Οι φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχημένη βολή αληθινών πυρών με τα “Thales Crotale New Generation”, εξοπλισμένα με την νέα θερμική κάμερα “Catherine XP”, όπως ανακοίνωσε η γαλλική αμυντική εταιρεία την 8η Ιουνίου 2018.

Ο κεντρικός ρόλος των φινλανδικών ενόπλων δυνάμεων, εκτός από το να επιχειρεί μαζί με τις δυνάμεις της Ευρώπης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) σε πολυάριθμες διεθνείς αποστολές, ειναι να προστατεύουν την εθνική επικράτεια και τον φινλανδικό λαό. Κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια, η “Thales” παρέχει υπηρεσίες και υποστηρικτικές ικανότητες στις φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις για το σύστημα τους αεράμυνας μικρού βεληνεκούς “Crotale NG” (“New Generation”) .

Στο πλαίσιο μιας υπό εξέλιξης σύμβασης υποστήριξης, οι φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις απέκτησαν την νεα θερμική κάμερα της “Thales”. Η κάμερα αυτή ειναι τμήμα της μακροπρόθεσμης υποστήριξης των εποχούμενων οπτικοηλεκτρονικών συσκευών (“optronic”) πρόσκτησης και παρακολούθησης στόχου. Οι χείριστες βρήκαν τις λειτουργίες των εξελιγμένων οπτικοηλεκτρονικών συσκευών ως ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό στο συνολικό σύστημα. Οι οπτικοηλεκτρονικές συσκευές προσφέρουν επίσης υποστήριξη στην απόφαση των χειριστών στην περίπτωση μιας αεροπορικής απειλής. Η απαράμιλλη τεχνολογική απόδοση της νέας κάμερας βοηθάει στην παροχή μιας αξιόπιστης εικόνας πραγματικού χρόνου που ειναι άμεσα διαθέσιμη στις φινλανδικές ένοπλες δυνάμεις ώστε οι χειριστές να λάβουν την καλύτερη απόφαση και να ενεργήσουν αναλόγως.

Η δοκιμαστική βολή, με τον πύραυλο “VTI”, που πραγματοποιήθηκε σε πεδίο εκπαίδευσης των φινλανδικών ενόπλων δυνάμεων, κατέδειξε τις ικανότητες του “Crotale NG” εξοπλισμένο με την κάμερα “Catherine XP”. Απέδειξε την ακρίβεια και την ισχυρή απόδοση ενός συστήματος που συνάδει πλήρως με τις απαιτήσεις των φινλανδικών ενόπλων δυνάμεων καθώς εκπληρώνει την αποστολή του προστατεύοντας πωλητές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Αυτή η πιο πρόσφατη εξέλιξη διατηρεί τη δυναμική ανάπτυξη του συστήματος “SHORAD” πολλαπλών αισθητήρων “Crotale NG” και ενισχύει περαιτέρω την αποδεδειγμένη επιχειρησιακή απόδοση του.

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: