Το Ναυτικό του Ισημερινού παρέλαβε δυο εκσυγχρονισμένες κορβέτες

Φωτογραφία που λήφθηκε από λιμάνι δείχνει τα πλοία της Νοτίου Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια της κοινής Επιχείρησης UNITAS XXV. Αυτα είναι, από κατω προς τα πάνω: Οι κορβέτες του Ισημερινού Los Rios (CM 13) και El Oro (CM 14), το αντιτορπιλικό καθοδηγούμενων πυραύλων USS Macdonough (DDG 39), η κορβέτα του Ισημερινού Esmeraldas (CM 11) και το αντιτορπιλικό USS Thorn (DD 988).

Το Ναυτικό του Ισημερινού παρέλαβε, την 15η Νοεμβρίου, τις κορβέτες Manabi (CM 12) και Loja (CM 16) από το κρατικό ναυπηγείο Astilleros Navales Ecuatorianos (ASTINAVE), μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών εκτεταμένου εκσυγχρονισμού στα πλοία.

Το έργο με την ονομασία Jupiter του ASTINAVE περιελάμβανε εργασίες εκσυγχρονισμού στις τρεις κορβέτες κλάσης Esmeralda. Η πρώτη, Los Rios (CM 13), παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2018, και μετέπειτα, τον Σεπτέμβριο, το πλοίο συμμετείχε στην πολυεθνική άσκηση UNITAS στα κολομβιανά ύδατα.

Και οι τρεις κορβέτες δεχθήκαν το εγχώριας κατασκευής σύστημα μάχης Orion, όπως δήλωσε το Ναυτικό. Το Ναυτικό εκτίμησε την συνολική αξία του έργου, το οποίο άρχισε το 2014, στα $71 εκατομμύρια και για τα τρία πλοία.

Φωτογραφία που λήφθηκε από λιμάνι δείχνει τα πλοία της Νοτίου Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια της κοινής Επιχείρησης UNITAS XXV. Αυτά είναι, από κάτω προς τα πάνω: Οι κορβέτες του Ισημερινού Los Rios (CM 13) και El Oro (CM 14), το αντιτορπιλικό καθοδηγούμενων πυραύλων USS Macdonough (DDG 39), η κορβέτα του Ισημερινού Esmeraldas (CM 11) και το αντιτορπιλικό USS Thorn (DD 988).

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.