Η τρίτη φρεγάτα έργου “11356”, “Ναυάρχος Μακάρωφ”, εισήλθε σε υπηρεσία με το Ρωσικό Ναυτικό. Το πλοίο θα έχει ως βάση την Σεβαστούπολη. Η σημαία του Αγίου Ανδρέα υψώθηκε πάνω στο πλοίο το οποίο κατασκευάστηκε στο Ναυπηγείο Γανταρ (μια θυγατρική της Ηνωμένης Ναυπηγικής Επιχείρησης, “USC”), όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου “TASS” την Τετάρτη. 27 Δεκεμβρίου 2017.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο επικεφαλής του τμήματος ναυπήγησης του Ναυτικού, υποναύαρχος Βλαντιμίρ Τριαπιτσνικοφ, ο διοικητής του στόλου βαλτικής αντιναύαρχος Αλεξάντερ Νοσατοφ, ο γενικός διευθυντής του γραφείου μελετών Σίβιρναϊ (μια θυγατρική της “USC”) Αντρέι Διακχοφ και οι εκπρόσωποι της “USC”, οι αρχές της περιφέρειας Καλίνινγκραντ και του ναυπηγείου.

“Αυτό ειναι το τρίτο πλοίο της σειράς, και διαθέτει υψηλή αξιοπλοΐα. Οι φρεγάτες επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στην περιοχή της Μεσόγειου Θάλασσας και σε άλλα θέατρα επιχειρήσεων”, δήλωσε ο υποναύαρχος Βλαντιμίρ Τριαπιτσνικοφ κατά την επίσημη τελετή ύψωσης σημαίας.

Σύμφωνα με διαταγή που εκδόθηκε από τον αρχηγό του Ναυτικού Ναύαρχο Βλάντιμιρ Κορολιοφ, η φρεγάτα “Ναύαρχος Μακάρωφ” έχει συμπεριληφθεί στον στόλο μονάδων επιφανείας του Στόλου Μαύρης Θάλασσα. Το πλοίο θα έχει ως έδρα την Σεβαστούπολη.

Την 25η Δεκεμβρίου 2017, ο γενικός διευθυντής του ναυπηγείου Γανταρ, Εντουαρντ Εφίμοφ και ο πρόεδρος της κρατικής επιτροπής αποδοχών του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας πλοίαρχος Αλεξέι Ποτέσκιν υπέγραψαν την πράξη μεταβίβασης της φρεγάτας “Ναύαρχος Μακάρωφ” στον πελάτη, το υπουργείο Άμυνας.

Η τοποθέτηση τρόπιδας της φρεγάτας “Ναύαρχος Μακάρωφ” πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Γανταρ την 29η Φεβρουάριου 2012 και καθελκύστηκε την 2α Σεπτεμβρίου 2015. Είναι το τρίτο πλοίο μιας σειράς φρεγατών έργου “11356” που αναπτύχθηκε από το γραφείο μελετών Σίβιρναϊ και κατασκευάστηκε για τον Στόλο Μαύρης Θάλασσας. Τα πρώτα δύο πλοία της σειράς, τα “Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς” και “Ναύαρχος Εσσεν” παραδόθηκαν στο Ρωσικό Ναυτικό το 2016. Και τα δύο πλοία εντάχθηκαν στον Στόλο Μαύρης Θάλασσας. Επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις των τρομοκρατών στην Συρία, χρησιμοποιώντας τους πυραυλους πλεύσης “Kalibr”.

Οι φρεγάτες έργου “11356” σχεδιάστηκαν για την εμπλοκή εχθρικών μονάδων επιφάνειας και υποβρυχίων πλοίων και να αποκρούουν τις αεροπορικές επιθέσεις τόσο μεμονωμένα όσο και στο πλαίσιο μιας Ειδικής Ομάδας (Task Force). Τα πλοία ειναι οπλισμένα με ένα ναυτικό πυροβόλο “A-190” των εκατό χιλιοστών, πυραυλους κρούσης, πυραυλους επιφάνειας-αέρος [(“SAM”) συμπεριλαμβανομένων των “Kalibr” και “Shtil”] και τορπίλες. Οι φρεγάτες μπορούν να μεταφέρουν ένα ελικόπτερο τύπου “Ka-27”. Τα πλοία έχουν εκτόπισμα τριών χιλιάδων εξακοσίων είκοσι τόνων, μήκος εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων και ογδόντα εκατοστών, ανωτάτη ταχύτητα τριάντα κόμβων και αυτονομία τεσσάρων χιλιάδων οχτακοσίων πενήντα ναυτικών μιλίων.

©Vitaly Nevar / “New Kaliningrad” / www.newkaliningrad.ru | Τελετή ύψωσης σημαίας στην φρεγάτα έργο “11356” “Ναύαρχος Μακάρωφ” στο Καλίνινγκραντ την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “NavyReocognition.Com” για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: