Το "σκοτεινό" παρασκήνιο για την εξέγερση στη Συρία, ο σχεδιασμός μιας απίστευτης προβοκάτσιας

Τι αποκαλύπτει ρωσική ιστοσελίδα για τις “Συμμαχίες των Προθύμων” και την αποκαθήλωση του καθεστώτος Άσαντ

Κρυφά πολεμικά σχέδια εναντίον της Συρίας. (Πηγή: counterpsyops)

Του ΜΑΝΟΥ ΗΛΙΑΔΗ

Μία εντυπωσιακή υπόθεση εισβολής χάκερ στους υπολογιστές της αγγλικής εταιρείας παροχής αμυντικών υπηρεσιών BRITAM Defence Ltd αποκαλύπτει όλη την απάτη και τη βρωμιά που κρύβεται πίσω απο τους πολέμους των τελευταίων ετών, με τις γνωστές “Συμμαχίες των Προθύμων”, τις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ή απελευθερώσεως μίας χώρας και τις περίφημες αλλαγές καθεστώτων, γνωστές και ως “regime change”.

Την υπόθεση έφερε στο φως η ρωσική ιστοσελίδα “Oriental Review”, η οποία αναδημοσιεύτηκε στις 7 Φεβρουαρίου από ανεξάρτητα διαδικτυακά μέσα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι εισβολείς στον κεντρικό υπολογιστή της BRITAM Defence υπέκλεψαν μία σειρά απόρρητων εγγράφων, με τα οποία αποκαλύπτεται μία τεράστια συνωμοσία εις βάρος της Συρίας. Το βασικό έγγραφο είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με ημερομηνία 24 Δεκεμβρίου 2012, το οποίο απέστειλε ο διευθυντής προωθήσεως εργασιών της εταιρείας David Goulding προς το διευθυντή του, Philip Doughty, πρώην αξιωματικό των αγγλικών Ειδικών Δυνάμεων και συγκεκριμένως της SAS (Special Air Service). Το περιεχόμενο του εγγράφου, που παρατίθεται σε μετάφραση από τα αγγλικά, μιλά από μόνο του:

“Φιλ (Philip)

»Έχουμε μία νέα πρόταση. Είναι πάλι για τη Συρία. Οι Καταρινοί προτείνουν μία ελκυστική δουλεία και ορκίζονται οτι η ιδέα έχει την έγκριση της Ουάσινγκτον.

»Θα πρέπει να παραδώσουμε ένα χημικό όπλο στη Χόμς [Σ.Σ.: πόλη της Συρίας], ένα σοβιετικής προελεύσεως βλήμα πυροβολικού [Σ.Σ.: στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται ως g-shell = gun shell] από τη Λιβύη, όμοιο με αυτά που πρέπει να έχει ο Άσαντ.

»Από εμάς θέλουν να αναπτύξουμε τους Ουκρανούς του προσωπικού μας, οι οποίοι θα πρέπει να μιλούν ρωσικά, και να γυρίσουμε ένα βίντεο.

» Ειλικρινά, δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα, αλλά τα ποσά που προτείνουν είναι τεράστια. Η γνώμη σου;

»Χαιρετισμούς

»David”.

Ουκρανοί μισθοφόροι υποδυόμενοι Ρώσους στρατιώτες, που πολεμάνε για τον Άσαντ, θα επιδείκνυαν χημικά όπλα στη Χομς. (Πηγή: acus)

Το κείμενο της επιστολής γίνεται κατανοητό εάν ληφθούν υπ’ οψιν οι επεξηγήσεις που αναφέρονται στη ρωσική ιστοσελίδα, στις οποίες εικάζεται οτι έχουν βάλει το χέρι τους οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών. Στην ιστοσελίδα επισημαίνεται η δήλωση του Αμερικάνου προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την οποία “η χρήση ή ακόμη και η μεταφορά χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ θα αντιπροσώπευε μια “κόκκινη γραμμή”, που θα επιτάχυνε μία στρατιωτική επέμβαση”, ένα μήνυμα που επανελήφθη τον περασμένο μήνα (Νοέμβριος 2012), μετά τη δεύτερη εκλογή του. Κατά συνέπεια, επισημαίνει η ιστοσελίδα, η σχεδιαζόμενη επιχείρηση, εάν υλοποιηθεί, θα παρείχε ένα ιδανικό πρόσχημα για μία ξένη επέμβαση στη Συρία. Το Ισραήλ είχε προβεί στις ίδιες προειδοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα.

Η συνέχεια τής ιστορίας που περιγράφεται είναι ευνόητη. Αυτοί που θα μετέφεραν το χημικό όπλο στη Χόμς θα ήταν μέλη του προσωπικού από τους 58 Ουκρανούς που απασχολεί η BRITAM Defence, τα ονόματα και οι φωτογραφίες διαβατηρίων των οποίων είναι μεταξύ των υποκλαπέντων αρχείων από τους υπολογιστές της εταιρείας. Τα ονόματα των 58 Ουκρανών υπάρχουν σε φάκελο με τίτλο “Iraq/People”, στον οποίο υπάρχουν επίσης και άλλοι Ουκρανοί, καθώς και ορισμένοι Σέρβοι, Κροάτες και Γεωργιανοί, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να περάσουν στο “αποδεικτικό” βίντεο ως Ρώσοι.

Τα χημικά όπλα

Στη συνέχεια αναφέρεται οτι απο το τέλος Δεκεμβρίου 2012, δυτικές, ισραηλινές και πηγές απο τον Κόλπο άρχισαν να αναφέρουν φήμες περί “Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν για λογαριασμό του Άσαντ” και για “ρωσικές δυνάμεις που πήραν υπο τον έλεγχο τους χημικά και βιολογικά όπλα της Συρίας” και προσέθεταν οτι ο Άσαντ έχει ήδη δώσει σε τρομοκράτες χημικά όπλα. Στο ίδιο πλαίσιο, στις 15 Ιανουαρίου 2013, το αμερικάνικο έντυπο US Foreign Policy εκανε μνεία για ένα “απόρρητο τηλεγράφημα του Στειτ Ντιπάρτμεντ”, το οποίο ανέφερε οτι “ο συριακός Στρατός πιθανώς έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον συριακού πληθυσμού σε μία θανατηφόρο επίθεση τον περασμένο μήνα”.

Είναι προφανές ότι η επιχείρηση του πλαστού βίντεο είχε ως σκοπό να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μία επέμβαση, προβάλλοντας τις εικόνες των υποτιθέμενων Ρώσων στρατιωτών -οι Ουκρανοί και άλλοι που θα μιλούσαν ρωσικά- να διαπράττουν κακουργήματα εναντίον αμάχων πολιτών στη Συρίας ή να χρησιμοποιούν χημικά αέρια εναντίον τους.

Η ρωσική ιστοσελίδα συσχετίζει, κατά τρόπο που θυμίζει επαγγελματίες αναλυτές πληροφοριών, τα στοιχεία αυτά με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν των περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τις οποίες είχαν δοθεί στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας προστατευτικές προσωπίδες (μάσκες), με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσει με χημικά όπλα, τις οποίες θα απέδιδαν μετά στους Σύριους. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση δυτικών και ειδικών υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής που στρατολογούσαν άτομα με σλαβικά χαρακτηριστικά για να παίξουν το ρόλο Ρώσων “μισθοφόρων”, που θα είχαν δήθεν συλληφθεί απο τους αντικαθεστωτικούς και θα ομολογούσαν, δόθηκαν στη δημοσιότητα απο τα ρωσικά μέσα τον Ιανουάριο. Οι πληροφορίες αυτές αποδόθηκαν σε καλώς πληροφορημένη “πηγή”, που ανέφερε οτι η στρατολόγηση των “ηθοποιών” που έπαιζαν στο σχετικό βίντεο είχε επισημανθεί επίσης στη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Σύμφωνα με το “σενάριο” της υποθέσεως, οι υποτιθέμενοι Ρώσοι θα έπρεπε να αναγνωρίσουν -μετά τη σύλληψη τους- οτι είχαν στρατολογηθεί απο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες με σκοπό να παράσχουν υποστήριξη στο συριακό Στρατό. Επίσης, θα έπρεπε να παραδεχτούν δημόσια οτι είχαν μεταφερθεί στη Συρία με σκάφη του ρωσικού Ναυτικού. Σύμφωνα με την ίδια “πηγή”, το σχετικό φιλμ θα γυριζόταν στην Τουρκία -μπορούσε να λείπει;- ή στην Ιορδανία, όπου έχουν ήδη χτισθεί, υπό μορφή “σκηνικών”, δήθεν κατεστραμμένες πόλεις της Συρίας. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος τύπος σεναρίου και σκηνικών είχε χρησιμοποιηθεί, κατά πληροφορίες, και στο Κατάρ κατά τη διάρκεια των απαραίτητων, ως είθισται πλέον, πληροφοριακών επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης το 2011.

Μελή του απελευθερωτικού στρατού της Σύριας χρησιμοποιούν ενα καταπέλτη για να εκτοξεύσουν μια αυτοσχέδια βόμβα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με κυβερνητικούς στρατιώτες στο Χαλέπι. 15 Οκτωβρίου 2012. (Πηγή: telegraph)

Η ιστορία… επαναλαμβάνεται

Όσο και να ακούγεται παράξενο και οπωσδήποτε τερατώδες, το στήσιμο μίας ψεύτικης ιστορίας για να κατασυκοφαντηθεί μία χώρα και να δικαιολογηθεί στα μάτια της κοινής γνώμης μια επίθεση εναντίον της μόνο πρωτόγνωρο δεν είναι. Στον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου, για παράδειγμα, είχε προβληθεί στην τηλεόραση η συγκλονιστική αφήγησή μίας νεαρής Κουβετιανής, η οποία περιέγραφε τη φρικώδη σκηνή της δήθεν σφαγής νεογέννητων σε θερμοκοιτίδες στο Κουβέιτ από Ιρακινούς στρατιώτες που είχαν εισβάλει στη χώρα της. Η αλήθεια που αποκαλύφθηκε γρήγορα, όταν η “δουλεία” στο Ιράκ είχε πλέον γίνει, ήταν οτι η συγκεκριμένη νεαρά ήταν κόρη του πρέσβη του Κουβέιτ στην Αμερική και, φυσικά, την περίοδο εκείνη δεν βρίσκονταν στο Κουβέιτ. Στον ίδιο ή στον επόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ, οι οικολογικές καταστροφές απο την διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα είχαν απεικονισθεί με το οικτρό θέαμα κορμοράνων καλυμμένων με αργό πετρέλαιο που αργοπέθαιναν στην ακτή. Τα σχετικά πλάνα, όμως, ήταν απο μία τεράστια διαρροή πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα και όχι απο τον Κόλπο.

Στο δεύτερο πόλεμο κατά του Ιράκ, η αιτία ήταν η υποτιθέμενη προσπάθεια διακοπής του προγράμματος του Σαντάμ Χουσεΐν να αναπτύξει πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο μεν τότε υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, παραδέχθηκε αργότερα δημοσίως οτι οι πληροφορίες που είχαν δεν αποδείκνυαν κάτι τέτοιο, ενώ οι αλλεπάλληλες διεθνείς επιτροπές στο Ιράκ με σκοπό την ανεύρεση του ουδέν απέδωσαν. Ένας αντισυνταγματάρχης των Αμερικάνων Πεζοναυτών, απο τα πλέον δραστήρια μέλη της επιτροπής και με σαφώς αρνητική προδιάθεση για το ανατραπέν καθεστώς του Ιράκ, παραιτήθηκε λίγο μετά, μάλλον αηδιασμένος απο την όλη υπόθεση.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι η χρήση τέτοιων τεχνικών, οι κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμενες πληροφοριακές επιχειρήσεις, σταθερός κανόνας πλέον του παιχνιδιού -σε αυτή τη μορφή- από το 1990 κι έπειτα, το οποίο παίζεται απο τα γνωστά “μεγάλα παιδιά”. Είναι η εμπλοκή μίας χώρας όπως το Κατάρ, με πληθυσμό μόλις 500000 κατοίκων, αλλα με αμύθητο πλούτο, τον οποίο χρησιμοποιεί κατά τρόπο που προκαλεί πλέον το κοινό αίσθημα, με εμπλοκή του στην Υεμένη, στη Λιβύη, στη Συρία, την υποστήριξη των ισλαμιστών (Mujao) στο Μάλι, τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νετανιάχου και Αβιγκντόρ Λίμπερμαν στο Ισραήλ, μέχρι και την πασίγνωστη εξαγορά του προνομίου να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022.

Πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτό;

www.epikaira.gr

14 Φεβρουαρίου 2013

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.