Το 2030, ο Στρατός της Νιγηρίας θα εξάγει οχήματα μάχης στις αφρικανικές χώρες

©source sunnewsonline | Νιγεριανής κατασκευής οχήματα ανθεκτικά σε νάρκες

Ο Αρχηγός του Νιγηριανού Επιτελείου Στρατού (ANEΣ) Αντιστράτηγος Τουκούρ Γιουσούφ Μπουρατάϊ, ανακοινωσε ότι το 2030 ο Στρατός της Νιγηρίας θα αρχίσει να εξαγάγει οχήματα μάχης στις άλλες αφρικανικές χώρες. Η πληροφορία αυτή ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Εργοστασίου Κατασκευής Οχημάτων του Νιγηριανού Στρατού (NAVMC) στην Καντούνα.

Ο Στρατηγός Μπουρατάϊ τόνισε ότι ο νιγηριανός Στρατός έχει υποστεί κάποιες μικρές καθυστερήσεις στις υπό εξέλιξη αντι-εξεργετικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της χώρας, εν μέρει λόγω της αναποτελεσματικότητας κάποιων εκ των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και άλλων ελαφριών οχημάτων που εισήχθησαν από το εξωτερικό.

Δήλωσε ότι οι ικανότητες των νιγηριανών Ένοπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίζουν τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές υποδεικνύουν ποσά πρέπει να γίνουν ακόμα ώστε ο Στρατός και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Νιγηρίας να μετακινηθούν, στο σύνολο τους, προς την αυτάρκεια στην παραγωγή των εγχώριων στρατιωτικών εξοπλισμών και άλλων όπλων.

Σύμφωνα μ’ αυτόν, οι γενικοί στόχοι ειναι να διασφαλιστεί οτι το NAVMC θα καλύψει τις απαιτήσεις των οχημάτων του νιγηριανού Στρατού μέχρι το 2025 και να αρχίσει τις εξαγωγές των προϊόντων του στις άλλες αφρικάνικες χώρες μέχρι το 2030, προσθέτοντας “Τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλα τακτικά και γενικής χρήσης οχήματα που ειναι σε υπηρεσία σήμερα θα αναπτυχθούν για να υποστηρίξουν τις υπο εξέλιξη επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά και άλλα μέρη της Νιγηρίας.”

Δήλωσε οτι το NAVMC ειναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Στρατού για την κατασκευή ΤΟΜΑ και επίσης στο άμεσο μέλλον να προβάλει τις επιχειρηματικές ικανότητες του στις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες.

“Με στόχο την προώθηση των τοπικών εργολάβων και την ισχύουσα πολιτική της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, η εταιρεία κατασκευής στρατιωτικών οχημάτων θα συνεργαστεί με κάποιες εταιρείες όπως οι ASD Motors Nig Ltd, Venture Force Limited, Innoson Motors, Machine Tool Company Osogbo και Peugeot Automobile Kaduna,” πρόσθεσε ο Στρατηγός Μπουρατάϊ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

    1. μπα ,ο δικός μας ασχολείται με πιο προηγμένα συστήματα,ρανταρ, αεροσκάφη με τεχνολογία στελθ,αντιστελθ τεχνολογια,πυραυλους κρουζ, οχι με απλά καθημερινά θωρακισμένα οχήματα…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.