Το Περού αναβαθμίζει τo γηρασμένο στόλο μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000 και Mig-29

Mirage-2000 DP της πολεμικής αεροπορίας του Περού -FAP (Φωτογραφία: panamericandefense)

Το Περού μελετά πώς να διατηρήσει επιχειρησιακό τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών,  ώστε να ακολουθεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τεχνολογίες και τις σύγχρονες πολεμικές απαιτήσεις, έτσι κινείται ολοταχώς στον εκσυχρονισμό του γηρασμένου στόλου μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας (FAP).

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Περού εξετάζουν επίσης την απόκτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε μία απόφαση.

Η εφημερίδα Diario Correo αναφέρει ότι η αναβάθμιση των μαχητικών Mirage 2000 και των Mig-29 της FAP θα στοιχίσει περίπου 266 εκατ δολάρια ΗΠΑ, οι εργασίες αναβάθμισης είναι ήδη σε εξέλιξη και προβλέπεται να ολοκληρωθούν το 2014.

Το Περού απέκτησε πρώτη φορά τα Mirage από τη Γαλλία το 1986 και στη παρούσα αναβάθμιση περιλαμβάνονται 12 αεροσκάφη.

Ωστόσο η αναβάθμιση των 18 αεροσκαφών Mig-29 δεν εξελίσσεται τόσο ομαλά όσο αναμενόταν, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του έργου απαιτεί ρωσική τεχνογνωσία. Το κόστος αναβάθμιση των Mig είναι πιθανό να κοστίσει τουλάχιστον 126 εκατ.δολάρια ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, και είναι σημαντικό για την εκπαίδευση των πιλότων στη χρήση νέων τεχνολογιών, συνεχίζεται με Γαλλική βοήθεια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.