Από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι Πολωνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (“SOF”) επιχειρούν υπό μια ενιαία διοίκηση μετά την υπογραφή του σχετικού εγγράφου από τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Αντόνι Ματσιέρεβιτς την 13η Νοεμβρίου 2017 με το οποίο αναμόρφωνε την αλυσίδα διοίκησης των Πολωνικών “SOF”.

Το έγγραφο διαταζει την ενοποίηση της δομής διοικήσεως, η οποία νωρίτερα ήταν διαιρεμένη ανάμεσα στην Επιθεώρηση Γενικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων (“IWS DG RSZ”) και τη Διοίκηση Όπλου Ειδικών Δυνάμεων (“DKWS”).

Νωρίτερα, η “IWS DG RSZ” ήταν πρωτίστως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό της εξέλιξης των ειδικών δυνάμεων, την προμήθεια εξοπλισμού και τις διεθνείς συνεργασίες, ενώ η “DKWS” ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες μέσα στην χώρα και το εξωτερικό.

Krzysztof Kuska

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: