Τρία επιπλέον “αόρατα” μαχητικά αεροσκάφη “Adir” (F-35I) προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Νεβατιμ την Κυριακή και εντάχθηκαν στα υπόλοιπα δυο μαχητικά, τα οποία αφίχθησαν τον Δεκέμβριο του 2016, ανακοίνωσε την 23 Απριλίου 2017 η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF). “Η ενσωμάτωση των τριών επιπλέον αεροσκάφος είναι ένα ακόμα ένα στάδιο στην οικοδόμηση των ικανότατων της IAF, ως μια ασπίδα του κράτους του Ισραήλ”, είπε ο ταξίαρχος Ειάλ Γκρινμποίμ, διοικητής της ΑΒ Νεβατίμ.

Το Adir (F-35I) είναι ένα σύγχρονο μαχητικό “αόρατο”αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου πέμπτης γενιάς. Οι προηγμένες ικανότητες του το καθιστούν ένα πρώτης τάξεως στρατηγικό στοιχείο για την IAF, την IDF και όλο το Ισραήλ. “Καθώς η νέα Μοίρα κάνει τα πρώτα της βήματα στη λειτουργία του “Adir”, αυτή ειναι μια σημαντική αλλαγή”, είπε ο αντισμήναρχος Γοταμ, διοικητής της Ποίρας “Χρυσός Αετός”.

Τα πρώτα δυο “Adir” (F-35I) προσγειωθήκαν στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2016, και κατά τους τεσσερις μήνες που περάσαν, η Μοίρα “Χρυσός Αετός” κατέγραψε αρκετές ώρες πτήσης με τα σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. Μέσα σε αυτή την τετράμηνη περίοδο, η Μοίρα επικεντρώθηκε στις εκπαιδευτικές πτήσεις και τις πτήσεις που προορίζονται για να ελέγξουν τις δυνατότητες των μαχητικών, είπε ο επισμηναγός Γοβαλ, πιλότος δοκιμαστής του “Adir”, εξηγώντας οτι όταν υπογράφηκε η συμφωνία προμήθειας οι κατασκευαστές είπαν, όπως είπαν άλλωστε και σ’ όλους τους υπολοίπους αγοραστές, ότι μας συνιστούσαν να δοκιμάσουμε το αεροσκάφος. “Καθώς το αεροσκάφος ειναι ένα τελικό προϊόν, δεν το ελέγχουμε με σκοπό να το αλλάξουμε, αλλά για να δοκιμάσουμε και εξοικειωθούμε με τις δυνατότητες του”.

Η άφιξη των τριών νέων μαχητικών αεροσκαφών φέρνει την Μοίρα “Χρυσός Αετός” ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο που είχε τεθεί: την αρχική επιχειρησιακή ετοιμότητας έως τα τέλη του 2017, μόλις έναν χρόνο μετά την προσγείωση των μαχητικών στο Ισραήλ. Η άφιξη των τριών μαχητικών “Adir” στην Νεβατιμ διεύρυνε σημαντικά την Μοίρα, αλλά ειναι πολύ μακρυά από το τέλος. Η IAF αναμένεται να παραλάβει επιπρόσθετα μαχητικά “Adir” (F-35I) κατά τη διάρκεια του 2017, και συνολικά, η κυβέρνηση του Ισραήλ συμφώνησε για την προμήθεια περίπου 50 αεροσκαφών F-35I.

Φωτογραφία: Celia Garion

Φωτογραφία: Celia Garion

Απόδοση/μετάφραση από το www.iaf.org για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: