Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για το Μηχανοκίνητο πεζικό και τα ΤΟΜΑ που το συνοδεύουν σε κάθε περίσταση. Επομένως ας ξεφύγουμε για λίγο από το θεωρητικό κομμάτι και ας δούμε πως το Μ/Κ πεζικό χρησιμοποιεί στη πράξη τα μέσα που διαθέτει.

Για την έρευνα αυτή θα ανατρέξουμε στην Ουκρανία του 2014 και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις για την ανακατάληψη του Σλαβιάνσκ. Το συγκεκριμένο εγχείρημα περιελάμβανε ταυτόχρονη επίθεση προς τη πόλη του Σλαβιάνσκ στα βόρεια αλλά και προς το Ντονέτσκ στα Νότια. Η δεύτερη επίθεση, είχε ως στόχο να δεσμεύσει εχθρικές δυνάμεις μακριά από το Σλαβιάνσκ.

Σε αυτή ακριβώς την επιχείρηση θα σταθούμε εμείς. Όπως φαίνεται παρακάτω, η προέλαση προς το Ντονέτσκ είχε πολλά και διαφορετικά εμπόδια. Πρόκειται δηλαδή για μία πολυεπίπεδη άμυνα γύρω από τρεις διαφορετικές κατοικημένες περιοχές, της Καρλόβκα, του Πίσκυ και του Ντονέτσκ.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο στην πηγή του: https://www.atlasreview.eu/2021/09/blog-post_17.html

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: