Το Ναυτικό των ΗΠΑ τοποθέτησε την τρόπιδα του επόμενου αντιτορπιλικού κλάσης Arleigh Burke

©US Navy | Ηλεκτροσυγκολλητής στην ναυπηγική Ingalls συγκολλάει τα πρώτα τμήμα του πλοίου παρουσία του αναδόχου του πλοίου (αριστερά) πάνω στην τρόπιδα του αντιτορπιλικού Frank E. Petersen Jr. (DDG 121).

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) πραγματοποίησε την 21η Φεβρουάριου την τελετή τοποθέτησης τρόπιδας του μελλοντικού αντιτορπιλικού καθοδηγούμενων πυραύλων USS Frank E. Petersen, Jr. (DDG 121) στο ναυπηγείο της βιομηχανίας Huntington Ingalls.

Το πλοίο πήρε το όνομά του προς τιμήν του πρώτου αφροαμερικανού στρατηγού του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και θα είναι το τριακοστό τρίτο αντιτορπιλικό της κλάσης Arleigh-Burke (DDG 51) που κατασκεύασε η Ingalls για το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Αν και η επίσημη κατασκευή του DDG 121 ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016, η τοποθέτηση τρόπιδας αναγνωρίζει συμβολικά την τελετουργική έναρξη του πλοίου.

“Η τοποθέτηση τρόπιδας είναι ένα συμβολικό πρώτο βήμα στη διαμόρφωση του νεότερου αντιτορπιλικού του έθνους μας”, είπε ο Πλοίαρχος Κασει Μοτον, o διευθυντής προγράμματος της κλάσης DDG 51 στο Γραφείο Εκτέλεσης Προγράμματος (PEO) Πλοίων. “Το πλοίο θα είναι η απόδοση τιμής στον Frank E. Petersen Jr., ο οποίος πραγματοποίησε απίστευτες συνεισφορές στην αεροπορία Ναυτικού και Πεζοναυτών, και το DDG 121 θα είναι ένα εξαιρετικά ικανό αντιτορπιλικό για τους Ναύτες μας”.

Ο Frank E. Petersen Jr., ήταν ο πρώτος αφροαμερικάνος αεροπόρος και ο πρώτος αφροαμερικάνος στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών. Ήταν αποστρατεύτηκε το 1988 μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας, ήταν, από την ημέρα κατάταξης του, ο πιο υψηλόβαθμος αεροπόρος στο Σώμα Πεζοναυτών και Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το DDG 121 θα ναυπηγηθεί στη διαμόρφωση Flight IIa με το σύστημα μάχης Aegis Baseline 9 το οποίο περιλαμβάνει ολοκληρωμένη αντιαεροπορική και αντιπυραυλική δυνατότητα.

Απόδοση/Μετάφραση από το NavalToday.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.