Το παρόν και το παρελθόν του Ιππικού σε μια φωτογραφία

Παλίωτερα, το 2007 αν θυμάμαι καλά, είχε εντόνως κυκλοφορήσει η φήμη πως το ΓΕΣ σκεφτότανε την δημιουργία Προεδρικής Φρουράς Ιππικού. Συμφωνα με συνομιλίες με φίλους εμαθα πςω στο ΚΕΤΘ είχε ξεκινήσει η κατασκεύη στάβλων η οποία σταμάτησε λόγω της οικονομικής κρίσης, θέτοντας ετσι την δημιουργία Εφφιπής Προεδρικής Φρουράς στο ράφι.
Παλιότερα, το 2007 αν θυμάμαι καλά, είχε κυκλοφορήσει εντόνως η φήμη πως το ΓΕΣ μελετούσε τη δημιουργία Προεδρικής Φρουράς Ιππικού η οποία θα συμμετείχε στις επίσημες τελετές της ΠτΔ παράλληλα με τους Εύζωνες.
Σε συνομιλίες με φίλους έμαθα πως στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα είχε ξεκινήσει η κατασκευή των στάβλων για τα άλογα, η οποία όμως λόγω της οικονομικής κρίσης σταμάτησε, βάζοντας, έτσι,  τα σχέδια για τη δημιουργία Έφιππης Προεδρικής Φρουράς στο ράφι. Η παραπάνω φωτογραφία είναι από ιστότοπο Ευρωπαϊκού Στρατού.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

  1. Oi Ρώσοι “SPETSNAZ” χρησιμοποίησαν αλογα στην αιφνιδιαστική καταληψη του φαραγγιού Γκόρι τον Αυγουστο του 2008 για να μην “ακουστούν” από τους θορύβους των μηχaνών ελικοπτέρων. Στο Αφγανιστάν οι Ειδικές Δυνάμεις του ΝΑΤΑ και οι Ταλιμπαν κανον ευρεία χρηση ιπποκίνησης και οι Αργεντινοί και Κινέζοι συνοροφύλακες τα χρησιμοποιύν για να αυξήσουν την εμβέλεια των περιπόλων…

      1. H wikipedia έχει αρκετές αναφορές στη χρήση του ίππου από σύχρονους στρατούς στο λήμμα “cavalry”

        H φωτογραφία που έχετε αναρτήσει ειναι μαλλον απο το τμήμα δημοσίων σχέσεων του Δανικού Στρατού και δείχνει το ιππικό της βασιλικής φρουράς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.