Στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ο έλεγχος της πόλεως αλ Μπαμπ.

Στην ανακοίνωση που έγινε από το Γενικό Επιτελείο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σημειώθηκε ότι από τις 24 Φεβρουαρίου 2017 οι ΤΕΔ ελέγχουν όλες τις συνοικίες της αλ Μπάμπ.

Στην ανακοίνωση  σημειώθηκε ότι μαίνονται στις  απελευθερωμένες περιοχές οι εργασίες έρευνας- εκκαθάρισης και καταστροφής ναρκών και των αυτοσχεδίων εκρηκτικών μηχανισμών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη των ΤΕΔ που ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου για την εκκαθάριση της περιοχής  από τα τρομοκρατικά στοιχεία στα βόρεια της Συρίας  διασφαλίστηκε έλεγχος συνολικά σε 230 οικισμούς και σε ένα πεδίο των 925 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πηγή: trt.net.tr

8 Σχόλια

 1. T.T.

  O κατσιαπλιάς με το μπουφάν 0:08-0:11 πολύ ωραίος τύπος!!!

  Ήθελα κι εγώ πολύ να ελεεινολογήσω τους Τούρκους τόσο καιρό αλλά από μια εικόνα ενός πυραύλου που χτυπάει ένα άρμα δεν βγαίνουν συμπεράσματα.

  Ο πόλεμος είναι πολύ πιο πολύπλοκη ιστορία από το να μετράμε χιλιοστά θωράκισης.

  Απάντηση
 2. ΑΧΕΡΩΝ

  Tώρα που «έπεσε» ἡ Αλ Μπμάμπ,είμαι περίεγος να δώ πού θα κάνει το Νταές την επόμενη μετάσταση του.
  Ιδέες,προτάσεις,στοιχήματα;

  Απάντηση
  • xm8

   Πάλι καλά που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν οι τζιχαντιστές την Αλ Μπάμπ, το Καμπασίν, την Μπζάα και τώρα το Ταντέφ (το κατέλαβε ο συριακός στρατός) και μπορούν να ζητωκραυγάζουν οι Τούρκοι. Είχε κουράσει η ιστορία αυτή και τα τζιχάντια δεν τις θεωρούσαν σημαντικές για τους ίδιους τις πόλεις αυτές. Φεύγουν νικητές στα μάτια του δικού τους κοινού (και όχι μόνο), μια που οι αντίπαλοι δεν κατάφεραν μετά από 100 ημέρες αγώνα να εκπορθήσουν καμιά από τις πόλεις που υπερασπίζονταν. Έχει αρκετά σημεία νοτιότερα να υπερασπιστούν εκ νέου και ξεκινάει και η μάχη της Ράκκα που πολιορκούν οι αραβοκουρδικές δυνάμεις. Έχει δρόμο ακόμα για να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος, αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μια που μάλλον θα λουφάξουν περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία. Τώρα ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και θα ξαναπροσπαθήσουν. Έπαψε να υπάρχει η Αλ Κάιντα; Και στην Υεμένη ελέγχει μια μεγάλη περιοχή και στη Συρία την επαρχία της Ιντλίμπ και σε άλλες χώρες είναι παρούσα.
   Η ζημιά στην εικόνα του τουρκικού στρατού είναι πολύ μεγάλη. Μόνο οι Τούρκοι δε θέλουν να το δουν και κάποιοι στην Ελλάδα. Ειδικά στα μάτια των Αράβων που τους ενδιέφερε η προβολή τους, έχουν απομυθοποιηθεί.
   Αντίθετα ο ιρακινός στρατός που είχε διαλυθεί, τα καταφέρνει πολύ καλά δίνοντας σκληρές μάχες κατά των τζιχαντιστών. Χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να τον ξαναστήσουν αλλά οι Τούρκοι θα μπορούσαν να πάρουν μαθήματα απ’ τους Ιρακινούς.

   Απάντηση
   • T.T.

    Για να ελέγξουμε την επιτυχία ή την αποτυχία κάποιου πρέπει να φτιάξουμε κριτήρια για να δούμε αν πέτυχε στους σκοπούς που αυτός έβαλε και όχι αυτούς που εμείς θα θέλαμε. Οι σκοποί της «Ασπίδας του Ευφράτη» ήταν:

    1) Κατά κύριο λόγο να μην ενωθούν οι δύο κουρδικές εδαφικές οντότητες.

    2) Να μην έχει κοινά σύνορα το Ισλαμικό Κράτος με την Τουρκία.

    3) Να πειστεί η Δύση ότι η Τουρκία συμμετέχει στον αγώνα κατά του ΙΚ.

    4) Να ενεργήσει ο τουρκικός στρατός σε κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί εθνική υπόθεση και θα μπορούσε να τον αποκαταστήσει στην τουρκική κοινή γνώμη.

    Με αυτά τα κριτήρια δεν νομίζω να απέτυχαν. Μάλλον πέτυχαν. Η συνέχεια της παρουσίας τους εκεί δεν θα είναι εύκολη αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

   • ΑΧΕΡΩΝ

    @xm8
    Νομίζω ότι τα 4 σημεία που ανέφερε ὁ Τ.Τ είναι σωστά,αλλά θα προσθέσω ότι ἡ «Ασπίδα του Ευφράτη» ήταν και είναι πρωτίστως μία πολιτικοδιπλωματική επιχείρηση,για να φανεί ότι ἡ Τουρκία είναι παρούσα,και μάλιστα ενόπλως,στην Συρία,προκειμένου να προκαταληφθούν δράσεις και ανταλλάγματα ακριβώς σε πολτικοδιπλωματικό πρωτίστως επίπεδο.
    Αυτό το δεδομένο όμως,θολώνει και παραμορφώνει την θέαση στην καθαρά στρατιωτική πτυχή του εγχειρήματος.
    Όχι,οἱ TSK δέν έλαμψαν στην Συρία,αλλά ήταν και εξ αρχής βαλμένες στο καλαπόδι του πολιτικοδιπλωματικού σχεδιασμού και διευθύνσεως,με όλους τους συνεπαγόμενους περιορισμούς,όπως ἡ ανάδειξη του τουρκο-FSA.
    Οπότε,νομίζω ότι και ἡ προσέγγιση μας στην Α.τ.Ε θα πρέπει να είναι διττή και παράλληλη,από την μία στην μεγάλη εικόνα,δηλαδή την απόδοση σε πολιτικό επίπεδο,και από την άλλη στην τεχνική διάσταση,δηλαδή την απόδοση των TSK από τα χαμηλώτερα προς τα υψηλώτερα επίπεδα.
    Οἱ εφαρμοσθείσες τακτικές και ἡ ανταπόκριση του προσωπικού στις περιστάσεις,για παράδειγμα στην περίπτωση του Μ60Τ που χτυπήθηκε μαζί με το Kobra στις 16/12/2016,κοντά στο νοσοκομείο,και παρέμεινε εκεί μέχρι πολύ πρόσφατα,δίνουν μία εικόνα,αλλά δέν είναι τόσο εύκολο να αξιολογηθούν χωρίς την γνώση σημαντικών λεπτομερειών.

 3. δοκιμος

  Δεν βλεπω κανεναν Τουρκο στρατιωτη στο βιντεο μονο ανταρτες βλεπω
  Ισος να πωλεμανε από τα στρατοπεδα κανουνε μαλλον Virtual πόλεμο

  Απάντηση
 4. Gunslinger32

  Προπαγανδιστικές σαχλαμάρες του I-SIK, το σύντομο ανέκδοτο είναι ο “ελεύθερος συριακός στρατός”.

  Απάντηση
 5. Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

  Πάνω από 70 νεκροί, μια ντουζίνα άρματα και άλλα τόσα τεθωρακισμένα οχήματα, εικόνες εξευτελιστικές με τα τζιχάντια να πατάνε την τουρκική σημαία μπροστά σε πανάκριβα άρματα που τα εγκατέλειψαν άρον-άρον. Μήνες και μήνες πολιορκίας μιας μικρομεσαίας συριακής πόλης και στο τέλος η παράδοση με αρκετά έντιμη για το ISIS συνθηκολόγηση. Και πάντα η υποψία ότι τα τζιχάντια δεν καίγονταν να την κρατήσουν, αλλιώς οι απώλειες θα ήταν τουλάχιστον τριπλάσιες. Στη νεοελληνική γλώσσα αυτό το λέμε success story.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: