Το «πλοίο» του νέου Αρχηγού ΓΕΝ ήταν «παρόν» στην τελετή παράδoσης-παραλαβής καθηκόντων (φωτ)

Ποιος είναι ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ. (ΓΕΝ)

Η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» (F-464) «εκπροσώπησε» τον Στόλο, έχοντας ρίξει άγκυρα στον ορμίσκο έξω από την ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στη διάρκεια της σημερινής τελετής παραδόσεως καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΝ από τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ στον διάδοχό του – και μέχρι πρότινος – Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Γεώργιο Αποστολάκη ΠΝ.

Θα μπορούσε κάποιος να διερωτηθεί για τον λόγο που γίνεται αυτή η αναφορά.

Ο λόγος είναι «απλός». Είναι το «πλοίο του νέου Αρχηγού», όπως συνηθίζουν να αποκαλούν όλοι οι αξιωματικοί του Πολεμικού μας Ναυτικού, το πλοίο του Στόλου του οποίου υπήρξαν κυβερνήτες και επομένως έχουν πάντα και μόνιμα χαραγμένο στην καρδιά τους.

Ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης ΠΝ, όταν ήταν Αντιπλοίαρχος, υπήρξε ο πρώτος κυβερνήτης της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ», όταν αυτή εντάχτηκε στη δύναμη του ΠΝ, στις 29 Νοεμβρίου 2002, στην Ολλανδία! Η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας και στις 16 Μαϊου 1981 εντάχθηκε στη δύναμη του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας. Στη δύναμή του παρέμεινε μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2002 όταν – ως προελέχθη – εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και στη δύναμη του Ελληνικού Στόλου με πρώτο κυβερνήτη τον τότε Αντιπλοίαρχο Γ. Γιακουμάκης ΠΝ.

Τελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Ας δούμε όμως ποιος είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ, συμφώνως με το επίσημο βιογραφικό του, όπως αυτό υπάρχει στην ιστοσελίδα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου 1959 στα Χανιά Κρήτης. Εισήχθη στη ΣΝΔ το 1977 και αποφοίτησε το 1981 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος. Είναι παντρεμένος με ένα γιό.

Έχει προαχθεί σε:

–Ανθυποπλοίαρχο το 1984.

–Υποπλοίαρχο το 1988.

–Πλωτάρχη το 1993.

–Αντιπλοίαρχο το 1997.

–Πλοίαρχο το 2005.

–Αρχιπλοίαρχο το 2010.

–Υποναύαρχο το 2012

–Αντιναύαρχος το 2015

Έχει υπηρετήσει κυρίως σε φρεγάτες καθώς και σε αντιτορπιλλικά, πυραυλακάτους και κανονιοφόρους. Οι κυριότερες θέσεις που υπηρέτησε είναι:

–Αξιωματικός ΣΝ και Διευθυντής Οπλισμού σε φρεγάτα τύπου «ΕΛΛΗ»

–Ύπαρχος της φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ»

–Κυβερνήτης της κανονιοφόρου «ΔΟΞΑ»

–Διοικητής Μοίρας Κανονιοφόρων

–Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΚΑΝΑΡΗΣ»

–Διοικητής του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Θαλασσίων Μεταφορών (ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ)

–Διευθυντής της Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων του Ναυστάθμου Σαλαμίνος

–Διευθυντής της Διευθύνσεως Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Αρχηγείου Στόλου

–Διοικητής της 1ης Μοίρας Φρεγατών

–Διευθυντής του Γ΄ Κλάδου του ΓΕΝ

–Διευθυντής της Διευθύνσεως Αμυντικής Σχεδιάσεως και Προγραμματισμού του ΓΕΕΘΑ

–Υπαρχηγός Στόλου

–Υποδιοικητής Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ)

–Διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (ΔΕΝ)

–Σύμφωνα με την υπ’αριθμό 1/Σ3/03-03-15 απόφαση του ΚΥΣΕΑ προήχθη σε Αντιναύαρχο και παρέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Στόλου.

Έχει Εξειδικευθεί σε θέματα Συνεννοήσεως, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master in Electrical Engineering και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (ΝΣΠ) και της ΣΕΘΑ.

Συμμετείχε στις επιχειρήσεις “Desert Shield” και “Desert Storm” στον Περσικό Κόλπο.

Έχει τιμηθεί με:

–Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα

–Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής

–Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα

–Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής

–Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ΄ Β΄ και Α΄ Τάξεως

–Διαμνημόνευση Ηγεσίας Σχηματισμού Μεγάλης Μονάδας Γ΄ Τάξεως

–Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Β΄ και Α΄ Τάξεως

–Διαμνημόνευση Υπηρεσίας Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ και Α΄ Τάξεως

–Μετάλλια ΝΑΤΟ Συμμετοχής σε επιχειρήσεις ¨Desert Shield¨ και ¨Desert Storm¨

Τελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΝαυτικούΤελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΝαυτικούΤελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΝαυτικούΤελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΝαυτικούΤελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΝαυτικούΤελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου ΝαυτικούΤελετή Παράδoσης-Παραλαβής Καθηκόντων Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Δυστυχως στο ΠΝ οι Αξ/κοι ειναι αυτης της νοοτροπιας: Ακου εκει το ΄΄πλοιο΄΄ του? Αν ειναι δικο του να πληρωσει μουτσους απο την τσεπη του. Τα πλοια ειναι δικα μας, του λαου και τα εμπιστευομαστε σε Αξ/κους για να τα κυβερνησουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.