Το ΠΝ θα αποκτήσει αντίμετρα τορπιλών για τα υποβρύχια του

Φωτ. αρχείου | Αντίμετρα τορπιλών C303/S της Leonardo.

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία η σύμβαση για το υποπρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού «Προμήθεια Αντιμέτρων Τ/Λ (τορπιλών) και Υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)», συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων, κατακυρώνεται στον οικονομικό φορέα «LEONARDO SpA».

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Μακροπρόθεσμου Προγραμματισμού Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ) καθώς και του Κυλιόμενου Προγραμματισμού Συμβάσεων Στρατιωτικού Εξοπλισμού, τα οικονομικά έτη 2021 (έναρξη εγγραφής) έως 2024 (ολοκλήρωση).

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ και αποσκοπεί στη βελτίωση της ικανότητας επιβίωσης των υποβρυχίων κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, ενώ ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ εξουσιοδοτήθηκε για την ανάληψη ενεργειών κατάρτισης και υπογραφής της σύμβασης.

Το βασικό αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει:

  • 48 MTE 103B (decoy) με ΝSΝ:5865-15-187-6534 (με παραδόσεις 24 σε 18 μήνες από την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύμβασης και 24 σε 24 μήνες). Τα συγκεκριμένα αντίμετρα παραπλανούν την τορπίλη από τον αρχικό της στόχο.
  • 72 JAM 102 (jammer) με NSN: 5865-15-187-6578 (με παραδόσεις 36 σε 24 μήνες από την ημερομηνία ενεργοποίησης της σύμβασης και 36 σε 30 μήνες). Τα συγκεκριμένα εκπέμπουν υψηλής έντασης και εύρους φάσματος θόρυβο που καλύπτει τον θόρυβο του υποβρυχίου αλλά και τις επιστροφές των τορπιλών.

Πηγή: kathimerini.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.