Το Ναυτικό των ΗΠΑ έθεσε σε υπηρεσία το “LCS” κλάσης “Independence”, “USS Omaha” (LCS 12)

©Austal | To “USS Omaha” (LCS 12)

Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) έθεσε σε υπηρεσία το σκάφος παρακτίων επιχειρήσεων (“LCS”) κλάσης “Independence”, “USS Omaha” (LCS 12), κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Το “USS Omaha”, χαρακτηρισμένο ως “LCS 12”, ειναι το ενδέκατο σκάφος παράκτιων επιχειρήσεων που εισέρχεται στον στόλο και το έκτο thw έκδοσης σχεδίου “Independence”. Είναι το τέταρτο πολεμικό πλοίο που λαμβάνει το όνομα του από τη πόλη της Νεμπράσκα. Το πρωτο πλοίο ήταν ένα πολεμικό κότερο. Το δεύτερο πλοίο ήταν ένα ελαφρύ καταδρομικό και το τρίτο “Οmaha” ήταν ένα επιθετικό υποβρύχιο.

Το “LCS” ειναι ένα αρθρωτό, αναδιαρθρώσιμο πλοίο, σχεδιασμένο για να πληροί τις ισχύουσες απαιτήσεις του στόλου για τον πόλεμο επιφανείας (SUW), ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις (ASW) και αποστολές αντιμετώπισης ναρκών (MCM) στις παράκτιες περιοχές. Ένα εναλλάξιμο πακέτο αποστολής ειναι φορτωμένο σε κάθε “LCS” και παρέχει τα κυρία συστήματα αποστολής σε μια από από τα προαναφερθέντα πεδία επιχειρήσεων. Χρησιμοποιώντας σχεδίαση ανοιχτής αρχιτεκτονικής, αρθρωτά όπλα, συστήματα αισθητήρων και μια ποικιλία επανδρωμένων και ανεπάνδρωτων οχημάτων για να κερδίσει, διατηρήσει και αξιοποιήσει την παράκτια ναυτική υπεροχή, το “LCS” παρέχει στις κοινές δυνάμεις των ΗΠΑ πρόσβαση σε σημαντικές περιοχές σε πολλαπλά θέατρα επιχειρήσεων.

Η κλάση “LCS” αποτελείται από την εκδοσή “Freedom” και την εκδοσή “Independence”, σχεδιασμένες και κατασκευασμένες απο δύο βιομηχανικές ομάδες. Η ομάδα της έκδοσης “Freedom” ειναι υπό την ηγεσία της “Lockheed Martin” (για τα πλοία με την παλιά αρίθμηση, π.χ. “LCS 1”). H ομάδα της έκδοσης “Independence” ειναι υπό την ηγεσία της “Austal USA” (για τo “LCS” και τα μετέπειτα πλοία). Είκοσι εννέα (29) πλοία “LCS” έχουν ανατεθεί έως σήμερα: Έντεκα (11) έχουν παραδοθεί στο Ναυτικό, δεκαπέντε (15) βρίσκονται σε διάφορα στάδια της κατασκευής και τρία ειναι στα στα στάδια προπαραγωγής.

Το “USS Omaha” θα ελλιμενίζεται στον Σαν Ντιέγκο μαζί με τα παρόμοια πλοία “USS Freedom (LCS 1)”, “USS Independence (LCS 2)”, “USS Fort Worth (LCS 3)”, “USS Coronado (LCS 4)”, “USS Jackson (LCS 6)”, “USS Montgomery (LCS 8)” και “USS Gabrielle Giffords (LCS 10)”.

Απόδοση/Μετάφραση από το “NavyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.