Το ινδικό υπουργείο άμυνας (Υπ.Αμ.) αποκάλυψε περαιτέρω καθυστερήσεις στο εγχώριο πρόγραμμα παραγωγής του ελαφρύ μαχητικού αεροσκάφους (LCA) Tejas για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF).

Το Υπ.Αμ. ανέφερε σε ανακοίνωση του την 4η Αυγούστου ότι η κρατική Hindustan Aeronautics Limited (HAL) παρέδωσε μόλις τέσσερα αεροσκάφη στην IAF από τα 40 που παραγγέλθηκαν το 2005. Νωρίτερα όλα αυτά τα αεροσκάφη είχαν προγραμματιστεί να παραδοθούν στην IAF έως το 2017-18.

Τα τέσσερα αεροσκάφη που παραδόθηκαν ως στιγμής από το πακέτο των 20 είχαν καθοριστεί για αρχική επιχειρησιακή έγκριση (IOC), ενώ τα υπόλοιπα 20 είχαν οριστεί για την τελική επιχειρησιακή έγκριση (FOC).

Το Υπ.Αμ. είπε ότι 12 ακόμα αεροσκάφη στο πακέτο της IOC βρίσκονται στο στάδιο της παράγωγης και τέσσερα ακόμα αεροσκάφη, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικά, θα κατασκευαστούν μετά από τις απαραίτητες εγκρίσεις της Αναπτυξιακής Αεροναυπηγικής Υπηρεσίας (ADA) του Υπ.Αμ.

Πρόσθεσε ότι η παραγωγή των 20 αεροσκαφών FOC θα εξαρτηθεί επίσης από την έγκριση της ADA, η οποία ηγείται του προγράμματος ανάπτυξης Tejas κατα τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.
Το Υπ.Αμ. είπε ότι η HAL έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών ώστε να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής του Tejas LCA.

Αυτές περιλαμβάνουν, είπε, την απόκτηση άδειας της HAL τον Μάρτιο του 2017 από την κυβέρνηση για την επιτάχυνση της παραγωγικής ικανότητας από οχτώ στα 16 αεροσκάφη ανά έτος, και τη δημιουργία μιας δεύτερης γραμμής παραγωγής προς υποστήριξη των “δραστηριοτήτων δομών και εξοπλισμού”.

Η HAL έχει επίσης αυξήσει τον αριθμό των συλλογών συναρμολόγησης που εμπλέκονται στην παραγωγή της μπροστινής ατράκτου των αεροσκαφών, κεντρικής ατράκτου, οπίσθιας ατράκτου και πτερύγων, και μείωσε το χρόνο του κύκλου παραγωγής βελτιώνοντας τη διαχείριση της αλυσίδας υποστήριξης και ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό.

Jon Grevatt

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: