Το 2025 ο Νιγηριανός Στρατός θα αρχίσει την παραγωγή οχημάτων μάχης

©Guardian Nigeria

Το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού (COAS) της Νιγηρίας, Αντιστράτηγος Τουκούρ Γιουσούφ Μπουρατάϊ, δήλωσε οτι το 2025 ο Στρατός της Νιγηρίας θα αρχίσει την παραγωγή οχημάτων μάχης. Ο Μπουρατάϊ το γνωστοποίησε αυτό κατά την πρόσληψη 77 νέων εργαζόμενων στο Αμαξοστάσιο του Στρατού της Νιγηρίας στην Ζάρια, στην πολιτεία Καντούνα, όπως μετέδωσε το PM News.

Δήλωσε ότι, μέσω της έρευνας, το Αμαξοστάσιο είχε ήδη παράγει πέντε περιπολικά οχήματα με την ονομασία “TYB”. “Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον Διοικητή του Αμαξοστάσιου του Στρατού της Νιγηρίας και την ομάδα του για τα ασυνήθιστα κατορθώματα ερευνάς και ανάπτυξης τα οποία οδήγησαν στην παραγωγή πέντε περιπολικών οχημάτων, με την ονομασία TYB Robile προς τιμήν μου. Με αυτή την καινοτομία, ο Στρατός της Νιγηρίας πρόκειται να γίνει αυτάρκης στα οχήματα μάχης κλάσης “B” από το 2025”.

“Επιπλέον, το υπερσύγχρονο πεδίο αμυντικής βιομηχανίας που θα θέσω σήμερα σε υπηρεσία ειναι ένα από τα εκπαιδευτικά βοηθήματα στην τεχνολογία της οικοτεχνίας σχεδιασμένο για την βελτίωση των δεξιοτήτων στην σκοποβολή των στρατιωτών και την εξοικονόμηση των παλιών κλάσεων στρατιωτικών πυρομαχικών για την εκπαίδευση. “Εγώ, ως εκ τούτου, προτρέπω το Αμαξοστάσιο του Στρατού της Νιγηρίας να μεγιστοποιήσει την χρήση του για να μεγιστοποιηθεί η ποιότητα των νεαρών στρατιωτών που εκπαιδεύονται στον Στρατό της Νιγηρίας,” δήλωσε.

Ο COAS δήλωσε οτι η συνεκπαίδευση με τη Βρετανική Συμβουλευτική Ομάδα (British Advisory Team – BAT) έχει εισάγει τους στρατιώτες σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. “Ειναι πολύ ευχάριστο να παρατηρείς ότι αυτό το ιδιαίτερα σεβαστό ινστιτούτο που δημιουργήθηκε το 1924 παρέμεινε επικεντρωμένο στην εκτέλεση των πρωταρχικών ευθυνών του στην μεταμόρφωση των αρτιμελών νεαρών Νιγηριανών από πολίτες σε καλά εκπαιδευμένους Στρατιώτες. Το Αμαξοστάσιο του Νιγηριανού Στρατού κατά τη διάρκεια των ετών έχει παραμείνει σημαντικό στη διατήρηση της ανάπτυξης και εξέλιξης του Νιγηριανού Στρατού προς την εκπλήρωση της συνταγματική επιταγής στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της μεγάλης χωράς μας, της Νιγηρίας,” δήλωσε.

Ο Μπουρατάϊ δήλωσε επίσης οτι ήταν ευχαριστημένος που το Αμαξοστάσιο συνέχισε να εξελίσσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για να επικαιροποιηθεί το όραμα του Αρχηγού του Στρατού για τη απόκτηση ενός επαγγελματικού Στρατού για τις συνταγματικές του αποστολές.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.