Επετειακό τεύχος επ’ ευκαιρία των 100 χρόνων από την έναρξη και λήξη των Βαλκανικών Πολέμων (1912-1913).. (jieed.gr)

Λόγω της διαρκούς εξέλιξης της Ιατρικής επιστήμης αλλά και της ενημέρωσης του Κοινού, προέκυψε η ανάγκη τροποποίησης τόσο του τρόπου συγγραφής όσο και του τρόπου έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» («ΙΕΕΔ»), προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενημέρωσης των Αξιωματικών Υγειονομικού στα στρατιωτικά ιατρικά επιστημονικά δεδομένα και παράλληλα να προβάλλεται το επιστημονικό και ερευνητικό έργο του Υγειονομικού Σώματος των ΕΔ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η ΙΕΕΔ έχει λάβει εθνική αναγνώριση από το Υπουργείο Υγείας και οι δημοσιευμένες εργασίες αποτελούν κριτήριο συγκριτικής αξιολόγησης για την κάλυψη θέσεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Επιπλέον, οι δημοσιευμένες εργασίες στο περιοδικό συμπεριλαμβάνονται στα κριτήρια επιστημονικού έργου των Αξιωματικών Υγειονομικού για κάλυψη θέσεων ευθύνης στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Η έκδοσή του γίνεται τόσο ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ομώνυμης ιστοσελίδας (https://www.jieed.gr) όσο και σε έντυπη έκδοση, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Μέσω της ΙΕΕΔ δημοσιεύονται εργασίες που αναφέρονται σε αντικείμενα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Στρατιωτικής Ιατρικής, άρθρα Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Τεχνολογίας της Ιατρικής. Οι αναφερόμενες εργασίες μπορεί να είναι:

α. Βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις

β. Ερευνητικές εργασίες

γ. Πρακτικά συνεδρίων

δ. Μεταφράσεις άρθρων αντιστοίχων ξενόγλωσσων περιοδικών

ε. Ανακοινώσεις συνεδρίων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων

στ. Υγειονομικά νέα και στοιχεία ιστορίας του Υγειονομικού Σώματος

ζ. Άρθρα σύνταξης και editorials.

η. Επιστολές αναγνωστών σχετικές με επιστημονική κριτική των δημοσιεύσεων της ΙΕΕΔ.

Η υποβολή εργασιών και παρακολούθηση της διαδικασίας δημοσίευσής τους πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού (https://www.jieed.gr), μετά από τη δημιουργία λογαριασμού χρήστη.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: