Το Τουρκμενιστάν παρουσίασε το εξελιγμένο εκπαιδευτικό αεριωθούμενο “Alenia M-346 Master” και το τακτικό μεταγωγικό “C-27J Spartan”, όπως αποκάλυψαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την 3η Μαΐου.

Ο πρόεδρος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ προβλήθηκε από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Βατάν Χαμπαρλαρί να κάθεται μέσα στο κοκπιτ ενός “M-346”, όπως επίσης να επιθεωρεί το εσωτερικό και να παρατηρεί τα όργανα πτήσης ενός “C-27J” κατά την επίδειξη των ιταλικής κατασκευής προϊόντων κατά τη διάρκεια μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης.

Η μητρική εταιρεία της “Alenia”, “Leonardo”, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό, όμως η αεροπορία του Τουρκμενιστάν διαθέτει ήδη ιστορία στην προμήθεια ιταλικών προϊόντων. Ενώ το οπλοστάσιο της αποτελειται κυρίως από σοβιετικής εποχής τύπους, οι ιταλικοί τύπου που ειναι σε υπηρεσία περιλαμβάνουν το ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα “Selex Falco” και το ελικόπτερο “Agusta AW109 Power”.

Όπως επισημαίνει η βάση δεδομένων “Jane’s World Air Forces”, το Τουρκμενιστάν δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα ούτε την σχετική τεχνογνωσία και προσωπικό για να αναπτύξει ισχυρή αεροπορία και αμυντικές δυνάμεις. Δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας, τα προβλήματα με την κατάταξη εξειδικευμένου προσωπικού, και τα επαναλαμβανόμενα κύματα πολιτικά υποκινούμενων εκκαθαρίσεων στο εσωτερικό του στρατού, η κατάσταση και η ποιότητα της αεροπορίας ειναι χαμηλές και φαίνεται ότι θα παραμένουν οι ίδιες και στο άμεσο μέλλον.

Ως εκ τούτου, η προμήθεια δυτικών πλατφορμών όπως το “M-346” και/ή το “C-27J” (επίσης παρουσιάστηκε στο βίντεο και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας “Airbus DS C295” της πορτογαλικής αεροπορίας να βρίσκεται στο έδαφος) θα αποτελέσουν μια μεγάλη επένδυση για την αεροπορία η οποία, μέχρι τώρα, ουσιαστικά στερούνταν πόρους.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: