Η νέα Στρατιωτική Διοίκηση Μέλλοντος  “AFC – Army Futures Command” του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) θα έχει έδρα το Ώστιν, στο Τέξας, πήγες από το κογκρέσο, που ενημερώθηκαν για την επιλογή, επιβεβαίωσαν.

Η νέα τετράστερη διοίκηση δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο στην ετήσια σύσκεψη της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (AUSA) στην Ουάσιγκτον. Το σχέδιο προβλέπει τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων εκσυγχρονισμού του στρατού των ΗΠΑ υπό μια νέα διοίκησης που θα υλοποιεί ομάδες πολλαπλών λειτουργιών που θα ανταποκρίνονται  στις έξι μεγάλες προσπάθειες εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας: Μεγάλων Αποστάσεων Πυρά Ακριβείας, Όχημα Μάχης Επόμενης Γενιάς, Μελλοντική Κάθετη Ανύψωση, Δίκτυο, Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα και Φονικότητα Στρατιωτών.

Ο στρατός των ΗΠΑ ήθελε το αρχηγείο της νέας διοίκησης σε έναν αστικό κόμβο κοντά στη βιομηχανία και την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μέσα σε μια βάση ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Νωρίτερα αυτό το έτος είχαν προταθεί αρκετές μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ ως οι πιθανές τοποθεσίες και καθεμιά τέθηκε στην αυστηρή διαδικασία λεπτομερούς εξέτασης. Οι ηγέτες του Κογκρέσου από τις τοπικές κοινωνίες πίεσαν εντόνως για την φιλοξενία της νέας διοίκησης.

Η δημιουργία της “AFC” έχει επίσης ως στόχο την λήψη κάποιων στοιχείων από κάποιες μεγάλες διοικήσεις και να την μεταφορά τους στην νέα διοίκηση, δήλωσε στο “Defence News” ο υπουργός στρατού Ραιν ΜάκΚάρθι σε μια αποκλειστική συνέντευξη μόλις πριν το συμπόσιο Παγκόσμιας Ισχύος της “AUSA” τον Μάρτιο. Αλλα δήλωσε ότι πολλά από αυτά τα στοιχεία δε θα χρειαστεί να μετακινηθούν στην νέα έδρα της διοίκησης.

Ο πρώτος διοικητής της “AFC”, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το στρατηγός Τζον Μούρει, ο σημερινός υπαρχηγός του στρατού, αλλά ο στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως αυτή την επιλογή.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “DefenceNews.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: