Το Ναυτικό της Δημοκρατίας της Κορέας (RoKN) παρέλαβε την πρώτη φρεγάτα καθοδηγούμενων πυραύλων κλάσης “FFX-II”, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την 1η Φεβρουαρίου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) της Νοτίου Κορέας.

Με το όνομα “Daegu” (με αριθμό 818), το εκατόν είκοσι δύο (122) μέτρων μήκους πλοίο παραδόθηκε στην υπηρεσία από την εταιρεία “Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering” (“DSME”) σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Οκπο της εταιρείας στο νησί Τζεότζ. Αναμένεται να αποπλεύσει για την πρώτη της αποστολή κατά το δεύτερο μισό του 2018.

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 2016, η “Daegu” ειναι το πρώτο από τα οχτώ πλοία της κλάσης που αναμένονται να εισέλθουν σε υπηρεσία με το “RoKN”. Η κλάση “FFX-II” ειναι η η μεγαλύτερη εκδοσή των έξι πλοίων κλάσης “Incheon” (“FFX-I”) της Νοτίου Κορέας, το πρωτο από αυτά εισήλθε σε υπηρεσία το 2013.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που κοινοποιήθηκαν από την “DSME”, η κλάση “FFX-II” έχει συνολική ακτίνα πλάτους δεκατεσσάρων (14) μέτρων, εκτόπισμα δυο χιλιάδων οχτακοσίων (2800) τόνων και έμφορτο εκτόπισμα τριών χιλιάδων εξακοσίων πενήντα (3650) τόνων. Η πλατφόρμα ειναι εφοδιασμένη με έναν αεριοστροβιλοκινητήρα “Rolls-Royce MT30” και δύο κινητήρες μόνιμου μαγνήτη “DRS” με πακέτα κινητήρα-γεννήτριας “MTU 12V 4000”, σε μια συνδυασμένη διαμόρφωση πετρελαίου-ηλεκτρισμού ή αερίου (CODLOG). Το πλοίο μπορεί να φτάσει στην μεγίστη ταχύτητα των τριάντα (30) κόμβων.

Η κλάση “FFX-II” ειναι οπλισμένη με ένα ναυτικό πυροβόλο “MK 45 MOD 4” των εκατόν είκοσι εφτά (127) χιλιοστών και ένα εξάκαννο οπλικό σύστημα εγγύς προστασίας “Phalanx” των είκοσι (20) χιλιοστών τοποθετημένο στην οροφή της πρυμναίας υπερκατασκευής.

Επίσης, ειναι εξοπλισμένη με ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης δεκαέξι (16) κελιών για πυραυλους επιφανείας-αέρος και ανθυποβρυχιακές ρουκέτες. Τα κελιά, το κάθε ένα από αυτά μπορεί να υποδιαιρεθεί σύμφωνα με τον τύπο του πυραύλου, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πυραυλους προσβολής χερσαίων στόχων.

Παρόντες, επίσης, πάνω στο πλοίο ειναι οι κεκλιμένοι εκτοξευτές για αντιπλοϊκούς και πυραυλους χερσαίων επιθέσεων, μαζί με τις ενσωματωμένες και συρόμενες δέσμες ραντάρ όπως επίσης και έξι τορπιλοσωλήνες των τριακοσίων είκοσι τεσσάρων (324) χιλιοστών για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις.

Gabriel Dominguez

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

One Response

 1. Gunslinger32

  Έχουν θέμα και οι Κορεάτες με τις υπερυψωμένες υπερκατασκευές στην γέφυρα του πλοίου όπως οι Ιάπωνες, η εμένα μου φαίνεται έτσι;

  Για σύγκριση μια φωτογραφία του Ιαπωνικό Α/Τ Ashigara στο Πέρλ Χάρμπορ, και απο κάτω ένα αμερικανικό κλάσης Arleigh Burke που παρουσιάζει(τουλάχιστον οπτικά χαμηλότερη υπερκατασκευή.

  Άλλο ένα παράδειγμα, το Ashigara δίπλα στο αμερικανικό Α/Τ USS Chafee.

  Japan Maritime Self Defense Force guided-missile destroyer JS Ashigara (DDG 178) and USS Chafee (DDG 90).

  ??

  ??
  ?itok=KdIxb1Ou

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: