Ανθυπολοχαγοί Πεζικού της Εθνικής Φρουράς τοποθετούν το αντιαρματικό Fagot στη βάση του τροχοφόρου 4Χ4 οχήματος GD 240 κατά τη διάρκεια της Βασικής Εκπαίδευσης στη Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα το Δεκέμβριο 2013 (ΓΕΣ)

Αυτή την περίοδο η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε μια πολυεπίπεδη διαδικασία αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού, είπε ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, επισημαίνοντας ότι “στόχος μας είναι να μετεξελιχθεί η Εθνική Φρουρά σε ένα σύγχρονο και ευέλικτο ευρωπαϊκό στρατό, που θα ενισχύει την αποτρεπτική δυνατότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αλλά και θα μας επιτρέπει να επιτελούμε όλες τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που εκπηγάζουν από την ιδιότητα της ως πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων σπουδαστών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδας, που έγινε στο Στρατόπεδο Ηλία Παπακυριακού, στην Αθαλάσσα, ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι “αναμφίβολα για να καταφέρει ένας κράτος να κινηθεί σε πορεία ευημερίας και προόδου απαιτείται να κατοχυρώσει την εθνική του ασφάλεια, την κυριαρχία και την εδαφική του ακεραιότητα. Αυτά τα ύψιστα αγαθά είναι ταγμένες να υπηρετούν και να υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας”.

Η Εθνική Φρουρά, συνέχισε, στηρίζεται στον πλούτο και στις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της και έχει αυξημένες προσδοκίες από εσάς, που θα αποτελέσετε τους αυριανούς ηγήτορες και αυριανά στελέχη, προσθέτοντας ότι η σημερινή διαβεβαίωση αποτελεί το επιστέγασμα των σκληρών προσπαθειών των σπουδαστών, και σηματοδοτεί την έναρξη της ενεργούς προσφοράς τους προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιλέξατε, είπε απευθυνόμενος στους σπουδαστές, να βάλετε την τιμημένη στολή του στρατιωτικού και να υπηρετήσετε την ύψιστη αποστολή της προάσπισης της ελευθερίας και της κυριαρχίας της πατρίδας, με ευπρέπεια, θάρρος, και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

“Η υψηλή ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση που θα λάβετε, η σκληρή άσκηση για βελτίωση της φυσικής και ψυχικής σας αντοχής, και κυρίως το περιβάλλον των Στρατιωτικών Σχολών στις οποίες θα φοιτήσετε, θα σας οπλίσουν με όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια για να πορευθείτε με επιτυχία στη νέα σας σταδιοδρομία στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς”, σημείωσε.

Σας καλώ, συνέχισε, να κάνετε πράξη και να καλλιεργήσετε το αγνό στρατιωτικό πνεύμα.

“Αντλήστε από την δεξαμενή των αρετών του Ελληνισμού και τηρήστε απαρέγκλιτα τους κανόνες της ενσυνείδητης πειθαρχίας.Η διαδρομή δεν θα είναι εύκολη. Θα κληθείτε να αναλάβετε πρωτοβουλίες, να επιδείξετε υπευθυνότητα, πειθαρχία και πίστη στο καθήκον, αξιοπρέπεια και ηγετικές ικανότητες. Αντιμετωπίστε όλες τις προκλήσεις ως ευκαιρία για να ανακαλύψετε τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές σας δυνάμεις. Θα συνειδητοποιήσετε πως αυτό θα φανεί πολύ χρήσιμο στη μετέπειτα σταδιοδρομία σας”, συμπλήρωσε.

Κατά την τελετή, τιμήθηκε και ο πρωτεύσαντας στις εισαγωγικές εξετάσεις για φοίτηση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, με το «ΜΥΡΙΑΝΘΟΠΟΥΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ», που καθιερώθηκε από το 2001 στη μνήμη του συμπατριώτη μας στρατιωτικού, μετά από επιθυμία της συζύγου του.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: