Φεύγει η Task Force KRONOS – Τί μας “δίδαξαν” τα Stetson;

©U.S. Army photo by Staff Sgt. Kris Bonet

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Άρχισε από προχθές η αποχώρηση των δυνάμεων της Task Force KRONOS που από τον παρελθόντα Οκτώβριο είχε μετασταθμεύσει στο Στεφανοβίκειο και επρόκειτο να παραμείνει επί 4μηνο περίπου στην Ελλάδα. Ήδη τα ελικόπτερα άρχισαν να μεταβαίνουν στην Θεσσαλονίκη, προς αποχώρηση και επιστροφή στην Κεντρική Ευρώπη, από όπου ήλθε η 4η Ταξιαρχία Μάχης Αεροπορίας Στρατού (4 CAB).

Τί μπορούμε να πούμε ότι μας “έμεινε” από αυτή την επαφή;

Σίγουρα η επί αρκετό διάστημα συνύπαρξη των Αμερικανών “ελικοπτεράδων” με τους Έλληνες συναδέλφους, προσέφερε πολλά στους δεύτερους, επειδή είδαν άμεσα πως χειρίζονται καταστάσεις ρουτίνας και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τα επιχειρησιακά θέματα. Με δυο λόγια, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την νοοτροπία που διακατέχει ένα πλήρως επαγγελματικό στράτευμα. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την εφαρμογή πιο προχωρημένων τακτικών που έχουν υιοθετήσει, όπως η άμεση συνεργασία επιθετικών ελικοπτέρων με τακτικά συστήματα UAV σε ρόλο αναγνωρίσεως. Έχει να κάνει περισσότερο με την φιλότιμη προσπάθεια που διαπιστώθηκε σε όλα τα επίπεδα υποστηρίξεως, ακόμη και από το κατώτερο τεχνικό προσωπικό.

Είδαν οι Έλληνες τον “τελευταίο” πιτσιρικά και πιτσιρίκα της TF KRONOS, πώς “έπεφτε” επάνω από το ελικόπτερο μετά από κάθε πτήση, να το εξυπηρετήσει, να το επιθεωρήσει, να το προετοιμάσει για την επόμενη έξοδο. Τους είδαν, κάτω από κρύο, βροχή και χιόνι, χωρίς “τα χέρια στις τσέπες”, με τι επιμέλεια “πρόσεχαν” το ελικόπτερο, σκουπίζοντας την παραμικρή “ακαθαρσία” επάνω σε όλη την άτρακτο, εφαρμόζοντας πιστά τις διαδικασίες. Καμμιά βαριεστημάρα, κανείς “ωχαδελφισμός”. Επαγγελματίες από τα πιο μικρά και ασήμαντα. Επαγγελματίες σε όλα τους.

Η εικόνα που αποκόμισαν για τους Έλληνες συναδέλφους, δεν είναι απαραιτήτως αρνητική. Όμως το βέβαιο είναι ότι οι Αμερικανοί διαπίστωσαν την τραγική έλλειψη υποδομών από πλευράς Αεροπορίας Στρατού, που έχει ως αποτέλεσμα το μείζον του στόλου των πτητικών μέσων, όλων των τύπων, να παραμένει χειμώνα – καλοκαίρι εκτεθειμένο πλήρως στην ύπαιθρο, στο έλεος των χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών αλλά και των τρομερών επιπέδων υγρασίας, λόγω γειτνιάσεως με την θάλασσα. Aπό τα πιο παλιά Huey, μέχρι τα υπερσύγχρονα NH-90 και τα πλέον “φορτωμένα” με ευαίσθητα ηλεκτρονικά Apache, τα μέσα της Αεροπορίας Στρατού είναι κυριολεκτικώς παρατημένα. Ούτε καν απλά ανοικτά υπόστεγα με λαμαρίνα για την βροχή, δεν υπάρχουν… Στο Στεφανοβίκειο είναι η μεγαλύτερη βάση της Αεροπορίας Στρατού αλλά τα υπαιθρίως “αραγμένα” ελικόπτερα, παραπέμπουν σε σκηνικό αθιγγάνων.

Οι Έλληνες έμειναν φυσικά εντυπωσιασμένοι από τα χρήματα που δαπάνησαν οι Αμερικανοί προκειμένου να φτιάξουν έργα που θα βελτίωναν την διαμονή τους και θα διευκόλυναν το έργο τους. Μόνο για τον χώρο σταθμεύσεως των οχημάτων τους, οι άνθρωποι έριξαν απίστευτα χρήματα και συνεχίζουν να εκτελούν έργα, τα οποία βεβαίως, θα μείνουν. Άλλωστε τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να μετασταθμεύσει στο Στεφανοβίκειο άλλη ανάλογη δύναμη που θα αναπτυχθεί στην Ευρώπη από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Μέχρι τότε, καλό είναι τα στελέχη της Αεροπορίας Στρατού να κάνουν έναν απολογισμό και κυρίως, μια αυτοκριτική, συγκρίνοντας με τους Συμμάχους. Ας δούνε τους Συμμάχους πέρα από τα παραδοσιακά Stetson, που φοράνε με υπερηφάνεια. Όσα χρήματα και αν έχουν αυτοί, και όσα χρήματα στερούμαστε εμείς, δεν δικαιολογείται η διαφορά σε αυτό που αποκαλούμε επαγγελματισμός. Ο επαγγελματισμός διαμορφώνεται από την νοοτροπία. Και οι Αμερικανοί είναι σαφές ότι απεχθάνονται την προχειρότητα. Η προχειρότητα, είναι ο εχθρός του επαγγελματισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

16 Απαντήσεις

 1. Είδαν οι Έλληνες τον “τελευταίο” πιτσιρικά και πιτσιρίκα της TF KRONOS, πώς “έπεφτε” επάνω από το ελικόπτερο μετά από κάθε πτήση, να το εξυπηρετήσει, να το επιθεωρήσει, να το προετοιμάσει για την επόμενη έξοδο. Τους είδαν, κάτω από κρύο, βροχή και χιόνι, χωρίς “τα χέρια στις τσέπες”, με τι επιμέλεια “πρόσεχαν” το ελικόπτερο, σκουπίζοντας την παραμικρή “ακαθαρσία” επάνω σε όλη την άτρακτο, εφαρμόζοντας πιστά τις διαδικασίες. Καμμιά βαριεστημάρα, κανείς “ωχαδελφισμός”. Επαγγελματίες από τα πιο μικρά και ασήμαντα. Επαγγελματίες σε όλα τους.

  Απλά εμετός…Δεν έχω λόγια να σχολιάσω αυτό το λίβελο….Πραγματικά είμαι ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ με αυτά που γράφει ο «δημοσιογράφος»…

  1. @SKYHOOK47= Εχεις διαβάσει ποτέ αυτόν που βρίζεις;;;;; Εστω μια φορά.
   Καλό είναι να μην μιλάς έτσι για κάποιον που είναι από τους πιο αξιόπιστους (ελάχιστους) αμυντικούς συντάκτες. Και ο οποίος ασχολείται με την ουσία των δικών μας ΕΔ και οχι με τα κουτσομπολιά και τα παραμάγαζα έξω και μέσα ….Αν διαφωνείς, εκφράσου διαφορετικά.

   1. Επειδή το θέμα της συντήρησης των αεροπορικών μέσων το ζω καθημερινά καθώς είναι το αντικείμενο μου,και λίγα είπα…Αν πρόσεξες το σχόλιο μου αφορά αυτή την παράγραφο και μόνο…

 2. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ.
  ΤΟΣΟ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ» ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α.Σ.
  ΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΡΩΝ (ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ) ΠΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.
  ΕΠΙΣΗΣ, ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ – ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
  Α! ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΜΕΣ ΠΤΗΣΗΣ Ή ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕΣΑ – ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΑΜΡΙΚΑΝΩΝ!

  1. Τι μας λες δηλαδή ότι μια εμπειροπόλεμη μονάδα, η οποία έχει επιχειρήσει για χρόνια μακριά από τη βάση της, μακριά από οικογένειες και όλη την υποστήριξη θα δήλωνε αδυναμία εκτέλεσης αποστολης? 4 μήνες μείνανε στο Στεφανοβικειο και μια χαρά εκτέλεσαν τις αποστολές χρησιμοποιώντας την ίδια υποστήριξη με αυτή της ΑΣ.

   Δεν θέλω να μειώσω την ΑΣ, αλλά όπως και να το κάνουμε κάτι έχει να μάθει ένας στρατός που δεν έχει πολεμήσει για 45 χρόνια από ένα στρατό που διαρκώς πολεμα. Και δεν πάω καν στο θέμα του εξοπλισμού.

 3. 1ον: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ & ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.
  2ον: ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΓΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2003 & ΜΕΤΑ (ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ peer/ near- peer adversary).
  3ον: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ «μακρυά από την υποστήριξη» – ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ.
  4ον: ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ stage- down (ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΗΠΑ), ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΕ ΠΤΗΣΕΙΣ & ΒΟΛΕΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Α.Σ. – Ο ΟΓΚΟΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ & ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΙ (ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΛΟΙΠΟΝ).
  ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ (ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ) ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Σ. – ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ.
  ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ) ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ.

 4. Νομιζω πως τα σχόλια του κατα τα αλλα αξιόλογου αρθρογράφου για τον επαγγελματισμο των στελεχών της ΑΣ είναι κάπως υπερβολικά. Δεν μπορούν να συγκριθούν οι υλικοί πόροι των Αμερικανών με την σκληρή Ελληνική πραγματικότητα, κοινώς οι Έλληνες με «πατέντες» προσπαθουν να κρατήσουν το σύνολο του αμυντικού εξοπλισμού ζωντανό (σε Ε/Π 25 ετών, να μην το ξεχνάμε αυτό), ενώ οι συμμαχοι έχουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (με ότι σημαίνει αυτό για το ηθικο τους) και πλουσιοπάροχους προυπολογισμους για υποστήριξη αυτων

  1. Seaman δεν είναι μόνο οι υλικοί πόροι που κάνουν τη διαφορά, αυτό είναι το λιγότερο. Δεν είναι επίσης ούτε η ύπαρξη αποκλειστικά επαγγελματιών έναντι ενός μεικτού προσωπικού (επαγγελματιών-κληρωτών).

   Τη διαφορά την κάνουν
   1 η ουσιαστική αξιολόγηση του κατώτερου προσωπικού (up or out) όπου είτε είσαι αρκετά καλός για να προαχθείς είτε αποστρατεύεται. Ανι]τιθετα στον ελληνικό στρατό οι προαγωγές είναι καθαρά συνδεδεμένες με τα έτη υπηρεσίας, και κουτσοί στραβοί όλοι προάγονται
   2 η ύπαρξη ουσιαστικής αξιοκρατίας στα ανώτερα στελέχη. Στο Ελλαδιστάν η κάθε κυβέρνηση κρίνει τους ανώτατους πρώτα με κομματικά κριτήρια και μετά με αξιοκρατικά. Αντίθετα στην Αμερική οι προαγωγές πρέπει να εγκριθούν απο το κογκρέσο όπου τις περισσότερες φορές τον έλεγχο σε κάποια από τις επιτροπές μπορεί να τον έχει το αντίπαλο κόμμα.
   3 ο αμερικανικός στρατός μπορεί να πολεμήσει ή να κληθεί να επιχειρήσει ανα πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν ανέχεται άχρηστους συναδέλφους επειδή μπορεί να του κοστίσουν τη ζωή του.

   Γνωρίζοντας τον αμερικανικό σύστημα, οι διάφορες είναι μεγάλες. Όχι όμως στον εξοπλισμό και τα μέσα (όπως πολλοί Έλληνες πιστεύουν) αλλά στην ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

   1. Θα συμφωνήσω κατά ένα μεγάλο μέρος με τα λεγόμενα σου, αλλά ξεχνας πως ειμαστε ένα «άκαπνο» στράτευμα χωρίς πραγματικούς πολιτικους ηγέτες , χωρίς οραματισμό και στρατηγικό σχεδιασμό, με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να έχει πεσει σε λήθαργο. Για να ξυπνήσει και να ενεργοποιηθεί πρέπει να συμβεί κάτι εξαιρετικά συνταρακτικό που θα ταρακουνήσει συθεμελα την κοινωνία και αυτό η ιστορία εχει διδάξει πως δεν θα αργήσει να συμβεί…

 5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ MEDIA DAY.
  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ Κώστα, ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΩΣ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (POWEL) Ή ΑΜΥΝΑΣ (MATTIS) ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ? Ή ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΕΣ ΛΙΣΤΕΣ 88 ΚΑΙ 95 ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΡΑΜΠ & ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΟΝ US ARMY?
  ΑΣ ΜΗΝ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΗ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΛΑ & ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Α.Σ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ 2 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΑΤΣΙ ΟΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΤΑΕΙ 90 ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ (Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ 45), ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ (Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ) ΚΑΙ ΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΠ’ ΟΤΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ.
  ΕΠΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ & ΟΝΤΩΣ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΛΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΛΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΘΗΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ) – ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΠ!
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΙΛΙΤΗ- ΟΠΛΙΤΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΩΤΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
  ΟΜΩΣ, Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ:
  ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ή ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΝΑ ΒΙΔΩΝΟΥΜΕ ΒΙΔΕΣ & ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΜΑΣ (ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ).
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

 6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ . ΦΕΡΙΠΗΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΌ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΝΟ.

  ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΊΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΘΈΣΕΙΣ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ.

  ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ REPUBLIC ΟΧΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΥΠΆΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΌ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΟΧΙ ΥΨΗΛΕΣ.

  ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΟΓΔΌΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΌΤΕΡΟΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΔΕΛΦΟΚΤΩΝΟΙ. ΤΑ ΦΑΝΤΆΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΌΝΤΟΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΈΣ ΟΜΑΔΕΣ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΥΠΕΡΗΦΆΝΕΙΑΣ. ΥΠΕΡΗΦΆΝΕΙΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΆΤΟΜΟ Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ ΑΤΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΤΕΊ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΟΠΟΊΟΝ ΥΠΆΓΕΤΑΙ. ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΎΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΊ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΆΝΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΟΤ ΜΠΟΛ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΌΣ ΥΜΝΟΣ. ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΤΑΣΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕΡΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ‘ΒΕΤΕΡΑΝΣ’ . Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΟΤΡΟΦΊΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΊΑ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΉΘΗΚΑΝ.

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌΡΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΎ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΎ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΎΦΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΑΝΤΆΣΜΑΤΑ ΤΟΎ ΠΑΡΕΛΘΌΝΤΟΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΊΝΔΥΝΟΥ.

  Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΕΜΑ ΥΛΙΚΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΡΓΑΝΙΚΆ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΤΣΟΝ ΟΦΕΊΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΌ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΆΤΟΜΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΉ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΑ. ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΆΖΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

  ΘΥΜΆΜΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΌΠΟΥ ΠΙΛΌΤΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΙΤ ..ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΜΊΑ ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΚΦΡΆΣΕΙΣ ΌΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΑ ΚΤΛ. ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΌΣ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΩΣΤΕ Η ΚΆΘΕ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΤΈΛΟΣ.

  ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΏΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΝΚ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΎΣΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ » LET THE BODIES HIT THE FLOOR» ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΡΈΒΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΕΡΝΆ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ..ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΣΘΈΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΌΣ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ..

  https://youtu.be/tPkEm8iEYLE

  https://youtu.be/8BYTLnMtQok

  ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΓΕΝΙΚΕΥΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.