Όπως μεταδίδει το Jane’s μια άγνωστη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αναζητά να αγοράσει πρωτότυπα του συστήματος επίβλεψης στρατιώτη Bodytrak, με μια σειρά άλλων στρατιωτικών χειριστών να εκφράζουν τους τελευταίους μήνες το ενδιαφέρον για να δοκιμάσουν την συσκευή.

Η συσκευή Bodytrak είναι ένα μικρό ωτικό εξάρτημα που έχει σχεδιαστεί για να μετράει πολλαπλές φυσιολογικές πτυχές, όπως η θερμοκρασία σώματος, κίνηση και τον καρδιακό ρυθμό. Δεν διεισδύει, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα συσκευή ακουστικής επικοινωνίας με ένα σύστημα που περιλαμβάνει τεχνολογία βιομετρικής παρακολούθησης.

Η συσκευή σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2018, δήλωσε ο Λίον Μάρς, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της «Inova Desing Solutions”, του κατασκευαστή του Bodytrak που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σύστημα έχει υποβληθεί σε δοκιμές με διάφορες υπηρεσίες, όπως πυροσβεστικές υπηρεσίες και βιομηχανίες υγείας και ασφάλειας, αλλά δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί σε αμυντικές εφαρμογές.

Εκτός από την μονάδα ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησαν να δοκιμάσουν την τεχνολογία.

Το Bodytrak βρίσκεται σήμερα σε επίπεδο τεχνολογικής ετοιμότητας (TRL) 6-7 και οι υπεύθυνοι ανάπτυξης εργάζονται περαιτέρω στην βελτίωση της ακρίβειας των αισθητήρων, δήλωσε ο Μάρς. Επίσης, επικεντρώνονται στην ενίσχυση της αναπτυξιακής πλευρά της πλατφόρμας: στην βελτίωση του λογισμικού που εργάζεται στο παρασκήνιο, όπου τελικά αποστέλλονται και παρακολουθούνται τα δεδομένα. Αυτό θα μπορούσε, για παράδειγμα, να είναι μια φορητή ή σταθερή οθόνη με έναν πίνακα διεπαφής και ένα απλό σύστημα κόκκινης/πορτοκάλι/πράσινης ειδοποίησης που θα σήμαινε ότι ο χρήστης έχει κακή υγεία.

Το σύστημα αναπτύχθηκε αρχικά για την πρόληψη των θερμικών τραυματισμών στους στρατιώτες, άλλα με την πάροδο του χρόνου αναπτύχθηκε για να καλύψει και άλλα ζητήματα, όπως η επίβλεψη της κόπωσης, δήλωσε ο Μαρς, μέσω ενός συνδυασμού αισθητήριων σημάτων και ιδιόκτητων πληροφοριών.

Gerrard Cowan

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: