Το υπό εξέλιξη, νέο αναγνωριστικό αεροσκάφος της Ρωσίας θα μπορεί να εντοπίζει στόχους κάτω από το έδαφος

Τα δεδομένα που λαμβάνονται από το αεροσκάφος δίνουν λεπτομερείς εικόνες εγκαταστάσεων καλυμμένων από ομίχλη, καπνό, χιόνι, έδαφος και βλάστηση. (© EPA/TASS/ROB GRIFFITH)

Τα συστήματα ραντάρ του νέου αναγνωριστικού αεροσκάφους της Ρωσίας, Tu-214R έχουν τη ικανότητα να εντοπίσουν εγκαταστάσεις που είναι κρυμμένες ή παραλλαγμένες κάτω από το χιόνι, τις φυλλωσιές δέντρων, ακόμη και κάτω από το έδαφος, δήλωσε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 ο εκπρόσωπος της Ηνωμένης Βιομηχανίας Κατασκευής Οργάνων.

«Το πολλαπλών συχνοτήτων ραντάρ που αναπτύσσεται και κατασκευάζεται από την Ομάδα Βέγκα μας βοήθα να λαμβάνουμε πληροφορίες στο μέγιστό δυνατό χρόνο, με περισσότερο ποιοτικά στοιχεία εικόνας. Τα δεδομένα που λαμβάνονται από το αεροσκάφος δίνουν λεπτομερείς εικόνες εγκαταστάσεων καλυμμένων από ομίχλη, καπνό, χιόνι, έδαφος και βλάστηση,» είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Εν μέσω συνθηκών ξηρών αμμωδών εδαφών, στην πραγματικότητα, το σύστημα είναι σε θέση να λαμβάνει εικόνες από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε βάθος πολλών δεκάδων μέτρων σε βάθος ανεξαρτήτως από το ύψος που πετά το αεροσκάφος, είπε ο εκπρόσωπος.

«Τώρα, το αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε στην αεροπορική βιομηχανία ΚΑΖΑΝ, συνεχίζει τις πτητικές δοκιμές και προετοιμάζεται για τις κρατικές δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους,» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τα δεδομένα των ανοιχτών πηγών δείχνουν ότι το Tu-214R είναι ένα αεροσκάφος αναγνώρισης με ραντάρ και οπτικό-ηλεκτρονικά που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, έχοντας ως βάση το επιβατικό αεροσκάφος Tu-214 για την αντικατάσταση του αεροσκάφους Il-20.

Το νέο αεροσκάφος ειχε προγραμματιστεί να εισέλθει σε υπηρεσία το 2013, αλλά ο αρχικός σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε.

Απόδοση από το TASS.ru για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Oh really ? Και τι ? π.χ. βρέστε το θέμα: Integrated Multispectral Modular Armour IMMA (εφόσον κατάγομαι από την Πολωνία, απαντώ με ένα παράδειγμα πολωνικό)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.