Υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 109 ελικοπτέρων Sikorsky T-70 από την Τουρκία

Το συνολικό ύψος του συμβολαίου φτάνει τα 3,5 δισ δολάρια και το πρώτο ελικόπτερο, μία ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του γνωστού ελικοπτέρου S-70i, θα παραδοθεί το 2018. (defensenews.com)

Μετά από τρία χρόνια διαπραγματεύσεων μεταξύ του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας και της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ελικοπτέρων Sikorsky υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά και συμπαραγωγή 109 ελικοπτέρων T-70 για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το συνολικό ύψος του συμβολαίου φτάνει τα 3,5 δισ δολάρια και το πρώτο ελικόπτερο, μία ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του γνωστού ελικοπτέρου S-70i, θα παραδοθεί το 2018.

Τα ελικόπτερα θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της κρατικής εταιρείας ΤΑΙ στα περίχωρα της Άγκυρας. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εγκατάσταση στο ελικόπτερο υποσυστημάτων τουρκικής ανάπτυξης και κατασκευής όπως το σύστημα προσγείωσης, αεροβοηθήματα, τα όργανα του πιλοτηρίου, το σύστημα μετάδοσης των κινητήρων και τον υπολογιστή πτήσης της Aselsan.[youtube=http://youtu.be/pGuds5-fSTc]

Πιο αναλυτικά η εταιρεία TAI θα είναι ο κύριος εργολάβος του προγράμματος και θα κατασκευάσει την άτρακτο, η εταιρεία Alp Havacilik  σε συνεργασία με την Sikorsky η οποία θα μεταφέρει τη σχετική τεχνογνωσία θα κατασκευάσει το σύστημα μετάδοσης και τα δυναμικά στοιχεία του συστήματος κίνησης, η TEI την κατασκευή του κινητήρα T700-TEI-701.

Επιπλέον η εταιρεία STM το λογισμικό του συστήματος σχεδιασμού αποστολής, η NETAS αεροβοηθήματα, η HEMA το υδραυλικό σύστημα του ελικοπτέρου, η κρατική ASELSAN το πιλοτήριο, ασύρματοι, αεροβοηθήματα και ολοκλήρωση των συστημάτων και η AYDIN μαζί με την θυγατρική της Fokker στην Τουρκία θα κατασκευάσει τις καλωδιώσεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία το 67% του ελικοπτέρου θα κατασκευάζεται στην Τουρκία, το 61% του κινητήρα θα κατασκευάζεται από την τουρκική ΤΕΙ, ενώ η Sikorsky έχει δεσμευτεί ότι θα αναθέσει στην τουρκική βιομηχανία εργασίες επισκευών ύψους 1 δισ δολαρίων και εργασίες υποκατασκευαστικού έργου αξίας 1,3 δισ δολαρίων τα επόμενα 20 χρόνια.

Ουσιαστικά η ΤΑΙ θα μετατραπεί σε περιφερειακό κόμβο συντήρησης των ελικοπτέρων αξιοποιώντας το δίκτυο της αμερικανικής εταιρείας.

Οι παραδόσεις των 109 ελικοπτέρων θα ολοκληρωθούν σε 10 χρόνια δηλαδή το 2028.

epikaira.gr

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=xSymEsxaBQc]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.