Το Πακιστάν σκοπεύει να αγοράσει 600 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων και ρωσικών T-90

©Armyrecognition | T-90 στην έκθεση Oboron Expo 2014, στην Ρωσία.

Το Πακιστάν σκοπεύει να ενισχύσει το στόλο των τεθωρακισμένων του μέχρι το 2025, με σκοπό να μειώσει το χάσμα ανάμεσα στις δυνάμεις του και τις δυνάμεις της Ινδίας, με την προμήθεια 600 κύριων αρμάτων μάχης (MBT), συμπεριλαμβανόμενων ρωσικών T-90 και κινεζικών VT-4.

Ωστόσο, το Ισλαμαμπάντ εμφανίζεται να ειναι έτοιμο να αγοράσει 380 ρωσικά ΜΒΤ T-90, αλλά επίσης κινεζικά VT-4 (MBT 3000) οπλισμένα με λειόκαννο πυροβόλο 125 χιλιοστών εξοπλισμένο με θερμαπαγωγικό περίβλημα και συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλ. και ουκρανικά ΜΒΤ Oplot-P οπλισμένα με λειόκαννο πυροβόλο 125 χιλ, συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλ. καi αντιαεροπορικό πολυβόλο των 12,7 χιλ. Αυτά τα MBT πρόκειται να αναπτυχθούν κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου στο Τζαμού και Κασμίρ, το οποίο ίσως να οδηγήσει σε αύξηση της έντασης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν.

Τα T-90 ειναι βάρους 46 τόνων άρματα μάχης που αναπτύχθηκαν από το Γραφείο Καρτεσέφ – Βενεντίκτοφ. Τα άρματα αυτά κατασκευάστηκαν για την παροχή αρκετού χώρου στα τριμελή μέλη πληρώματος και να ειναι οπλισμένα με το λειόκαννο πυροβόλο 2Α46Μ και ενα βαρύ πολυβόλο Kord 12,7 χιλ. Μπορούν επίσης να εκτελέσουν αντιαεροπορικές αποστολές χάρις στο αντιαεροπορικό πολυβόλο NSVT των 12,7 χιλ.

Το Πακιστάν πρόκειται να αποκτήσει επίσης 245 αυτοκινούμενα ιταλικά πυροβόλα M-109L των 155 χιλ. και 120 αυτά τα πυροβόλα έχουν ήδη παραληφθεί. Και, όπως φαίνεται, το πακιστανικό υπουργείο άμυνας θα ήθελε επίσης να αποκτήσει, τα επόμενα χρόνια, ρωσικά μαχητικά αεριωθούμενα Su-35.

Απόδοση/Μετάφραση από το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.