα οχυρωμένες θέσεις.

Σε ένα πόλεμο όμως δεν βαίνουν όλα πάντα καλώς. Μήνες αργότερα, στις αρχές του 2015, οι Ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να μετατρέψουν την πόλη Ντεμπάλτσεβε σε οχυρό. Πρόκειται για κατοικημένη περιοχή στη καρδιά του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.

Η προέλαση των Ουκρανικών στρατευμάτων πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση και τους δόθηκε η ευκαιρία να οχυρωθούν στην περιοχή. Παρ’όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι θέσεις των αποσχιστών ήταν μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά τους.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στην πηγή του: https://www.atlasreview.eu/2021/09/2015.html

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: