Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέλαβε το τρίτο JHSV "USNS Millinocket"

To USNS Spearhead (JHSV 1) το πρώτο πλοίο τύπου JHSV, έφτασε στο λιμάνι της Σούδας την 5η Φεβρουαρίου 2014. (US NAVY)

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) την 21η Μαρτίου παρέλαβε το τρίτο “διακλαδικό πλοίο υψηλής ταχύτητας” (JHSV 3), USNS Millinocke.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Αμερικάνικού ΠΝ, η παράδοση σηματοδοτεί την επίσημη μεταφορά του σκάφους από την ναυπηγική εταιρεία στο ΠΝ και είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο μεταβατικό στάδιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας του πλοίου.

Το Millinocket, είναι το τρίτο πλοίο του τύπου JHSV, το οποίο διαθέτει εμπορικό σχεδιασμό και έχει δεχθεί τροποποιήσεις ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Αμερικάνικου ΠΝ. Το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά στρατιωτών, εξοπλισμού, και προμηθειών σε παράκτια σημεία εκφόρτωσης σε περιοχές πολεμικών επιχειρήσεων. Το πλοίο έχει σχεδιαστεί ώστε να μεταφέρει περίπου 545 τόνους στρατιωτικών φορτίων σε απόσταση 1200 ναυτικών μιλίων με μέση ταχύτητα 35 κόμβων.

Το JHSV 3 είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο και ράμπα εκφόρτωσης, τα οποία επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση ελικοπτέρων, συμπεριλαμβανομένου και του  ελικοπτέρου CH-53 Super Stallion, και οχημάτων σε λιμάνια και αποβάθρες. Η πρόσβαση και οι παράκτιες επιχειρήσεις σε λιμάνια ενισχύονται ακόμη περισσότερο από την 15 ποδών καρίνα, τη δυνατότητα συνεργασίας με εγκαταστάσεις που διαθέτουν εκφόρτωση με κυλιόμενους διαδρόμους και την εύκολη πρόσβαση σε ανέτοιμες και κατεστραμμένες προβλήτες.
Όλα τα παραπάνω κάνουν το JHSV ένα εξαιρετικά ευέλικτο πλωτό σύστημα, το οποίο μπορεί να υποστηρίξει ενός μεγάλου εύρους επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών επιχειρήσεων εκκένωσης, μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας και τη παροχή βοήθειας σε μεγάλες καταστροφές.

Το USNS Millinocket θα ενταχθεί και θα υπηρετεί στην Στρατιωτική Διοίκηση Θαλάσσιων Μεταφορών (MSC), θα διαθέτει πλήρωμα 22 ατόμων.

[youtube=http://youtu.be/PHd02bpHLqM]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.