Η βιομηχανία άμυνας και ασφάλειας Saab ανακοίνωσε ακόμα μια επιτυχημένη βολή πελάτη της με τον πύραυλο επιφανείας – επιφανείας RBS15. Την 19 Οκτωβρίου το Κροατικό Ναυτικό εκτόξευσε από την πυραυλάκατο RTOP-42 “Ντουμπρόβνικ” πύραυλο RBS15 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία “HARPUN 16”.

Η στρατιωτική άσκηση “HARPUN 16” πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Ντούγκι Ότοκ (Μακρόνησος) και Ζίριε από 16 έως 23 Οκτωβρίου, και είναι το κύριο εκπαιδευτικό γεγονός του Κροατικού Ναυτικού για φέτος και μια από κυρίες δραστηριότητες της διαδικασίας προσαρμογής στους στόχους των ικανοτήτων του Ναυτικού. Την 19η Οκτωβρίου το Κροατικό Ναυτικό εκτόξευσε επιτυχώς έναν από τους πυραύλους RBS15 από την πυραυλάκατο RTOP-42 “Ντουμπρόβνικ” στο πλαίσιο της άσκησης.

©Saab | RTOP-41 Vukovar

“Η Κροατία είναι για πολύ καιρό ένας σημαντικός πελάτης για εμάς και αυτή η εκτόξευση είναι μια δυνατή απόδειξη της τεχνογνωσίας και εμπειρίας της και επιδεικνύει καθαρά την αξιοπιστία του πυραυλικού συστήματος”, είπε ο Μαικλ Χάγκλουν, επικεφαλής προώθησης και πωλήσεων στην επιχειρηματική μονάδα των πυραυλικών συστημάτων της επιχειρηματικής περιοχής της Saab.

“Η εκτόξευση του RBS15 αποδεικνύει την ικανότητα των Κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων να επιχειρούν από όλες τις πλατφόρμες εκτόξευσης RBS15, το οποίο είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τις δυνατότητες των Κροατικών Ένοπλων Δυνάμεων”, είπε ο Αντιστράτηγος Ντραγκο Ματανοβιτς, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Η άσκηση “HARPUN 16” πραγματοποιείται με στόχο να αυξήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες στην σχεδίαση και εφαρμογή των κοινών ναυτικών επιχειρήσεων σε ένα σύνθετο θαλάσσιο περιβάλλον, με εστίαση στην υλοποίηση εκτοξεύσεων αντιπλοικών πυραύλων και τη θαλάσσια επίθεση.

Βίντεο απο την άσκηση:

One Response

  1. X

    Toν RBS-15 ήθελε το ναυτικό μας για τις τρεις πρώτες Super Vita. Tελικά μεταξύ των 2 υποψήφιων πυραύλων προκρίθηκε ο γαλλικός Exocet. Η τιμή τους ήταν χαμηλότερη των σουηδικών και φαίνεται πως κάποιοι μεθόδευσαν έτσι τα πράγματα ώστε να επιλεγεί ο Exocet.

    Eπί ευκαιρίας να δώσω και μία είδηση. Η Κύπρος πριν μερικά χρόνια ήθελε να αγοράσει το ρωσικό επάκτιο σύστημα BAL-E αλλά η αγορά του δεν έγινε λόγο ότι ήταν ακριβό.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: