Το ρωσικό Υπ.Αμ. ενέκρινε τα “Kalashnikov AK-12” και “AK-15” για χρήση από τους στρατιώτες

Η νεότερη οικογένεια τυφεκίων εφόδου Καλάσνικοφ, το 5,56 χιλιοστών “AK-12” και το 7,62 χιλ. “AK-15”, έχουν λάβει την επίσημη έγκριση και προτείνονται από το ρωσικό υπουργείο άμυνας για χρήση από τους στρατιώτες πεζικού, αερομεταφερόμενους και πεζοναύτες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα νέα τυφέκια αναπτύχθηκαν από τον όμιλό Καλάσνικοφ σύμφωνα με τις απαιτήσεις που τεθήκαν κατά το πρόγραμμα “Ratnik”, που αρχικά αναζητούσε για το νέο τακτικό και πολεμικό εξοπλισμό για τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.

Και τα δύο τυφέκια, “AK-12” και “AK-15”, έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία όλες τις δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών πεδίου με διάφορες μονάδες του ρωσικού στρατού και σε διάφορες κλιματικές ζώνες. Τα νέα τυφέκια Καλάσνικοφ συνδυάζουν τη φημισμένη, δοκιμασμένη σε μάχη υψηλή αξιοπιστία και σύγχρονη εργονομία, αυξημένη πιθανότητα προσβολής και ικανότητες για την αποτελεσματική χρήση όλων των σύγχρονων βοηθημάτων, από σκοπευτικά «κόκκινης κουκκίδας» (red dot), νυχτός και υπερύθρων ως τους εκτοξευτές βομβιδων κάτω απο την κάννη του όπλου, εμπρόσθιες λαβές, λέιζερ και φακούς, σιγαστήρες και άλλα.

Τα τυφέκια “AK-12” και “AK-15” μοιράζονται τα ίδια πρότυπα και συναρμολογήσεις, με τις κρίσιμες διαφορές να εντοπίζονται στα χρησιμοποιούμενα πυρομαχικά. Το “AK-12” χρησιμοποιεί το τυποποιημένο πυρομαχικό “5,54X39” του ρωσικού στρατού, ενώ το “AK-15” χρησιμοποιεί το παλιότερο, αλλά ακόμα πολύ δημοφιλές πυρομαχικό των 7.62×39. Ο όμιλος Καλάσνικοφ σχεδιάζει επίσης μικρότερες συμπτυγμένες εκδόσεις και των δύο τυφεκίων, γνωστά ως “AK-12K” και “AK-12K”, τα οποία ειναι καλύτερα προσαρμοσμένα για χρήση από τις ειδικές δυνάμεις στη μάχη εκ του σύνεγγυς (CQB), ή ως όπλο αυτοάμυνας για πληρώματα βαριών εξοπλισμών και οχημάτων μάχης.

Το “AK-15” παρουσιάστηκε στην έκθεση “Army 2016” στην Ρωσία.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.