Το Πυροβολικό της ΕΦ τίμησε την Προστάτιδά του, Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα

O επίσημος εορτασμός της Μεγαλομάρτυρας Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Όπλου του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Λχία (ΠΒ) ΣΟΦΡΩΝΙΟΥ ΑΒΗΒΟΥ», στα Πολεμίδια, την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018.

Στον επίσημο εορτασμό παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Βουλευτής Αμμοχώστου και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γεώργιος Κάρουλλας, η Ηγεσία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, πολιτειακοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, Διοικητές Σχηματισμών και Συγκροτημάτων της ΕΦ, καθώς και ξένοι Στρατιωτικοί Ακόλουθοι στην Κύπρο.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στατική έκθεση οπλικών μέσων και συστημάτων.

Η Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Για το λόγο αυτό βασανίστηκε και τελικά αποκεφαλίσθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της. Μάλιστα, κατά την παράδοση, καθώς αυτός απομακρύνονταν από το χώρο της «σφαγής» της θυγατέρας του, τιμωρήθηκε από τη Θεία Δίκη, η οποία έλαβε τη μορφή κεραυνού και τον κατέκαψε.

Αυτόν τον «τιμωρό» κεραυνό συμβολίζουν τα πυρά του Πυροβολικού, του οποίου καθιερώθηκε ως Προστάτιδα η Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

    1. η σωστή ερώτηση είναι το πυροβολικό που είναι το πυροβολικό της εθνικής φρουράς δέν μπορεί κάν αναμετρηθεί με το πυροβολικο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης όπως είναι το ισλαμικό κράτος. Τα μόνο αξιόλογα συστήματα είναι τα μόνο 12 Ζουζάνα. Απλά δέν επαρκούνε για την εποστολή τους η κύρπος θέλει 120 αυτοκινούμενα πυροβόλα και και 24 συστήματα επιπέδου Ισκαντερ και 48 συστήματα επιπέδου MRLS. Τώρα θα πεί κάποιος τις λές απο το ανύπαρκτο πυροβολικό μας λές να αποκτίσουμε πυροβολικό απο σωστό κράτος. Ναι εάν θέλουμε η κύπρος να είναι ελεύθερη και να να εκμεταλευτή τα κοιτάσματα θα πρέπει να είναι σε θέση καταστρέψει τον τούρκικο στρατό στην βόροια κύπρο.

      1. Συμφωνούμε με την ανάγκη ενίσχυσης του ΠΒ αλλά δεν είναι ανύπαρκτο το ΠΒ της Ε.Φ. Σχετικά αδύναμο ναι. Ανύπαρκτο όχι. Και είναι υπό ενίσχυση (σοβαρή)

  1. Με μια εικονιτσα της Αγιας Βαρβαρας επανω σε καθε πυροβολο πρεπει να ειναι η πολυπληθεστερη εικονα αγιου στις ελληνικες και κυπριακες ενοπλες δυναμεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.