Η εταιρεία Safran Electronics & Defence αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες του ηλεκτρoοπτικού συστήματος σκόπευσης μεγάλου βεληνεκούς Paseo XLR που επιλέχθηκε για το πρόγραμμα των πέντε πλοίων Frégate de taille intermédiaire (FTI) της Γαλλίας.

Η ναυπηγική εταιρεία Naval Group συμβλήθηκε με την Safran στα τέλη του 2017 για την προμήθεια του Paseo XLR για το πρόγραμμα FTI. Δύο πύργοι θα τοποθετηθούν σε κάθε πλοίο, σε ύψος 25 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην υποδομή ιστού των πανοραμικών αισθητήρων και πληροφοριών για την παροχή πλήρους καλύψεως 360º. Τα στοιχεία από το σύστημα θα ενσωματωθούν σε μια “ψηφιακή γέφυρα μάχης” που θα βρίσκεται πίσω απο την γέφυρα του πλοίου.

Σύμφωνα με την Safran, το σύστημα Paseo XLR προορίζεται για την παροχή παθητικής παρατήρησης μεγάλου βεληνεκούς και ικανότητας ταυτοποίησης στα πλοία FTI, επιτρέποντας έτσι τη διοίκηση του πλοίου να διαπιστώσει την πρόθεση των μικρών σκαφών στο πεδίο και, εφόσον απαιτείται, να χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα συστήματα αυτοπροστασίας.

“Αυτό απαιτεί μεγαλύτερες μεγεθύνσεις (καμερών),” δήλωσε ο Πιερ-Ολιβιέρ Νέγκα, ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ βασικών αρμοδιοτήτων ναυτικού, της εταιρείας. “Το Paseo XLR συνδυάζει αισθητήρες υψηλών επιδόσεων με την σχεδίαση ειδικά προοριζόμενη για το θαλάσσιο περιβάλλον με σκοπό να εξασφαλίσει ανώτερη σκοπευτική ακρίβεια και εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες, ημέρα ή νύχτα, ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες.”

Το Paseo XLR διαθέτει σταθεροποιημένο πύργο δύο αξόνων που προέρχεται από το DALAS (Dispositif díaide à I’Appontage au Laser) NG το λειζερ σύστημα προσέγγισης και προσνήωσης που αναπτύχθηκε νωρίτερα απο την Safran. To Dalas NG, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού μέσης ζωής του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, παρείχε την βάση για την έννοια της αρθρωτής σχεδίασης του Paseo XLR με εναλλάξιμα δομοστοιχεία. Αυτό θα επιτρέψει στις επιμέρους αντικαταστάσιμες μονάδες να αλλαχθούν χωρίς κάποια ειδικά εργαλεία.

Σύμφωνα με τον Νέγκα, ενώ η ταυτοποίηση των ενδεχόμενων απειλών, ιδιαίτερα οι ασύμμετροι στόχοι, ειναι ο μείζων ρόλος του Paseo XLR στις FTI, το σύστημα προσφέρει επίσης την ικανότητα του παθητικού εντοπισμού. “Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον παθητικό εντοπισμό (από το σύστημα) για να εξαπολύσεις έναν πύραυλο αυτοπροστασίας ο οποίος δεν χρειάζεται συγκεκριμένες πληροφορίες βεληνεκούς για την εμπλοκή του”.

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Theognostos

    Μηπως η σημερινή κυβερνηση του Τσίπρα περιμένει τις Βελαρα πριν ανακοινώσει την επέκταση ακομη και στο Ιόνιον πέλαγος στα δωδεκα μίλια; Η έγιναν 🐔με το κασους μπελι της Τουρκιάς ακόμη και σε θάλασσα οπου η λεγαλενη δεν έχει σύνορα;

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: