Εσωτερικό του AMVXP. (Deagel.com)

Το φθινόπωρο του 2013 κατά τη διάρκεια της έκθεσης DSEI, η Patria παρουσίασε ένα νέο όχημα. Από τότε το συγκεκριμένο όχημα έχει πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές και πολύ δύσκολες δοκιμασίες, όπου τελειοποιήθηκε έχοντας ως γνώμονα τις μελλοντικές ανάγκες των δυνητικών πελατών.

Το όχημα AMVXP της Patria. (deagel.com)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βιομηχανίας, η Patria θέτει τα νέα πρότυπα για τα μελλοντικά 8Χ8 θωρακισμένα οχήματα. Το ευρύχωρο εσωτερικό και η δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου φορτίου προσδίδουν μία πλατφόρμα για μελλοντικές εκδόσεις, οι οποίες, θα επιτρέψουν την ταυτόχρονη τοποθέτηση οπλικών συστημάτων, θωράκισης και εξοπλισμού για το πλήρωμα.

Το όχημα AMVXP της Patria. (deagel.com)

Τώρα, η Patria δημοσιοποίησε τη νέα ονομασία του οχήματος, Patria AMVXP. Το όνομα Patria AMVXP αντιπροσωπευει τα πολύ καλά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του οχήματος. Το όνομα συνδέει έντονα το όχημα με την οικογένεια οχημάτων Patria AMV και η συντομογραφία XP σημαίνει “Επιπρόσθετο Ωφέλιμο Φορτίο, Επιπλέον Προστασία και Επιπλέον Επιδόσεις”, τα οποία φανερώνουν αρκετά για τις ιδιότητες του οχήματος.

Το όχημα AMVXP της Patria. (deagel.com)

Η ανακοίνωση της βιομηχανίας λέει πως η κινητικότητα του Patria AMVXP βασίζεται στο αναβαθμισμένο συγκρότημα ισχύος των περίπου 600 ίππων το οποίο είναι συζευγμένο με το ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου εδάφους (ITCS).
Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας έχει μετρηθεί ώστε να επαρκεί στις αυξημένες ανάγκες του μελλοντικού στρατιώτη άλλα και των συστημάτων C4I.
To σύστημα ορθής λειτουργίας και παρακολούθησης χρήσης του συστήματος (HUMS) μαζί με την ψηφιακή “ραχοκοκαλιά” του όχηματος διασφαλίζει την καλύτερη πλατφόρμα για τους στρατιώτες του 21ου αιώνα ώστε να επιτύχουν τους σκοπούς τους σε κάθε επιχειρησιακό θέατρο.

Το όχημα AMVXP της Patria. (deagel.com)

https://www.youtube.com/watch?v=w21xtJN-MAI

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: