Το 2019 θα παραδοθούν στον Γαλλικό Στρατό τα 110 πρώτα VBMR Griffon

Τα 110 πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα με την ονομασία VBMR (Véhicule Blindé Multi-Rôle – Τεθωρακισμένο Όχημα Πολλαπλού Ρόλου), τα οποία θα παραδοθούν στον Γαλλικό Στρατό μέχρι το 2019, θα κατανεμηθούν μεταξύ τεσσάρων μάχιμων μονάδων: 21 στο 3e RIMA (Σύνταγμα Πεζικού Πεζοναυτών), 21 στο 13e RIMa (Σύνταγμα Πεζικού Πεζοναυτών) 21 στο13e BCA (Τάγμα Αλπινιστών Κυνηγών) και 20 στο 1er R.I. (Σύνταγμα Πεζικού), επίσης τα υπόλοιπα 27 θα μοιραστούν σε μονάδες έρευνας, εκπαίδευσης και υποστήριξης του Γαλλικού Στρατού. Τα εν λόγω οχήματα Griffon πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλιά VAB (véhicule de l’avant blindé).

Το Griffon ειναι ένα από τα τρία οχήματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Scorpion του Γαλλικού Στρατού, τα άλλα δύο ειναι το EBRC Jaguar (Engin Blindé de Reconnaissance et de Combat) και το αναβαθμισμένο κύριο άρμα μάχης AMX Leclerc.

Το τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλού ρόλου Griffon VBMR ειναι η νέα εξέλιξη του 6Χ6 τεθωρακισμένου οχήματος πολλαπλού ρόλου του Γαλλικού Στρατού στο πλαίσιο του προγράμματος Scorpion. Το όχημα έχει σχεδιαστεί και αναπτύχθηκε από μια κοινοπραξία γαλλικών εταιρειών που περιλαμβάνει τις Nexter Systems, Renault Trucks Defense (τωρα Arquus) και Thales. Το πρόγραμμα Grifon θα περιλαμβάνει επίσης την γαλλική εταιρεία Safran για τα οπτροηλεκτρονικά των συσκευών ελέγχου πυρός και παρατήρησης. Το όχημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικου (ΤΟΜΠ), όμως έχουν σχεδιαστεί έξι εκδόσεις του Griffon: ΤΟΜΠ, Σταθμός Διοίκησης, Ασθενοφόρο, Όχημα ΠΑΠ, Μηχανικού και Περισυλλογής.

Συνολικά αναμένεται να παραδοθούν 780 οχήματα μέχρι το 2025. Ο κύριος ρόλος του Griffon VBMR ειναι η παροχή στον Γαλλικό Στρατό με έναν νέο ΤΟΜΠ με υψηλά επίπεδα προστασίας και κινητικότητας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Τα εν λόγω οχήματα Griffon πρόκειται να αντικαταστήσουν τα παλιά VAB (véhicule de l’avant blindé).

    Vive la France!!! Vive la France!!! Mes amis!!! Ecoutez! Si vous ne trouvez pas que est ce que vous faites avec les VABs, on pouvons les prendes!Qu est ce que vous pencez

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.