Τροπολογίες για τη διευκόλυνση της λειτουργίας της ανώνυμης εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά και ξενοδοχειακών καταλυμάτων και εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2016/881 και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα να χορηγηθούν στην ανώνυμη εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για έξι επιπλέον μήνες, δηλαδή έως τις 31-12-2017 προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή της σε διαγωνισμούς ανάληψης και εκτέλεσης δημόσιων έργων ή προμηθειών από το Δημόσιο, η είσπραξη χρημάτων από το ελληνικό δημόσιο καθώς και η μεταβίβαση κυριότητας δύο γηπέδων τα οποία ανήκουν στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Επίσης, κατατέθηκε τροπολογία με την οποία επαναδιατυπώνεται το άρθρο 66 του νόμου 4403/2016 σχετικά με την ανάκληση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για ξενοδοχειακά καταλύματα που δεν προσκομίζουν Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Με άλλη τροπολογία δίνεται νέα προθεσμία μέχρι τις 31/12/2017 στις εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού, για να προμηθευτούν το ειδικό σήμα λειτουργίας, καθώς μετά την ψήφιση του νόμου 4412/2016 παρουσιάστηκαν αντικειμενικές δυσκολίες στην ανάθεση των αναγκαίων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τους ΟΤΑ οι οποίες ισχύουν μέχρι σήμερα.

Τέλος, με τροπολογία επιτρέπεται η απόσπαση υπαλλήλων, με διάρκεια που δεν θα υπερβαίνει τον ένα χρόνο, του υπουργείου Τουρισμού ή της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ σε γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού ακόμη και αν δεν υπάρχει κενή οργανική θέση.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: