Το πρώτο τμήμα ατράκτου Typhoon Tranche 3A βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Το πρώτο τμήμα της ατράκτου του Typhoon Tranche 3: (Φωτογραφία: Eurofighter)

Σύμφωνα με την σύμβαση Tranche 3A που υπογράφτηκε το 2009, έχουν, συνολικά παραγγελθεί 112 μαχητικά αεροσκάφη από τέσσερα (4) ευρωπαϊκά κράτη-εταίρους, τα σαράντα (40) μαχητικά θα ενταχθούν σο στόλο αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) του Ηνωμένου Βασίλειου. Οι παραδόσεις των αεροσκαφών Tranche 3 αναμένονται να ξεκινήσουν το 2013.

Το μπροστινό τμήμα της ατράκτου Tranche 3 περιλαμβάνει περισσότερα από 350 τροποποιημένα τμήματα τα οποία έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και συναρμολογηθεί με σκοπό να ενσωματώσουν τις προηγμένες δυνατότητες βελτιώσεων.

Αυτές οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν πρόβλεψη για σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου και σύστημα καυσίμου τα οποία θα δώσουν την δυνατότητα στο αεροσκάφος να πετάξει μακρύτερα και να παραμείνει περισσότερο στην αποστολή τους. επίσης, περιλαμβάνεται επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια και ψύξη για την υποστήριξη του ραντάρ E-Scan το οποίο θα βελτιώσει την απόδοση του μαχητικού. Η επιπλέον υποστήριξη με ισχυρούς υπολογιστές και συστήματα δικτύου δεδομένων υψηλής ταχύτητας θα δώσουν στο αεροσκάφος τη δυνατότητα για περισσότερες δυνατότητες στο εγγυς μέλλον.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.