Τρίτο τάγμα πεζικού στις μάχιμες ταξιαρχίες των ΗΠΑ

Στη φωτογραφία στρατιώτες του Α’ Λόχου, του 1ου Τάγματος, του 27ου Συντάγματος “Wolfhounds”, της 2ης Ταξιαρχίας Warrior, της 25ης Μεραρχίας Πεζικού των ΗΠΑ, αποχωρούν απο μία γειτονία της Βαγδάτης μετά την έρευνα για παράνομες κρύπτες όπλων. (Πηγή: US Army)

Παρά τις απειλές των επιπρόσθετων περικοπών στις αμυντικές δαπάνες, οι Αρχηγοί Επιτελείων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) δεν υποχωρούν απο τα σχέδια τους για την πρόσθεση επιπλέον δύναμης πυρός στις μάχιμες ομάδες ταξιαρχιών (BCT).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διοίκησης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Δόγματος, Στρατηγό Ρόμπερτ Κον, στα τέλη αυτού του έτους, ο Στρατός των ΗΠΑ (US Army), υπό το σχέδιο αναδιοργάνωσης των 32 ενεργών BCT μέχρι το 2017, σκοπεύει να ξεκινήσει την πρόσθεση ενός τρίτου τάγματος ελιγμού και μηχανικού στις BCT.

Αυτή η αλλαγή στη δομή δυνάμεων θα προκύψει καθώς ο US Army θα μειώνει την ενεργή δύναμη του προσωπικού του από 570000 στους 490000. Την ίδια στιγμή ο Στρατός των ΗΠΑ θα αναγκαστεί να μειωθεί κατά 100000 άτομα επιπλέον, με τις επιπλέον περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό την 1η Μαρτίου.

Στο πλαίσιο των περικοπών, το αμερικάνικο Πεντάγωνο πρέπει να απορροφήσει περικοπές 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλους του κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως έχουν τα πράγματα τώρα, αυτό θα σήμαινε για τον US Army. περίπου 18 δισ. δολ. λιγότερα ετησίως σε πολεμικές επιχειρήσεις και έξοδα συντήρησης. Ο Στρατός των ΗΠΑ, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι, λειτουργεί υπό διαρκή ανάλυση η οποία θέτει τον αμυντικό προϋπολογισμό στα επίπεδα των δαπανών του 2012.

Σύμφωνα με Αξιωματικούς του US Army, από τη στιγμή που μειώνεται ο αριθμός των ενεργών BCT από 37 σε 32, οι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές μπορεί να καθυστερήσουν την προσπάθεια αναδιοργάνωσης των BCT, αλλά δεν θα τις σταματήσουν.

Σύμφωνα με τον Στρατηγό Άρθουρ Μπαρτελ, υποδιοικητή του Στρατιωτικού Κέντρου Δυνατοτήτων του US Army, αρχικά έχουν προτείνει μικρότερες και περισσότερες ικανές BCT για το μέλλον, οι BCT των δύο ταγμάτων ελιγμού σε περιβάλλον αντιμετωπίσεως εξεγέρσεων είχαν αποτελέσματα, αλλά ένας σχεδιασμός τριών ταγμάτων δίνει στους διοικητές την δυνατότητα μεγαλύτερης ευελιξίας και περισσότερης ευκαμψίας σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.