Το Ομάν αγόρασε 14 ταχέα σκάφη περιπολιών από την Τουρκία

ARES 85 HERCULES

Το ναυπηγείο ARES από την Τουρκία ανακοινωσε ότι υπέγραψε σύμβαση για την παράδοση 14 ταχέων σκαφών περιπολιών ARES 85 Hercules στην Βασιλική Αστυνομία του Ομάν (ROP). Η σύμβαση αυτή σηματοδοτεί το πρωτο τουρκικό εξαγωγικό ναυτικό πρόγραμμα στο Σουλτανάτο του Ομάν.

Μετά απο την εκτενή διαδικασία αξιολόγησης ανάμεσα σε δεκάδες διεθνείς ναυπηγούς, το τουρκικό ναυπηγείο ARES ανέλαβε σύμβαση για την παράδοση Σκαφών Περιπολιών και Αναχαίτισης (PIV) στην Βασιλική Ακτοφυλακή της Αστυνομίας του Ομάν (ROPCG).

Η σύμβαση, που υπογράφηκε απο τον Γενικό Επιθεωρητή της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν και τον Γενικό Διευθυντή της ARES καλύπτει δεκατέσσερα (14) τελευταίας τεχνολογίας σκάφη που θα κατασκευαστούν και παραδοθούν στο πλαίσιο τετραετούς εξοπλιστικού προγράμματος.

Τα σκάφη ARES 85 Hercules ειναι απολύτως προσαρμοσμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες της Ακτοφυλακής της Βασιλικής Αστυνομίας του Ομάν, και προσφέρουν στην υπηρεσία την σαφώς πιο διευρυμένη ικανότητα περιπολιών και προστασίας των εθνικών υδάτων.

Ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ARES, Κεριμ Καλαφατόγλου, δήλωσε: “Θέλω να τονίσω με υπερηφάνεια οτι αυτό ειναι το πρωτο ναυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας προς το Ομάν. Και επίσης, ειναι ακόμα ένα πρόγραμμα που καταρρίπτει το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί από το ARES.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

29 Απαντήσεις

 1. Το ‘αστειο’ είναι οτι χρησιμοποιούν τα ονόματα Άρης και Ηρακλής Οπως σχεδόν όλοι….πλοια των ΗΠΑ….ΑΙΓΙΣ…Τυφωνας..κ.ο.κ…Τελικα θελουν δεν θέλουν παραδέχονται τους Έλληνες

  1. Προτιμούν όντως ονομασίες απο αρχαία Ελλάδα, σε αρκετές περιπτώσεις.
   Νομίζω όμως ότι με αυτή την πρακτική, παραδέχονται τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι άφησαν γνώση, κουλτούρα και πολιτισμό για τις επόμενες γενιές(όπως οι αρχαίοι κινέζοι η Αιγύπτιοι). Οι «νεοέλληνες» έτσι όπως πάνε θα αφήσουν μάλλον καμένη γης σε αυτούς που ακολουθούν(όσο σκληρό η αισιόδοξο και να ακούγεται/φαίνεται). Εφόσον αφοσιώνονται στην αυτοκαταστροφή αντί να αφοσιωθούν στην ανάπτυξη. Για να μην παρεξηγηθώ, η ανάπτυξη δεν σταματά στο μάζεμα επενδύσεων απο ξένους, χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αφήσεις έργο σε συτούς που ακολουθούν, όπως φαίνεται στους μεγάλους στην παγκόσμια σκηνή(μεγάλοι δεν σημαίνει αναγκαστικά μεγάλες χώρες σε πληθυσμό/έκταση).

   1. 😉👍

    Συμφωνω. Ορισμένες φορές θα ψάχνουμε να βρούμε τους αληθινούς Έλληνες οπως ο Διογενης τους Ανθρώπους .

    «οὐκ ἐν τῷ πολλῷ τὸ εὖ, ἀλλ᾿ ἐν τῷ εὖ τὸ πολύ»

    1. Έχουν λιγοστέψει (για να μην πω ότι έχουν χαθεί) στην Ελλάδα αυτά τα ανήσυχα πνεύματα που ήταν συνέχεια στην έρευνα και στο ψάξιμο. Η λίγοι που απέμειναν αντιμετωπίζονται συχνά σαν εξωγήινοι απο το σύστημα(για αυτό φεύγουν έξω σε άλλες χώρες).

 2. «Έχουν λιγοστέψει (για να μην πω ότι έχουν χαθεί) στην Ελλάδα αυτά τα ανήσυχα πνεύματα που ήταν συνέχεια στην έρευνα και στο ψάξιμο. Η λίγοι που απέμειναν αντιμετωπίζονται συχνά σαν εξωγήινοι απο το σύστημα(για αυτό φεύγουν έξω σε άλλες χώρες).»

  Κατι τετοια διαβαζει ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ και λεει μετα εχω 100 πατεντες για το ενα οπλο, 200 για το αλλο κλπ.

  1. Υπάρχουν πατέντες η «πατέντες», μια «πατέντα» είναι για παράδειγμα ένα BMP-1 με πολυβόλο ZU-23-2 επάνω, εγώ άλλο πράγμα εννοώ πάντως.

   Εφευρέτες υπάρχουν πολλοί, δεν έχουν όμως όλοι επιτυχία(για διάφορους λόγους).

 3. Η μετατροπές οπλικών συστημάτων δεν είναι κάτι το δύσκολο.

  Έχουν χαθεί τα καλά παλιά μυαλά που μπορούσαν να σχεδιάσουν κάτι με το μυαλό τους.

  Ο υπολογιστής βγάζει ότι του βάζεις μέσα!

  Οι περισσότερες σχεδιάσεις είναι αποτυχημένες γιατί δεν της σχεδιάζει αρχικά ένας άνθρωπος που είναι και ο κινητήριος μοχλός και ελέγχει όλη την προσπάθεια σχεδίασης.

  Όλα ξεκινούν από της λανθασμένες προδιαγραφές και είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό στην σημερινή εποχή που μπορείς να κάνεις σχέδια και υπολογισμούς σε υπολογιστή. Άρα οι ομάδες εργασίας ξεκινάνε με λάθος τρόπο!

  Καθόμαστε και βγάζουμε της σωστές προδιαγραφές ενός οπλικού συστήματος που θα πρέπει να σχεδιάσουμε απορρίπτοντας λανθασμένες επιλογές και επεξηγώντας αναλυτικά το γιατί πρέπει να γίνει αυτό.

  Θα δώσω ένα παράδειγμα εδώ: ποιό είναι το σωστό σε ένα θωρακισμένο όχημα 6Χ6 να είναι οι τρεις άξονες στην ίδια απόσταση ο ένας με τον άλλον ή να είναι με την ίδια λογική των φορτηγών με τον δεύτερο άξονα κοντά στον τρίτο.
  Όσοι απαντήσουν ότι οι τρεις άξονες πρέπει να έχουν την ίδια απόσταση να ξέρουν πως είναι λάθος αλλά έτσι δεν τα βγάζουν τα θωρακισμένα οχήματα; Με μεγάλα παράθυρα και πολύ ψηλά σε ύψος, ακριβά, βαριά, ελαφρά θωρακισμένα και με ελάχιστο οπλισμό.

  Τώρα ποιός έχει δίκιο αυτοί που τα βγάζουν ή εγώ που διαφωνώ και έχω της αντιρρήσεις μου αναφέρω αναλυτικά τα λάθη που κάνουν, το γιατί, το πρέπει κλπ! Θα σας της βάλω της προδιαγραφές γιατί δεν είναι εύκολο να σας της γράψω είναι μια ολόκληρη μελέτη που περιλαμβάνει ακόμα και το κόστος που είναι πολύ χαμηλό.

  Θα κάνω μια ερώτηση μόνο εσύ κύριε tsimuha θα έβγαζες- σχεδίαζες ένα θωρακισμένο 6Χ6 που θα κινδύνευε όταν ανέβαινε σε ένα λόφο-μεγάλη ανηφόρα να του σπάσει ο μεσαίος άξονας ή να του σπάσει η ανάρτηση του μεσαίου άξονας; Θα διακινδύνευες να ανατραπεί ποιο εύκολα το θωρακισμένο 6X6 ακόμα και να το χτυπήσουν εύκολα στο κάτω μέρος και να το αχρηστεύσουν; ΄

  Έτσι όμως τα σχεδιάζουν με ισοκατανομή των αξόνων αλλά αυτά δεν τα βρίσκεις πουθενά γραμμένα.

  Δηλαδή στα φορτηγά γιατί είναι έτσι οι άξονες μήπως νομίζεις πως ξέρουν;

 4. Oχι παιδι μου, αυτοι δεν ξερουν τιποτα.
  Ολοι τους χαιβανια ειναι, εσυ τα ξερεις.
  Τι να τα κανουν τα πτυχια τους και τοσα χρονια σπουδων, εσυ με ενα κομπιουτερακι τσεπης τους αλλαζεις τα φωτα.
  Τι δηλαδη επειδη εχουν σπουδασει ξερουν και κατι.
  Αυτοι οι βλακες με υπολογισμο δυναμεων, τασεων, ροπων, με δυναμικες και στατικες αναλυσεις, με ενα καρο ταλαντωσεις και πεπερασμενα στοιχεια , με υπολογιστες και λογισμικο εκατομμυριων δεν εχουν ιδεα για το πως πρεπει να βαλουν τους αξονες, αλλα εσυ ξερεις.
  Οπως ξερεις και απο αεροναυπηγικη, απο υδροδυναμικη,απο ανωτερα μαθηματικα, απο μηχανολογια, απο μεταλλουργια,απο ηλεκτρομαγνητισμο, απο υπολογιστες, απο προγραμματισμο, απο ενα χιλια δυο απο.
  Εχεις την λυση «δια πασαν νοσον και πασαν μ@λ@κια», ειχαμε και στο χωριο εναν σαν εσενα, καθε μερα εβριζε το συστημα γιατι δεν του εδιναν το Nobel.Τωρα κανει βολτες στο Λεμπετ.

 5. Χωρίς να θέλω να εμπλακώ σε μια «φιλοσοφική» αντιπαράθεση, θέλω να παρατηρήσω (γενικά) ότι μια ΕΛΒΟ π.χ. με υποδομές και (υποτίθεται) σπουδαγμένο προσωπικό, απέτυχε να προσφέρει/ολοκληρώσει ένα εγχώριο θωρακισμένο όχημα μάχης, η για μεταφορά προσωπικού.
  Μερικοί «εφευρέτες γκαραζιού» σε μερικές χώρες, έχουν πετύχει πολλά περισσότερα χωρίς πτυχία(η πρίν ακόμα τα αποκτήσουν). Επομένως νομίζω ότι τα πτυχία δεν είναι εγγύηση για οποιεσδήποτε επιτυχίες, αυτό όπως ανέφερα επάνω, επαναλαμβάνω ότι δεν σημαίνει ότι μπορεί οποίος θέλει να φτιάξει ότι φαντάζεται. Ή θέληση φυσικά είναι σημαντική, δεν αρκεί όμως. Ας έχουμε όμως υπόψη, ότι π.χ. τα σημερινά οχήματα μεταφοράς προσωπικού/υλικού MRAP με αυξημένη προστασία για τους επιβαίνοντες, ξεκίνησαν απο τις προσπάθειες των συνεργιών στρατιωτικών μονάδων στο πεδίο μάχης με τα γνωστά Gun Trucks με αυτοσχέδιες λύσεις, για να φτάσουν στα σημερινά οχήματα εργοστασιακής σειριακής παραγωγής. Οι πολιτικές/στρατιωτικές ηγεσίες όπως και οι παραγωγοί, δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα οχήματα με αυτοσχέδιες θωρακίσεις, μετά αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για ευκαιρία για να οικονομήσουν περισσότερα, εφόσον η ζήτηση για παραδοσιακά μάχης/μεταφοράς είχε πέσει/μειωθεί σημαντικά μετά την πτώση της ΕΣΣΔ(και με την αφοσίωση του ΝΑΤΟ σε νέου είδους πολέμων, εναντίων αντιστασιακών ομάδων).

  1. «Χωρίς να θέλω να εμπλακώ σε μια «φιλοσοφική» αντιπαράθεση, θέλω να παρατηρήσω (γενικά) ότι μια ΕΛΒΟ π.χ. με υποδομές και (υποτίθεται) σπουδαγμένο προσωπικό, απέτυχε να προσφέρει/ολοκληρώσει ένα εγχώριο θωρακισμένο όχημα μάχης, η για μεταφορά προσωπικού.»

   Δεν ειναι ακριβως ετσι, δεν απετυχε το προσωπικο.
   Το ιδιο το ελληνικο κρατος δεν υποστηριξε την αμυντικη βιομηχανια.
   Το νουμερο ενα στην υποστηριξη ειναι οι πιστωσεις.Ποσα δαπανας για ερευνα και εξελιξη, τι υποδομες δημιουργεις, τι αγορες προγραμματιζεις,τι εκπαιδευση δινεις στο προσωπικο σου, τι παρακαταθηκη αφηνεις στους επομενους.
   Οταν δεν εχεις θεληση (πολες φορες εχεις βεβαια θεληση αλλα σου λοιπουν τα χρηματα ) το αποτελεσμα ειναι προδιαγεγραμμενο.Οταν εισαι μια χωρα που τοσα χρονια δεν ειχες καμια εμπλοκη με μεγαλα προγραμματα φυσιολογικο ειναι να κανεις και λαθη.
   Η ΕΒΟ μια χαρα προσφερε το Leonidas με πυργο, ο ΕΣ τσινισε στο τελος και μετα δεν ηθελε πυργο, επομενως που ειναι η αποτυχια των επιστημονων;Αν ο ελληνικος στρατος δεν ηθελε την μειωμενη χωρητικοτητα σε μεταφερομενο προσωπικο που επέβαλε η υπαρξη του πυργου ας ελεγε πολυ απλα, ξεχαστε το Leonidas θελω ενα μαγαλυτερο σκαφος.
   Ειχε ομως τα δις για μια τετοια αποφαση:
   Ο ανθρωπος που σχεδιασε (αντεγραψε -οπως θελεις πεστο ) την βομβα Laser πρωτα απο ολα ηταν επιστημονας.
   Με την ιδια λογικη απετυχε και το DIVAD αφου πρωτα εφαγε δις δολαρια σε ερευνα , εξελιξη, δοκιμες.
   Πανω απο ολα ομως οι ανθρωποι που ασχοληθηκαν μαζι του ηταν παλι επιστημονες , οχι ηλεκρολογοι της γειτονιας.
   Αν δεν πετυχε μια φορα με αυτους δεν θα μπορουσε να πετυχει 100 φορες με τους αλλους.(τους πατενταδες )
   Με κατηγορει ο παντογνωστης οτι ειμαι αναιδης, αλλα δεν σκεφτεται το απλο, «γιατι ειναι καποιος αναιδης μαζι μου», γιατι πχ ο τσιμουχας «δεν ειναι αναιδης με τον κυριο Ζηκιδη».
   Καταλαβαινεις προφανως το ειδικο βαρος που εχει ο ενας και το ειδικο βαρος που εχει ο αλλος.
   Ο ενας εχει ολο το υποβαθρο για να τον παρεις σοβαρα ο αλλος εχει το «εχω 100 πατεντες».
   Λαθη ομως μπορουν να κανουν και οι δυο, το οτι εχει καποιος πτυχια δεν σημαινει οτι δεν θα κανει καποια στιγμη λαθη, και οι γιατροι κανουν λαθη, και οι δικηγοροι, και οι μηχανικοι, και οι αεροναυπηγοι.
   Και οι πιλοτοι μας και οι κυβερνητες των σκαφων μας πολλες φορες εχουν κανει λαθη, αυτο ομως δεν αναιρει τις γνωσεις τους.

   1. Σε περιπτώσεις που υπήρξε η οικονομική υποστήριξη απο τον πελάτη, (όπως π.χ. στα ελληνικά ναυπηγεία), οι υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα ήταν απλά απαράδεκτες, χώρια που εκβίαζαν για περισσότερα χρήματα (αν θυμάμαι σωστά μερικές αναφορές σε αμυντικά περιοδικά) απο την αρχική συμφωνία, για να ολοκληρωθούν τα πλοία(αρματαγωγά) για το ΠΝ(όπως συνέβει αργότερα με τα υποβρύχια, όταν ανέλαβε ξένος τα ναυπηγεία). Έτσι δεν χτίζεις εμπιστοσύνη, ούτε πρόκειται να σε προτιμήσει ξανά οποιοδήποτε πελάτης όταν έχει φάει στήσιμο στις παραδόσεις, η νταηλίκι στο οικονομικό θέμα.
    Υπήρξε και μια περίπτωση με στρατιωτικά φορτηγά για την ΕΦ, θυμάμαι απο παλαιότερη συζήτηση σε άλλη σελίδα.

