Το Tigr θα αποκτήσει ρωσικής κατασκευής κινητήρα

Το ρωσικό όχημα Tigr (© Sputnik/ Grigory Sysoyev)
Το ρωσικό όχημα Tigr (© Sputnik/ Grigory Sysoyev)
Το ρωσικό όχημα Tigr (© Sputnik/ Grigory Sysoyev)

Η Ρωσική αμυντική βιομηχανία, ο κατασκευαστής του παντοδαπου εδάφους οχήματος μεταφοράς προσωπικού GAZ-2330 Tigr, ανακοίνωσε οτι δεν θα χρησιμοποιεί άλλο τους αμερικάνικής προέλευσης και κατασκευής κινητήρες Cummins, που ήταν τοποθετημένοι σε κάποιες εκδόσεις των οχημάτων της, περνώντας αντ’αυτου σ’εναν εγχώριο κατασκευαστή κινητήρων.

Την Πέμπτη, ο γενικός διευθυντής της βιομηχανίας Αλεξαντερ Κρασοβίτσκι μίλησε στην ρωσική πύλη ειδήσεων Lenta.ru σχετικά με την απόφαση της βιομηχανίας.

“Είναι μέρος μιας συνεπούς πολιτικής, και η απόφαση μετάβασης στους εγχώριους κινητήρες έγινε πριν από πολύ καιρό”, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Επιπλέον, πρόσθεσε, “σήμερα, το εργοστάσιο κινητήρων Γιαρουσλαβ”, που παρέχει τους νέους κινητήρες, “είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη, οι κινητήρες του χρησιμοποιούνται από βιομηχανίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Mercedes Benz”.

“Όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το κόστος των κυρώσεων, και τις διαφορές στην ισοτιμία του συναλλάγματος, η ανάγκη για μια ολοκληρωμένη μετάβαση στους εγχώριους κινητήρες ήταν προφανής”, είπε ο διευθυντής της βιομηχανίας.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Κρασοβίτσκι, επιπροσθέτως στην απόκτηση των νέας γενιάς κινητήρων απο το Γιαρουσλαβ, το Tigr θα παραλάβει επίσης και άλλες βελτιώσεις, σχετικές με τα περισσότερα εξαρτήματα της αντιναρκικής και αντιβαλλιστικής προστασίας.

“Ο εξοπλισμός μας είναι σε ζήτηση”, είπε. “Το 2015, καλύψαμε την κρατική προμήθεια εμπρόθεσμα και χωρίς κάποιες ποινές. Η ανάπτυξη στους ρυθμούς παραγωγής βρίσκεται ανάμεσα σε 20 με 25 τοις εκατό ανά έτος, η οποία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε τις δυνατότητες μας και να προσλάβουμε νέους εργάτες”.

Το Gaz-2330 είναι η οικογένεια των ρωσικών εκτός δρόμου οχημάτων, που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και η παραγωγή τους ξεκίνησε το 2004 στο Εργοστάσιο Κατασκευής Μηχανημάτων Αρζαμάς, τμήμα της Αμυντικής Βιομηχανίας. Το όχημα κατασκευάζεται σε διάφορες διαμορφώσεις, και είναι διαθέσιμο για πολιτική και στρατιωτική χρήση. Το όχημα έχει επίσης εξαχθεί με επιτυχία σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Κίνα, την Μογγολία και διάφορες χώρες της Αφρικής, λατινικής Αμερικής και Μέσης Ανατολής.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Sputniknews.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

15 Απαντήσεις

 1. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ, ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ Η ΝΤΟΠΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΕΝΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΖΗΤΗΣΗ. ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙ’ ΑΥΤΑ.

  1. @ ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ
   εξαρτάται απο χίλια δυο πράγματα. Πχ απο το βάθος της εσωτερικής αγοράς και απο την παραγωγική δυνατότητα.

   Η Ρωσία όπως και η Νότια Αφρική έχουν και παραγωγικές δυνατότητες και βάθος εσωτερικής αγοράς.
   Σε συζητήσεις που κάνω με Ελλαδίτες, παρατηρώ μια τάση προς τον άκριτο οικονομικό δογματισμό. Απο παντού. Πχ οι μέν λένε πως η δραχμή θα είναι καταστροφή γιατί [..δόγμα..] οι άλλοι λένε πως η δραχμή θα είναι παράδεισος γιατί [..άλλο δόγμα..].

   1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ.
    ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ. ΠΗΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΟ. ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑΝ ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΤΡΑΓΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ : ΕΥΝΟΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΦΘΗΝΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΙΔΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟΥ – ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ 30 ΜΕ 40%, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ.
    Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΥΠΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΩΜΑ. ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΠΡΟΣ 1 ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΟ, ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ 2 ΠΡΟΣ 1 ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 3 ΠΡΟΣ 2 Ή ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΗΜΟΥΣ “ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΓΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΛΕΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ (ΟΠΩΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ).

    1. Ίσως και να μην κατάλαβα, αλλά τα 250 από τα 300 δις τα πήραν οι τράπεζες για να ανακεφαλαιοποιηθούν και να ρίξουν (αμήν και πότε) λεφτά στην αγορά. Αν ήταν τόσο απλό το να βρεις φτηνό χρήμα (γιατί αυτό είναι το θέμα στην πραγματικότητα), θα το έκαναν όλοι και δε θα ήταν χρεωμένος όλος ο πλανήτης.
     Ευσεβείς πόθοι είναι αυτά κατά τη γνώμη μου.

     1. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΥ 5Ο ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΩΝ 10 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ Ε.Κ.Τ., Η ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ ΣΤΟ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΟΦΛΑΜΕ ΣΤΟ 100%. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΛΟΙΠΟΝ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 10 ΔΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ. ΔΗΛ. ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ, ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΚΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ.
      ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ Ή ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

    2. χα χα, τρομερό αυτό με το άγαλμα 🙂

     Κοίτα, θεωρητικά η δραχμή έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Όχι τόσα ωστε να μπορείς να έχεις έλλειμμα 30% που λες 🙂 Θα γίνουν πετσετάκια και θα καταλήξεις με δύο νομίσματα, το επίσημο και το ανεπίσημο κλπ.

     ΚΑι επίσης το αποτέλεσμα μόνο βέβαιο δεν είναι. Μερικοί παραπληροφορούν τον κόσμο οτι μπορείς να τυπώσεις την ανάπτυξή σου, Δεν είναι τόσο απλό.

     Δεν βλέπω ούτε οργανωμένο στιβαρό κράτος, ούτε νομοθεσία ούτε ηγεσία που να μπορεί να οδηγήσει σε τρικυμισμένη θάλασσα δραχμής. Δεν βλέπω καν τις προϋποθέσεις. Θέλει πολύ προεργασία πριν βγείς. Και σίγουρα πρέπει να ξέρεις την αλήθεια, δλδ με δραχμή θα κάνεις μια βουτιά σε βιοτικό επίπεδο χειρότερο της Βουλγαρίας, αισίως θα ξεπεράσεις την κοιλάδα του θανάτου που θα αντιμετωπίσεις τα πρώτα 2-3 χρόνια, και μετά, σιγά σιγά με υπομονή και επιμονή θα στήνεις βάσεις για ~ 5 χρόνια και μετά θα αρχίσεις να αναπτύσσεσαι γρήγορα. Μετά απο άλλα 10 χρόνια θα μπορείς να πεις πως είσαι καλά, και με στέρεες βάσεις.

     .Επαναλαμβάνω. Αυτά που πρέπει να γίνουν για να πάμε υγιώς σε δραχμή, αυτό το πολιτικό σύστημα ΔΕΝ μπορεί να τα κάνει. Ούτε τολμάει, ούτε ξέρει να τα κάνει. ΚΑι αυτός ο μαλθακός λαός ίσως να μην μπορεί και να τα αντέξει..

     Η εναλλακτική βέβαια μοιάζει να είναι στην καλύτερη περίπτωση μια οικονομική καχεξία και αιμορραγία μετανάστευσης για τα επόμενα 30 χρόνια.

     1. Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ, ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ : ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ. Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ 85% ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
      Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΕΞΩ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ “ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΟΤΕ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΤΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΑΓΟΡΑΣΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΑΛΛΟΥ,,, ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΕΥΑΘ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ, ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (www.hellenicparliament.gr) ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΣΕΛΙΔΑ 13853 ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 400 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ Ε9 ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ 2008, ΟΠΟΤΕ ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ… ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

     2. @ ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ

      Με αυτά τα τελευταία μπορώ να πω πως συμφωνώ.
      Αν συνεχίσει η τραλαλα μεταναστευτική πολιτική + την φυγή των νέων => η χώρα όπως την ξέραμε (δλδ αμιγώς ελληνική χώρα) τελείωσε.

      Εκεί που διαφωνώ μαζί σου είναι στην κατάσταση με δραχμή. Δεν θέλει απλά σοβαρότητα. ΘΑ πέσει απότομα και πολύ το βιοτικό επίπεδο για κάποια πολλά χρόνια (δεκαετία) και θα πρέπει να περάσεις 2-3 χρόνια την “κοιλάδα του θανάτου”.

      Θα σου πω τι θα έκανα αν με διορίζατε δικτάτορα σαν τον Κιγκινάτο. Απολύσεις και περικοπές στο δημόσιο (δυστυχώς) και όλες οι προσπάθειες θα πήγαιναν ωστε να έχω πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών – εξαιρουμένων των κοινοτικών μεταβιβάσεων. Όταν θα έπιανα και μια αναπτυξούλα, 1-2% αλλά σταθερή θα έβγαινα απο το Ευρώ. Κι αυτό γολγοθάς είναι, αλλά η χώρα πρέπει να βγεί απο το ευρώ έτσι κι αλλιώς. Δεν μπορώ να καταλάβω καν γιατί μπήκαμε, μια χώρα που απειλείται με πόλεμο. Χωρίς δικό σου νόμισμα δεν μπορείς να κάνεις μακροχρόνιο πόλεμο κλίμακας.

     3. ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ KEYNS ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΒ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ – ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑ 20 ΔΙΣ ΑΠΟ 108 ΣΕ 88 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ EUROSTAT ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΣΑΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ, ΚΑΤΑ 20% ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΤΟ ΑΕΠ.
      ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΔΗΛ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΩΜΕ;
      ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5% ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΕΤΕΣ,

     4. @ ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΟΘΩΝ

      Αυτά που λές είναι ένα απο τα πολλά ελληνικά μυθεύματα, μαρξιστικά, νεοφιλελεύθερα, κεϋνσιανά. ” Ένα χρόνο υπομονή και μετά θα πετάμε, αρκεί να κάνουμε αυτό το μαγικό”. Ναι, όσο πετάει και το Σουδάν. Το συγκεκριμένο μαγικό το περιγράφω με τον όρο “ψευδοκεϋνσιανισμός”. .

      7 χρόνια κρίσης και η επιμονή του Έλληνα να παραμυθιάζεται με τρελαίνει. Ίσως οι Θεοί αποφάσισαν πως πολύ δρόμο διανύσαμε και καιρός μας είναι να εξαφανιστούμε. Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι…
      🙁

  2. Η φύση δεν αφήνει κενά, η βιομηχανία όμως αφήνει ένα σωρό.
   Αν αυτό ήταν αλήθεια θα κολυμπούσαμε στο ρύζι απ’ τη Βόρεια Κορέα και στα αντιβιοτικά απ’ την Κούβα.
   Δεν είχαν και δεν έχουν ούτε για τον εαυτό τους.
   Ακόμα και το σπόρο για τα μαρούλια θα πρέπει να τον εισάγουμε. Και θα χρειαστούμε πολλά μαρουλόφυλλα για να τυπώσουμε τις δραχμές μας.

 2. Λύσεις υπάρχουν δεν είναι εύκολες όμως!

  Θέλει αγώνα και πολύ δουλειά για να τα καταφέρεις!

  Όταν έχεις μελέτες που δεν μπορείς ούτε να της δημοσιεύσεις στην Ελλάδα!

  Όταν έχεις μελέτες και δεν μπορείς να της αξιοποιήσεις εδώ στην Ελλάδα!

  Όταν όλα τα προγράμματα για έρευνα είναι κλειστά και δεν σου δίνουν χρήματα δηλαδη κονδύλια της ΕΕ οι διάφοροι επιτήδειοι και προτιμούν να χάνονται και να γυρίζουν πίσω στην ΕΕ παρά να να δώσουν στην Ελλάδα!

  Και όλοι έχουν μάθει στην μίζα μετά τι περιμένεις να γίνει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.