Υποστήριξη αξίας 188 εκ. $ για τα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας

F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας. (ΓΕΑ)

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) εξέδωσε απόφαση για την έγκριση της Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού (FMS) στην Ελλάδα με σκοπό την υποστήριξή των μαχητικών F-16 και σχετικού εξοπλισμού, εξαρτημάτων και υλικοτεχνικής υποστήριξης με εκτιμώμενο κόστος περίπου 188 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφαλείας (DSCA), παρέδωσε την απαιτούμενη κοινοποίηση της πώλησης στο Κογκρέσο την 17η Νοεμβρίου 2014.

Η DSCA στην ανακοίνωσης της λέει ότι η Κυβέρνηση της Ελλάδας έχει αιτηθεί την συνέχιση των υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες περιλαμβάνουν το Πρόγραμμα Υποστήριξης Διεθνούς Ασφαλείας Ηλεκτρονικών Μάχης (ECISAP), το Διεθνές Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινητήρων, το Πρόγραμμα Τεχνικού Συντονισμού F-16 και το Πρόγραμμα Δομικής Ακεραιότητας Αεροσκαφών, υποστήριξη υλικού και λογισμικού αεροσκάφους, επισκευές, εξαρτήματα και ανταλλακτικά, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια, υποστηρικτικό εξοπλισμό, μικρο-τροποποιήσεις, υποστηρικτικές υπηρεσίες του αναδόχου και της Κυβέρνησης των ΗΠΑ και άλλα συναφή εφοδιαστικά στοιχειά και υποστήριξη του προγράμματος.

Το εκτιμώμενο κόστος είναι 188 εκατομμύρια δολάρια.

Η DSCA στην ανακοίνωση της υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη πώληση θα συνεισφέρει στις διεθνείς σχέσεις και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ με την υποστήριξη βελτίωσης της ασφάλειας ενός Νατοϊκού συμμάχου, την χώρα μάς.

Οι κύριοι ανάδοχοι θα είναι η Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, και η Northrup Grumman στην Βαλτιμόρη στο Μαίρυλαντ. Δεν υπάρχουν γνώστες συμφωνίες αντισταθμιστικών που να σχετίζονται με αυτή την πώληση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.