Υ/Β ΠΙΠΙΝΟΣ S121, βολή τορπίλης, έπεται το ΩΚΕΑΝΟΣ S118

Φωτογραφία απο την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου «Πιπίνος». (Υπ.Εθ.Α.)

Τις βραδινές ώρες της Τρίτης 20 Ιανουαρίου 2015, σε περιοχή του Σαρωνικού, το υποβρύχιο (Υ/Β) «ΠΙΠΙΝΟΣ» S121 εκτέλεσε με επιτυχία βολής τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες το Υ/Β «ΠΙΠΙΝΟΣ» S121 πρόκειται να ανεφοδιαστεί και να μεταβεί σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης προκειμένου να υποβληθεί σε μετρήσεις της ακουστικής υπογραφής και άλλες δοκιμές. Η επιτυχής ολοκλήρωση τους θα σημάνει και την ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών εν πλω για το υποβρύχιο και την απόδοση του στον Στόλο με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Επίσης στο προσεχές διάστημα έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί αντίστοιχη βολή τορπίλης γυμνασίων από το Υ/Β «ΩΚΕΑΝΟΣ» S118. Σημειώνεται, ότι οι εν λόγω βολές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των δοκιμών εν πλω των δύο υποβρυχίων προ της ένταξης τους στο Στόλο και ακολουθούν τις επιτυχημένες δοκιμές μεγίστου βάθους κατάδυσης που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2014.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ολοκλήρωσης των υπολοίπων δύο υποβρυχίων Type 214 εξελίσσεται ομαλά και εντός του Φεβρουαρίου 2015 αναμένεται η καθέλκυση του Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» S122.

defence-point.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.