Ο Στρατός των Φιλιππίνων διαθέτει περίπου 343 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ.

Η πρώτη παρτίδα των έξι αναβαθμισμένων M113 πρόκειται να παραδοθεί στον Στρατό των Φιλιππίνων (PA) την 18η Ιουνίου 2015, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στρατού, Αντισυνταγματάρχης Νοέλ Ντετοϊάτο, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Φιλιππίνες (PNA).

Την πρώτη παρτίδα θα ακολουθήσουν ακόμη 18 μονάδες και τέσσερεις επιπλέον τον Ιούλιο ή Αύγουστο, είπε.

Δεκατέσσερα από τα M113 θα διαμορφωθούν ως οχήματα πυρών υποστήριξης, τέσσερα ως τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ), έξι ως τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), και άλλα τέσσερα ως τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής.

Τα M113 θα παραδοθούν από την ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Elbit Systems.
Η σύμβαση, η οποία είναι αξίας 882 εκατομμυρίων Πεσό Φιλιππίνων (Ph), υπογράφηκε την 22 Ιουνίου 2014.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την τοποθέτηση των μη επανδρωμένων πύργων με πυροβόλο 25 χιλιοστών, τηλεχειριζόμενων οπλικών σταθμών (RCWS) με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών και συστήματα έλεγχου πυρός (ΣΕΠ) για πύργους 90 χιλιοστών.

Ο Στρατός των Φιλιππίνων διαθέτει περίπου 343 ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ. Περίπου το 85 τοις εκατό από τα ΤΟΜΑ είναι σε πράσινη κατάσταση (πλήρως επιχειρησιακά) ενώ ένα 10 τοις εκατό είναι σε κίτρινη κατάσταση (χρήζουν επισκευών) και πέντε τοις εκατό είναι σε κόκκινη (πέραν όποιας επισκευής).

Περίπου 150 από αυτά είναι τα βρετανικής κατασκευής GKN «Simba» με τα υπόλοιπα ΤΟΜΑ να αποτελούνται από τα αμερικάνικης κατασκευής ΤΟΜΑ V-150 και V-200, M-113, τα τουρκικής κατασκευής ACV-300 και τα βρετανικά Scorpion CVR(T).

Τα οχήματα αυτά δίνουν στο Στρατό των Φιλιππίνων την ικανότητα των τεθωρακισμένων και είναι οργανωμένα σε ένα μηχανοκίνητο λόχο πεζικού με 14 οχήματα για ανάπτυξη με τις συμβατικές δυνάμεις.

Τηλεχειριζόμενος οπλικός σταθμός των 12,7 χιλιοστών της Elbit. (israeldefense.com)

Απόδοση από το aseanmildef.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: