Το σύστημα προστασίας ενεργής θωράκισης “Iron curtain”

“Iron curtain”
Το σύστημα Iron Curtain, πέρασε με επιτυχία τις δόκιμες βολών και αξιολόγησης , που έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) των ΗΠΑ.

Η Ισραηλινή εταιρεία σχεδιασμού και κατασκευής συστημάτων προστασίας οχημάτων Plasan, ανακοίνωσε την απόκτηση της Artis LLC, μια τεχνική εταιρεία με έδρα την Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), γνωστή για το σύστημα προστασίας ενεργής θωράκισης (ΑΡS) Iron Curtain.

Οι μοναδικές τεχνικές και σχεδιαστικές δυνατότητες της Artis, θα ενισχύσουν την δυνατότητα της Plasan, να παρέχει καλύτερες λύσεις προστασίας των τακτικών οχημάτων, εναντίον των τωρινών  και μελλοντικών απειλών με το μοναδικά εξελιγμένο σύστημα APS.

“Iron curtain”
Το Iron Curtain μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να προστατεύει σχεδόν απ’ολες τις πλευρές, από την μπροστινή πλευρά μέχρι και περιμετρικά του οχήματος, συμπεριλαμβανόμενης και της οροφής.

Πως λειτουργεί το σύστημα IronCurtain

1.       Ένα ραντάρ δέσμης C ανιχνεύει και παρακολουθεί το εισερχόμενο βλήμα, θέτοντας το σύστημα σε κατάσταση συναγερμού, και μεταγάγει το σύστημα από την κατάσταση “ετοιμότητας» στη κατάσταση “λειτουργίας”.

2.       Σε κοντινή απόσταση, ένας διανομέας οπτικού αισθητήρα βαθμονομεί την εισερχόμενη απειλή, ώστε να επιλέξει το σημείο του στόχου και να καθορίσει ποια αντίμετρα (CM) θα ενεργοποιήσει.

3.       Τα CM ενεργοποιούνται κατ ‘ευθείαν, εξουδετερώνοντας την απειλή με τις ελάχιστες παράπλευρες απώλειες στο προσωπικό, σε μικρές αποστάσεις.

Χαρακτηριστικά του Iron Curtain

1.       Εξουδετερώνει ένα μεγάλο φάσμα απειλών.

2.       Ελάχιστες παράπλευρες απώλειες

3.       Μικρός βαθμός λανθασμένου συναγερμού

4.       Πολλαπλές βολές

5.       Κάλυψη 360ο

6.       Χαμηλό κόστος, μικρή κατανάλωση και ελαφρύ

7.       Μπορεί να ενσωματωθεί σε όλα τα Α/Τ προστασίας οχήματα

Iron Curtain
Το Iron Curtain έχει δοκιμαστεί σε ένα θωρακισμένο όχημα HMMWV

Ολοκλήρωση Συστήματος

Το Iron Curtain μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να προστατεύει σχεδόν απ’ολες τις πλευρές, από την μπροστινή πλευρά μέχρι και περιμετρικά του οχήματος, συμπεριλαμβανόμενης και της οροφής. Το Iron Curtain έχει δοκιμαστεί σε ένα θωρακισμένο όχημα HMMWV, και πρόσφατα τοποθετήθηκε σε ένα όχημα με Α/Τ προστασία. Πέρασε με επιτυχία τις δόκιμες βολών και αξιολόγησης, που έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) των ΗΠΑ.
Είναι διαθέσιμο και πλήρως αποδεκτό από το ΥΠΑΜ των ΗΠΑ, για παραγωγή στα τέλη του 2012.

Πηγή: nauka21vek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.