Τσαντ: Ο Στρατός χρησιμοποιεί τουρκικά 4Χ4 τεθωρακισμένα οχήματα

Τεθωρακισμένα οχήματα Nurol Makina Ejder Yalcin κατά τη διάρκεια Στρατιωτικής Παρελάσεως την 11η Αυγούστου στην Ντζαμένα για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Τσαντ

Ο τσαντιανικός Στρατός διαθέτει τουλάχιστον είκοσι τουρκικής κατασκευής 4Χ4 τεθωρακισμένα οχήματα Nurol Makina Ejder Yalçin τα οποία εθεάθησαν στην Στρατιωτική Παρέλαση στην πρωτεύουσα της χώρας, Ντζαμένα, την 11η Αυγούστου για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Τσαντ.

Σύμφωνα με το Μητρώο πωλήσεων συμβατικών όπλων των Ηνωμένων Εθνών, το 2018 η Τουρκία πούλησε είκοσι τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα στο Τσάντ. Παρ’ όλ’ αυτά, το μητρώο δεν διευκρινίζει τον τύπο των οχημάτων.

Μια φωτογραφία, που εμφανίστηκε τον Σεπτέμβριο 2020, δείχνει ότι οι τσαντιανοί χρησιμοποιούν τα Ejder Yalcin στο πλαίσιο της πολυδιάστατης ολοκληρωμένης αποστολής σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών (MINUSMA) στο Μάλι.

Το Nurol Ejder Yalçin, που κατασκευάστηκε από την τουρκική Nurol Makina, είναι ένα τακτικό τεθωρακισμένο όχημα που προσφέρει προστασία από πυρά ατομικών όπλων, εκρήξεις ναρκών και αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές (IED).

Το τακτικό τεθωρακισμένο όχημα Nurol Ejder Yalcin παρέχει προστασία επιπέδου 1 της συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4569.

Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 9 άτομα και μπορεί να δεχθεί χειροκίνητο ή τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού.

Την τελευταία δεκαετία το Τσαντ απέκτησε πληθώρα τεθωρακισμένων οχημάτων με στόχο την βελτίωση των δυνατότητων του Στρατού.

Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος του Μεταβατικού Στρατιωτικού Συμβουλίου του Τσαντ, Μαχαμάτ Ντεμπί Ίτνο, που ενεργεί ως εκ των πραγμάτων προσωρινός Πρόεδρος του Τσαντ, παρήγγειλε εξήντα τεθωρακισμένα από τον εμιρατινό κατασκευαστή τεθωρακισμένων The Armored Group (TAG).

Το Τσαντ αναζητεί εναλλακτικές λύσεις ψάχνοντας διαφορετικούς προμηθευτές όπλων από τους συνηθισμένους κατασκευαστές όπλων του ανατολικού μπλόκ.

Πρόσφατα η χώρα αγόρασε 30 αναβαθμισμένα κύρια άρματα μάχης Type 59G από την Κίνα, προς χρήση στην πρώτη γραμμή, για να υποστηρίξει τα παλιά σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης T-55.

Το 2019 η Τσαντιανή κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση με την νιγηριανή Proforce Defence για την αγορά είκοσι αναβαθμισμένων οχημάτων “Ανθεκτικά σε Νάρκες Προστατευόμενα σε Ενέδρες” (MRAP), Ara 2.

Επιπλέον, τον Ιούλιο του περασμένου έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) παρέδωσαν 28 ελαφριά τεθωρακισμένα οχήματα David, που σχεδίασε η MDT Armor Corporation, με έδρα την Αλαμπάμα, στον τσαντιανικό Στρατό προς υποστήριξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο G5 Σαχέλ.

 

Πηγή: africanmilitaryblog.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.