Οι νέες κατασκευές θα κατασκευάζονται από συνθετικά και άλλα καινοτόμα υλικά για την διευκόλυνση της συναρμολόγησης των γεφυρών αλλά και την μείωση του βάρους. (Φωτογραφία αρχείου: © Yuri Smityuk/TASS)

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με εγχώριους εργολάβους αναπτύσσει αποσυναρμολογούμενες πλωτές γέφυρες οχημάτων που θα είναι “αόρατες” στα εχθρικά μελλοντικά συστήματα εντοπισμού, δήλωσε την Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ντμίτρι Βουλγκάκοφ.

“Οι γέφυρες πρέπει να είναι “αόρατες” στα (εχθρικά) σύγχρονα μέσα εντοπισμού για να ενισχυθεί η επιβίωση της διαδικασίας της διέλευσης υδάτινου κωλύματος με τη χρήση πλωτών γεφυρών,” είπε.

Σύμφωνα με τον Μπουλγκακοφ, οι νέες κατασκευές αναπτύσσονται με τη χρήση συνθετικών και άλλων καινοτόμων υλικών για να διευκολυνθεί η αποσυναρμολόγηση των γεφυρών και να μειωθεί το βάρος καθώς η μεταφορική ικανότητα και το μήκος γέφυρας θα αυξηθούν.

Τα έξοδα συντήρησης των συγκεκριμένων γεφυρών θα μειωθούν ενώ η επιχειρησιακή ζωή τους θα επεκταθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες πραγματοποιούν έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτίωση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών των αποσυναρμολογούμενων πλωτών γεφυρών οχημάτων χωρίς την προσέλκυση κεφαλαίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Ειδικοί της Στρατιωτικής Ακαδημίας Υποστήριξης Χρούλεβ θα συμμετέχουν επίσης στην προσπάθεια κατασκευή των “αόρατων” γεφυρών, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.ru για την “Προέλαση.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: