Τρία CH-47D Chinook και δύο εξομοιωτές πτήσης από τις ΗΠΑ αφίχθησαν στον Πειραιά (φωτ)

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά (Στρατιωτική Διοίκηση Λιμένος Πειραιά), τρία ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook και δύο εξομοιωτές πτήσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής πλαίσιο σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Tα ελικόπτερα συναρμολογούνται στο λιμάνι και θα πετάξουν στη βάση τους, στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Με τα παραπάνω ελικόπτερα, ανέρχεται σε εννέα ο αριθμός των CH-47D Chinook που έχουν αποκτηθεί από τον Στρατό Ξηράς, τον τελευταίο χρόνο, από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού, της Αεροπορίας Στρατού και της Διεύθυνσης Τεχνικού, εγγυώνται την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση των παραπάνω ελικοπτέρων.

Άφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOAΆφιξη στην Ελλάδα 3 Ελικοπτέρων CH-47D Chinook στο Πλαίσιο Υλοποίησης Σχετικής LOACH-47D ChinookCH-47D Chinook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

  1. Σίγουρα είναι φρεσκοβαμένα, αας ελπίσουμε να είνια και σε καλή κατάσταση.

    Αλήθεια, συστήματα αυτοπροστασίας και διανομέις αναλωσίμων φέρουν;

  2. Επιτέλους,βρισκόμαστε κοντά στην ολοκληρωτική αεροκίνηση του Ε.Σ.
    (αφού στο έδαφος σε λίγο καιρό δέν θα κινείται τίποτε…)

  3. Chinook, ενώ με τα ίδια χρήματα αναβαθμίζαμε τις τορπίλλες SUT σε επίπεδο που προσεγγίζει την DM2A4. Ή όλμους των 120 χιλ με τα πυρομαχικά τους. Ή τα 70 Kiowa με πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμο, πυραύλους και κατευθυνόμενες ρουκέτες. Ή σκουπίζαμε τα αυστριακά κι ελβετικά αποθέματα σε Λεο2 Α4 και Μ109. Από προτεραιότητες άλλο τίποτα οι Ελληνικές ΕνΔυν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.