    Εκεί ποιός έφταιγε, πάλι οι άλλοι που δεν έδωσαν οικονομική υποστήριξη, για συναρμολόγηση οχημάτων;

    Άλλη μια περίπτωση είναι ο «εκσυγχρονισμός» των C-130 της ΠΑ, που πήρε αρκετά χρόνια(αν ισχύουν οι αναφορές).

    Επιπλέον υπήρξε μια αναφορά για συμπεριφορές προσωπικού στην ΕΑΒ, που άφησε επίσης «μεικτές» εντυπώσεις, όσον αφορά την νοοτροπία για εφαρμογή χρονοδιαγραμμάτων.

    Ο προβληματισμός νομίζω ότι δεν περιορίζεται σε μια μοναδική ελληνική «εταιρία», αλλά εξαπλώνεται σε όλη την χώρα(ειδικά εκεί που έχουν εξασφαλιστεί οι θέσεις απασχόλησης), η εξαίρεση είναι οι πραγματικά ιδιωτικές εταιρίες, όπου δεν χωράνε περίεργες νοοτροπίες η αντιλήψεις σχετικά με την σωστή εφαρμογή συμφωνιών/χρονοδιαγραμμάτων.

    Έχουν ξεφύγει και άλλες μεγάλες εταιρίες σε χρονοδιαγράμματα, αλλά εκείνες έχουν τα περιθώρια, επειδή ασχολούνται παράλληλα με περισσότερα προγράμματα(π.χ. Airbus/LM), ακόμα και για αυτές όμως η αποκλίσεις είχαν/έχουν συνέπειες.

    Στις ΗΠΑ υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου απο την επιτυχία ενός προγράμματος εξαρτούνταν το μέλλον μια εταιρίας, αν προχωρούσαν με νοοτροπίες που συνηθίζουν ορισμένες αμυντικές «εταιρίες» στην Ελλάδα, σήμερα αρκετές θα είχαν εξαφανιστεί, πρώτη απο όλες θα ήταν η Μπόινγκ, απο την εποχή που σχεδίασε το 747 για την Pan Am (που ήταν ο πρώτος πελάτης για το αεροσκάφος). Εκεί χρήματα μέχρι να παραδώσουν το πρώτο έτοιμο αεροσκάφος στον πελάτη δεν είδαν, αλλιώς υπάρχει περιπτώσει να το έριχναν στην χαλαρή. Έτσι όμως είχαν ένα σημαντικό λόγο να παραδόσουν έργο, επειδή αλλιώς θα ήταν εκτός παιχνιδιού(που σημαίνει χρεοκοπία έτσι απλά).

    Η παραπάνω περίπτωση με την Μπόινγκ, είναι ένα απλό (ένα απο πολλά) παράδειγμα σαν τροφή για σκέψη.

    Συμφωνώ ότι οι πολιτικές ηγεσίες έχουν μερίδιο σε όλη την ιστορία, αλλά σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί που φέρουν ευθύνες για αυτές τις εξελήξεις.

   2. «Σε περιπτώσεις που υπήρξε η οικονομική υποστήριξη απο τον πελάτη, (όπως π.χ. στα ελληνικά ναυπηγεία), οι υπερβάσεις στα χρονοδιαγράμματα ήταν απλά απαράδεκτες, χώρια που εκβίαζαν για περισσότερα χρήματα (αν θυμάμαι σωστά μερικές αναφορές σε »

    Ναι, αλλα ολα αυτα ειναι κακη διαχειριση, οταν δεν προγραμματιζω απο πριν τι εξαρτηματα θελω, το ποτε τα θελω, τι ειδικοτητες κλπ αυτα συμβαινουν.Πολλες φορες αυτη η κακη διαχειριση οφειλεται σε πολιτικες σκοπιμοτητες, θα παρετε αυτους για προσωπικο, θα μπει αυτος επικεφαλης που ειναι του κομματος κλπ.

    1. Η λέξη Νεποτισμός ίσως να περιγράφει ακριβώς αυτή την πρακτική, ένα άλλο σημείο είναι ο ωχαδερφισμός, που χαίρει (προφανώς) επίσης μεγάλης εκτίμησης σε θέσεις με μεγάλες ευθύνες(όχι μόνο στην πολιτική σκηνή). Επειδή και τα «αφεντικά» σε ορισμένες «εταιρίες» έχουν συγγενείς και συμπεθέρια, επειδή αυτά τα παρατηρούν/υιοθετούν και οι εργάτες σε χαμηλά πόστα(όσον αφορά τον ωχαδερφισμό πάντως), αυτή η πρακτική στο φινάλε αποτυπώνεται σε ένα μεγάλο μπάχαλο.
     Ίσως για αυτό η συγκεκριμένη «εταιρία» να είναι ακόμα στον αέρα, εφόσον ούτε οι Γερμανοί αλλά ούτε οι Αφρικανοί προχώρησαν σε μια αγορά(αναλαμβάνοντας αναγκάστηκα και τα χρέη που έχουν μαζευτεί στα πέρασμα να χρόνια). Όχι ότι οι άλλες που λειτουργούν με παρόμοιο «σύστημα» είναι ανταγωνιστικές η προσφέρουν αισθητό αξιόλογο έργο.

 6. tsimuha πρώτον είσαι αναιδείς και δεύτερος είσαι άσχετος με το αντικείμενο.

  Τέλος θα σου βάλω να διαβάσεις τι έβαλε ένα άλλο αμυντικό σάιτ σήμερα

  https://www.ptisidiastima.com/skunk-works-75-years/

  H
  «ψυχή» της ομάδας αυτής, που έχει μάθει να εργάζεται σε πλήρη απομόνωση με
  ταχύτατο ρυθμό, ήταν επί δεκαετίες ο μεγαλοφυής Σουηδός στην καταγωγή
  αεροναυπηγός «Κelly» Johnson (1910-1990), μέλος του National Aviation Hall
  of Fame.

  Αυτός τα σχεδίασε όλα τα αεροσκάφη ναι ένας άνθρωπος που δούλεψε με ολιγομελής ομάδες!
  Από τα αεριωθούμενα καταδιωκτικά της πρώτης μεταπολεμικής
  δεκαετίας μέχρι τα θρυλικά κατασκοπευτικά U-2 και Blackbird του ’50 και του
  ’60 και τα σύγχρονα «αόρατα» F-117 και F-22, τα Shunk Works υπήρξαν πάντα
  ταυτισμένα με την τεχνολογική πρωτοπορία.

  Διάβασε λοιπόν και μάθε και μην κάνεις κακόχεντρα σχόλια και να με κρίνεις χωρίς να με ξέρεις!
  Δεν ξέρεις ούτε τι ικανότητες, έχω ούτε πόσο δείκτη νοημοσύνης έχω!

  Εγώ πάντως δεν λέω ότι ο τάδε είναι βλάκας και ας είναι κουτός, μην κρίνεις λοιπόν για να μην κριθείς!
  Ούτε κάνω σχόλια για της τοποθετήσεις σου γιατί δεν απάντησες σε αυτό που σου έγραψα.

  Το σωστό θα ήταν να με ρωτήσεις για να μάθεις πως πραγματικά σχεδιάζετε ένα 6Χ6 θωρακισμένο όχημα και ποιές είναι οι προδιαγραφές και όχι θέλω ένα θωρακισμένο με προδιαγραφές της δεκάρας.

  Στην Ζήμενς πήγα στην Γερμανία το 1992 για εκπαίδευση και ρώτησα αυτή η πλακέτα τι είναι και τι εξυπηρετεί και μου απάντησαν πως ο άνθρωπος που σχεδίασε την ηλεκτρονική συσκευή είχε πεθάνει και κανένας δεν ήξερε την χρήση της!! Ένας άνθρωπος την σχεδίασε όχι εκατοντάδες οι άλλοι δούλευαν κάτω από της εντολές του.

  Για να τελειώνει αυτή η κουβέντα γιατί στην Ελλάδα δεν μου έδωσαν πότε μια ευκαιρία; Εδώ δεν ήθελαν να πάρουν χρήματα του ΝΑΤΟ γιατί έπρεπε να συνεργαστώ με μια πολεμική βιομηχανία. Άλλοι θα έβαζαν τα χρήματα οι ξένοι αλλά εδώ στην Ελλάδα κανείς δεν πρόκοψε απλά πράγματα γιατί κανείς δεν ήθελε να δουλέψει!

 7. Εγω ποτε δεν ειπα οτι ειμαι σχετικος, δεν σχεδιαζω υποβρυχια, αρματα, ρανταρ, αεροπλανα, ελικοπτερα, πυροβολα, ρανταρ κλπ οπως εσυ, δεν δηλωσα οτι κατεχω 500 πατεντες (γιατι αν βαλω κατω ολα τα σχολια σου τοσες, βγαινουν.)
  Το τι γνωσεις εχεις φαινεται δεν χρειαζεται να το μαντεψω.Στο ξαναειπα , κατα δηλωση σου εισαι ηλεκτρολογος.
  Αυτος που λεει σχεδιαζω αεροπλανα, ρανταρ, αποβατικα, πυραυλους, αρματα, με μονα εφοδια ενα κομπιουτερακι και ενα φτηνιαρικο πολυμετρο περιμενει απο τους αλλους να τον παρουν στα σοβαρα.
  Αν στην Ελλαδα δεν σου εδωσαν καμια ευκαιρια γιατι δεν πηγες εξω ( ναι ξερω οι γνωστες δικαιολογιες της Μαρθας Βουρτση), αλλα ξεχασα, εξω το πρωτο πραγμα που σε ρωτανε ειναι δειξε μας τις σπουδες σου, τα πτυχια σου και τα διδακτορικα σου επανω στο αντικειμενο.

  » ήταν επί δεκαετίες ο μεγαλοφυής Σουηδός στην καταγωγή
  αεροναυπηγός «Κelly» Johnson»

  Βλεπεις τι ωραια ερχεσαι στα λογια μου, «ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΟΣ» ηταν ο ανθρωπος , οχι ο ηλεκτρολογος της γειτονιας.
  Το πρωτο πραγμα που του ζητησαν προφανως οταν πηγε να πιασει δουλεια ηταν το πτυχιο του, «οχι τι χρωμα εχει η φαση και τι ο ουδετερος».

  Εδω και 15 χρονια μας εχεις πρηξει τα π@π@ρια με τις μελετες σου και τις πατεντες σου.
  Τα ιδια χαζα εγραφες και στο defencenet, τα ιδια χαζα γραφεις στην Πτηση, τα ιδια χαζα γραφεις και εδω..
  Κατεβατα ολοκληρα απο βλακειες και ασυναρτησιες.
  Θυμασαι που ειχες το θρασος να ζητησεις απο τον κυριο Ζηκιδη να συνεργαστείτε επανω σε μελετες για ρανταρ.
  Αντε, εγω ειμαι και βλακας και αναιδης και ενα σωρο αλλα πραγματα, ο κυριος Ζηκιδης που δεν ειναι (ολα αυτα που ειμαι εγω ) τι εκανε, σου εστειλε προσκληση για να κανετε μαζι μελετες;Γιατι δεν σε πηρε στα σοβαρα;

  «Το σωστό θα ήταν να με ρωτήσεις για να μάθεις πως πραγματικά σχεδιάζετε ένα 6Χ6 θωρακισμένο όχημα και ποιές είναι οι προδιαγραφές και όχι θέλω ένα θωρακισμένο με προδιαγραφές της δεκάρας.»

  Ακριβως τα ιδια ελεγε και ο χαζος του χωριου μας, εγω ξερω το ενα , εγω ξερω το αλλο, εμενα θα ρωτατε και αλλα τετοια.

  «tsimuha πρώτον είσαι αναιδείς»

  Εννοειται , με τα νουμερα (γιατι δεν μπορω να σε δω αλλιως) παντα ειμαι αναιδης

  «αυτή η κουβέντα γιατί στην Ελλάδα δεν μου έδωσαν πότε μια ευκαιρία;»

  Ειδες τι κανει η ατιμη κοινωνια.

 8. Αρκετές πρακτικές εφαρμογές σχέδια έχουν γινει πραγματικότητα με ‘απλα’ εργαλεία όπως το …the slide rule

  https://tinyurl.com/y8jycxa9

  Πολλοί έχουν ξεχάσει η μαλλον πλέον δεν μαθαίνουν τριγωνομετρικους πίνακες διαφορικες εξισώσεις..κτλ…εφοσον ολα βρίσκονται με τον υπολογιστή. Όμως συμφωνω ότι εαν ένας ανθρωπος δεν κατέχει τα βασικά των επιστημών τοτε σκουπίδια στον υπολογιστή και σκουπίδια τα αποτελέσματα. Έπειτα και τα βασικά λογισμικά πρόγραμματα στον υπολογιστή πρέπει να έχουν το benchmark βάσει τεστ και εμπειρία ωστε να υπάρξει η εμπιστοσύνη και η πεποίθηση οτι προβλέπεται μεσω του υπολογιστή να έχει τις βάσεις του. Αρκετές φορές άτομα προσπαθούν να κανουν δουλειά στον υπολογιστή με πολλες ώρες…ενω μεσα σε μερικα λεπτά βάσει πίνακος ειναι εφικτη η απάντηση. Οι υπολογιστές εχουν την θεση τους οχι ομως να αντικαταστήσουν τον Άνθρωπο τουλάχιστον οχι ακόμη (επιφυλάσσομαι για μεμονωμένες περιπτώσεις ΑΙ) Η αυτονομία των ΑΙ όπου τα μηχανήματα σκαρφιζονται και την δική τους γλώσσα φέρνει την Ανθρωπότητα στο χείλος ενός νέου επικίνδυνου παιχνιδιού. Απλές καθημερινές εφαρμογές όπου πολλοί χρησιμοποιούν GPS για να πανε για ψώνια πέντε τετράγωνα απο το σπίτι τους σταθερά κανει τους ανθρώπους μαλθακους στον εγκέφαλο. Επίσης ανθρωποι αντί να μαθαίνουν επιστήμες (ενας ανθρωπος έχει την δυνατοτητα να μαθει πολλά στην ζωη του είχα εναν καθηγητη ο οποίος είχε έξη Διδακτορικά το πρωτο σε ηλικια 14 χρονών στα Μαθηματικά) πλακώνονται για το ποδόσφαιρο γκομενάκια πρεζάκια ηλιθιους πολέμους δηθεν πολιτικά συστήματα γίνονται υποχείρια του κατεστημένου που δεν θέλει την Ανθρωπότητα Ελεφθερη. Ευτυχώς που υπάρχουν και ατομα οπως τον Τέσλα που μας έφεραν και καλύτερη τεχνολογία έστω και εαν οι ίδιοι δεν πλούτισαν.

  http://thebusinesstutor.com/wp-content/uploads/2016/03/tesla-quote-future.jpg

 9. «. Όμως συμφωνω ότι εαν ένας ανθρωπος δεν κατέχει τα βασικά των επιστημών τοτε σκουπίδια στον υπολογιστή και σκουπίδια τα αποτελέσματα.»

  Αυτο ακριβως , το ζητημα ειναι να ξερεις τα βασικα, αν πχ ηταν ενας μηχανολογος μηχανικοςς θα ελεγα ναι, εχει τουλαχιστον ολο το θεωρητικο υποβαθρο για το πως σχεδιαζονται βασικα μηχανολογικα απαρτια, για το πως υπολογιζονται τα φορτια, πως γινεται η κατανομη αυτων των φορτιων,για το πως θα υπολογισει παραμορφωσεις, στρεβλωσεις κλπ.
  Και να πει το αυτονοτο, «μετα απο αναλυση με το ταδε προγραμμα, με αυτες τις παραδοχες, για αυτα τα υλικα τα αποτελεσματα που εβγαλα για την αντοχη του ταδε αξονα, του ταδε συνδεσμου, της ταδε αναρτησης ειναι αυτα.
  Οριστε τα αποτελεσματα των αναλυσεων , οριστε οι παραδοχες κλπ κλπ»

  Κατι τετοιο σαφως και δεν μπορω να το ειρωνευτω.
  Ειναι σαν εγω να διαβασω απο το ιντερνετ για το πως γινονται οι εγχειρησεις και μετα να παρω ενα νυστερι και να λεω ελατε, ξερω, εχω κανει με το μυαλο μου 500 εγχειρησεις.Ελατε σε μενα, δεν εχω πτυχιο, δεν εχω ιατρικες γνωσεις αλλα εχω καλη προθεση και ειμαι καλο παιδι.

  1. -Γιατρέ,έχω κάποιον φόβο πριν την εγχείρηση…
   -Δέν χρειάζεται κανένας φόβος,την εγχείρηση την έχουμε κάνει χιλιάδες φορές.
   Πού θα πάει,κάποτε θα πετύχει.

 10. Είπα εγώ ποτέ ότι δεν με ζήτησαν στο εξωτερικό; Ανάλυσα τους λόγους που δεν πήγα με πάσα λεπτομέρεια αφού με διαβάζεις tsimuha θα το ήξερες αυτό!

  Δεν φεύγεις έτσι εύκολα αν είσαι 50 ετών από την χώρα σου, εξάλλου δεν ήθελαν να δουλέψω για μικρό χρονικό διάστημα αλλά να με δέσουν με συμβόλαιο 15 ετών με σκληρούς όρους με μόνο 4-5 εβδομάδες άδεια κάθε χρόνο.

  Την ευκαιρία μου την είχα λοιπόν και άσε της μπούρδες που μας γράφεις γιατί έτσι γράφεις σε αυτήν την γλώσσα.

  Για αυτό και ασχολούμαι ανθρώπους σαν και εσένα που δεν απαντούν στο βασικό ερώτημα που σου έθεσα γιατί δεν έδωσαν σε κανένα μια ευκαιρία στην Ελλάδα και γιατί καμία ελληνική πολεμική βιομηχανία δεν πήρε ένα ευρώ από την ΕΕ και ένα δολάριο από το ΝΑΤΟ; Γιατί δεν ήθελαν να πάρουν; Μήπως ξέρεις την απάντηση;

  Αλλά και εσύ ίδιος είσαι με αυτούς τσιράκι και πολέμιος για αυτό δεν έγινε τίποτα στην Ελλάδα με τα μυαλά που κουβαλάς και καταστράφηκε αυτή η χώρα.

  Όσο για τα υπόλοιπα θα δούμε τι αξίζει ο καθένας και τι ικανότητες έχει.

  Τι λες πάμε για ένα τεστ νοημοσύνης στην ΜΕΝΣΑ;
  Έχεις τα κότσια να με κοντράρεις;
  Τα έχεις για να δούμε τελικά πόσο μυαλό έχεις και πόσο έχω!

  Άντε να δούμε τι παλικάρι είσαι!

 11. «Έχεις τα κότσια να με κοντράρεις;»

  Eιναι σε ολους γνωστο οτι αν πας να αναμετρηθεις με βλακες θα χασεις, η βλακεια ειναι ανικητη!

  Ο Χαριτοπουλος στο «εγχειριδιο βλακειας» το εξηγει, πρεπει να το διαβασεις.

  «Δεν φεύγεις έτσι εύκολα αν είσαι 50 ετών από την χώρα σου»

  Μα αυτες τις μπουρδες τις γραφεις πανω απο 10 χρονια, τοτε θα ησουν 40, τωρα θα ηθελες αλλα 5 χρονια και θα τελειωνες.

  «ετών με σκληρούς όρους με μόνο 4-5 εβδομάδες άδεια κάθε χρόνο»

  Δηλαδη ο δικος σου κωλος (που δεν εχει πτυχιο στο αντικειμενο) ηθελε 10 εβδομαδες αδεια το χρονο , ενω οι κωλοι των αεροναυπηγων που δουλευουν στις ξενες εταιρειες εχουν μονο αυτες τις 4-5 εβδομαδες αδεια το χρονο.

  Εγω ειμαι ο Δίκαιος, και καθε μερα λεω παπαριες, εχω τοσες μελετες , εχω τοσες πατεντες, εδωσα τοσες λυσεις.
  Υπαρχει λοιπον ο τσιμουχας που με χλευαζει και με κοροιδευει, αν ηθελα να αποστομωσω τον καθε τσιμουχα θα ελεγα.
  «Οριστε η ταδε μελετη, εδω ειναι οι παραδοχες, εδω οι επιλυσεις , εδω τα σχεδια , εδω οι δοκιμες (να φανταστω αεροδυναμικης φυσεως στο μπαλκονι και υδροδυναμικης φυσεως στην μπανιερα )»

  «Για αυτό και ασχολούμαι ανθρώπους σαν και εσένα που δεν απαντούν στο βασικό ερώτημα που σου έθεσα γιατί δεν έδωσαν σε κανένα μια ευκαιρία στην Ελλάδα »

  Αν ηθελα να σε προσλαβω σαν ηλεκτρολογο θα σου εδινα 500 ευκαιριες, οταν θα ηθελα να προσλαβω εναν αεροναυπηγο θα ελεγα «ζητειται αεροναυπηγος, οχι ζητειται ηλεκτρολογος»

  Δουκα , απο σημερα αρχιζω και εγω μελετες.
  Ζηλεψα την δοξα του Μικρού Ήρωα.

   1. Τα ‘υπερηχητικα’ ελικόπτερα υπαρχουν απο τη εποχη του ’80…😉

    Παντως το δικο σου χωρις έλικες ξεπέρασε το φραγμα τπ πρόβλημα με τις έλικες και την ταχυτητα του ήχου..

    https://youtu.be/k3xoRSarp3Q

    Καλη η πατέντα χωρίς έλικες οπως και η ραδιενέργεια …για την προστασία του πιλότου…

    Τελικά οι διπλανοί κανουν σοβαρές κινήσεις ερευνας και τεχνολογίας και για αναπτυξη συστημάτων ωστε να έχουν και εξαγωγές ελπίζω η κατάσταση να αλλάξει στην Ελλάδα

 12. » The Harvard University School of Public Health estimates that as many as 1,3 million(!) Americans suffer disabling injuries in hospitals (!) yearly, and 198000 of those result in death(!). Seven out of ten of those deaths were preventable – 48 percent from faulty surgery and a third from negligence. »

  Achieving Unlimited Health
  By Dr. James Cima

  Εαν υπάρχουν παρομοιες στατιστικές για την Ελλάδα ας παράθεση κάποιο ατομο.

 13. Στο πανεπιστήμιο ειχα εναν γνωστό Ελληνοαμερικανικής καταγωγής παιδί. Το IQ του πολυ υψηλό. Ομως δεν ηθελε να γίνει αεροναυπηγος. Δεν ηθελε καν να είναι στο Πανεπιστήμιο. Ήθελε να γινει σεφ…να έχει δικο του μαγαζί να μαγειρεύει εξωτικά φαγητά…ο Πατερας του και η μήτηρ του και οι δυο με Δοκτωρατα.

  Πρίν απο τις εξετάσεις ερχοταν και του εκανα ιδιωτικό μαθημα για εικεσι με τριάντα λεπτά. Αυτά του ηταν αρκετά για να παρει ενα ‘C’ Αυτο ηθελε και τιποτα παραπάνω…εφοσον οι γονείς του πλήρωναν εαν ειχε και διατηρούσε ‘C’ καθεστώς…τελικα εαν θυμαμαι καλα έφυγε και δούλευε σε restaurant.

  Βλέπουμε ότι μυαλα υπάρχουν ομως για οτιδηποτε λόγους χανεται η αξια τους

 14. Όποιος έχει τα κότσια να κατηγορεί κάποιον το κάνει επώνυμα και όχι ανώνυμα!

  Δεν έχεις τα κότσια όμως ούτε θέλεις να δει ο κόσμος το IQ του άσχετου tsimuha.

  Το γάντι στο έριξα λέγε τώρα ότι θες που με παρακολουθείς και δεν ξέρεις την ηλικία μου ούτε ότι έχω γράψει!

  Σε ξέρω ποιος είσαι ένας από αυτούς που δεν ήθελαν να προχωρήσει η ελληνική πολεμική βιομηχανία για να τρώνε της μίζες οι δικοί του! Για ότι δεν πήραν ένα ευρώ και ένα δολάριο δεν απάντησες όμως, αλλά τι να πεις ότι ήμαστε 15 χρόνια μπροστά από τους τούρκους και καταλήξαμε να μην είμαστε τίποτα ενώ οι εχθροί τούρκοι τα κατάφεραν.
  Αλλά εγώ σου φταίω ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΌΜΑ!

  Σε λυπάμαι γράψε ότι θες αλλά όλα εδώ πληρώνονται να το θυμάσαι αυτό και γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

 15. «Δεν έχεις τα κότσια όμως ούτε θέλεις να δει ο κόσμος το IQ του άσχετου tsimuha»

  Εχεις ανωτερο IQ και ειμαι οντως ασχετος, δεν μπορω να συγκριθω μαζι σου.
  Επιλυση μιας γ@μ@μενης μελετης σου θα μας δειξεις;
  Αυτο ειναι το προβλημα, αυτες ειναι οι παραδοχες, αυτες ειναι οι εξισωσεις,αυτες ειναι οι μεθοδοι επιλυσης, αυτα ειναι τα αποτελεματα.Ολα τα αλλα ειναι π@π@ριες.

  «Σε ξέρω ποιος είσαι ένας από αυτούς που δεν ήθελαν να προχωρήσει η ελληνική πολεμική βιομηχανία για να τρώνε της μίζες οι δικοί του!»

  Καλα βρε θηριο, πως με ανακαλυψες, ξερεις τι μιζα εχω φαει απο το AR-30!

  » ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΌΜΑ!’

  Αφου δεν ειδες χαιρι με τα γηινα εγω λεω να πιασεις τα εξωγηινα.
  Κανε μια μελετη για κανενα Galactica

  «Σε λυπάμαι γράψε ότι θες αλλά όλα εδώ πληρώνονται να το θυμάσαι αυτό και γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!»

  Τι μου θυμησες τωρα, εποχες defencenet, οταν ηθελα να ξελαμπικαρω εφτιαχνα καφε και ελεγα «τωρα θα μπω να διαβασω τον βλακα», ειλικρινα με χαλαρωνες, σεντονια απο ανοησιες.

  Οσκαρ Ουαιλντ

  «Βλάκας είναι αυτός που σε κάθε συζήτηση επιμένει συνεχώς ότι είναι ο εξυπνότερος από όλους!»

  Άλμπερτ Αϊνστάιν

  «Η διαφορά μεταξύ βλακείας και ευφυίας είναι ότι η ευφυία έχει όρια!»

  Φλωμπερ

  «Η βλακεία είναι ακατάβλητη. Τίποτε δεν μπορεί να την προσβάλει χωρίς να συντριβεί επάνω της»

  Kαι κατι ακομη

  «δεν ήθελαν να δουλέψω για μικρό χρονικό διάστημα αλλά να με δέσουν με συμβόλαιο 15 ετών με σκληρούς όρους»

  Απο αυτο και μονο φαινεται ποσο ψευτης εισαι

  Προφανως και δεν ξερεις οταν καποιος ειναι διανοια (και εχει και το τεραστιο σου IQ ) αυτος ειναι που βαζει ορους στις εταιρειες και οχι οι εταιρειες σε αυτον,

  Οταν καποιος ειναι διανοια και σχεδιαζει αεροπλανα, ρανταρ, πλοια, αρματα,πυροβολα,ρανταρ,διαστημοπλοια κλπ, ολες οι εταιριες θα του κανουν τσ@μπ@υκια για το ποια θα τον πρωτοπαρει. Οτι ζητησει το θα το εχει, ετσι λειτουργουν οι εταιρειες εξω.

  Εδω το κλεινω γιατι εχω κανει ηδη καταχρηση του χωρου που με φιλοξενει,Δουκα εχεις το λογο μου οτι δεν θα ξανασχοληθω με βλακες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.