Το F-35B ξεκίνησε τις νέες δοκιμές σε ράμπα ολίσθησης

[dropcap size=small]Μ[/dropcap]ια επίγεια ράμπα ολίσθησης (ski-ramp) κατασκευάστηκε στον Σταθμό Ναυτικής Αεροπορίας Πάτουξεντ Ρίβερ προς υποστήριξη των δοκιμών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η δεύτερη φάση του προγράμματος δοκιμών έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τον φάκελο ski-jump του F-35B.

Η Δύναμη Ολοκληρωμένων Δοκιμών F-35B Lightning II Pax River ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο των επίγειων δοκιμών ski-ramp στον Σταθμό Ναυτικής Αεροπορίας (NAS) Πάτουξεντ Ρίβερ στο Μέριλαντ πριν από τις Πτητικές Δοκιμές Πρώτου της Κλάσης (FOCFT) στο αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού του Ην. Βασιλείου HMS Queen Elizabeth, που έχουν προγραμματιστεί για το 2018.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος δόκιμων ξεκίνησε τον Ιούνιο και έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει τον φάκελο ski-jump. Περιλαμβάνει απονηώσεις με εξωτερικό φορτίο, με συνθήκες αυξημένου πλάγιου άνεμου και απονηώσεις με σειρά διαφορετικών ταχυτήτων.

Τα δυο νέα αεροπλανοφόρα του Βασιλικού Ναυτικού διαθέτουν στην πλώρη μια ράμπα ολίσθησης των 12,5 μοιρών. Αυτή εξυπηρετεί την απογείωση αεροσκαφών ανοδικά και προς τα εμπρός επιτρέποντας το F-35B κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (STOLV) να επεκτείνει την ακτίνα του ωφέλιμου φορτίου του.

Ως μέρος του σχεδιασμού και της φάσης ανάπτυξης του συστήματος F-35, μια επίγεια ski-ramp κατασκευάστηκε, στα πρότυπα της σχεδίασης αυτής των 12 μοιρών που χρησιμοποιείται στα πρώτα αεροπλανοφόρα κλάσης Invincible, στον NAS Πατουξέντ Ριβερ προς υποστήριξη των δοκιμών του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πρώτη εκτόξευση ski-ramp πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2015, και ως το τέλος του Ιουνίου του 2016 ειχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 31 απογειώσεις ski-ramp για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των δοκιμών.

Τα αεροσκάφη δοκιμών BF-01 και BF-04, και τα δύο εξοπλισμένα με όργανα καταμέτρησης των φορτίων του συστήματος προσγείωσης, χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο μόνο με εσωτερικό φορτίο.

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.