Φινλανδία και Λετονία θα αναπτύξουν νέο τεθωρακισμένο όχημα βασισμένο στο Patria 6×6

Η συνεργασία των δύο χωρών συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο υπουργών Αμύνης και θα βασιστεί στο υπάρχον πρόγραμμα Patria 6×6 που υπάρχει ως σχέδιο. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν για να καθορίσουν τις ακριβείς προδιαγραφές του νέου οχήματος και το μοίρασμα του υποκατασκευαστικού έργου. Οι αριθμοί για τους οποίους ενδιαφέρεται η κάθε χώρα δεν έχουν ακόμα καθοριστεί αλλά δήλωσαν πως το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό για συνεργασία και με άλλες χώρες.

Ο διευθυντής τομέως οχημάτων ξηράς της Patria, Jussi Järvinen, δήλωσε πως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την εταιρία. Το όχημα συνδυάζει “εξαιρετική κινητικότητα και ευκολία χρήσης. Ο μεγάλος κύκλος ζωής του και η ευκολία συντήρησης εξασφαλίζουν ένα πολύ αποδοτικό και συμφέρον (όχημα) που προσαρμόζεται σε κάθε τύπο αποστολής”, σύμφωνα με τον κ. Järvinen. Η παράδοση των πρώτων οχημάτων μπορεί να αρχίσει το 2021, αν το επιλέξουν οι χρήστες.

Το Patria 6×6 είναι ένα τεθωρακισμένο φορτηγό όχημα που συνδυάζει στοιχεία των επιτυχημένων φινλανδικών τεθωρακισμένων AMV και XA της Patria. To σύστημα ανάρτησης και κίνησης προέρχεται από το διαδεδομένο όχημα AMV, το σχέδιο έχει απλοποιηθεί αυξάνοντας την αξιοπιστία του ενώ η χρήση υλικών που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο χαμηλώνουν το επίπεδο του κόστους και του βιομηχανικού ρίσκου κάνοντάς του εξαιρετικά απλό και φθηνό στη συντήρηση.

Πηγή: ptisidiastima.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.