Επιχειρησιακή εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων. (ΓΕΣ)

Από 20 έως 24 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της ΑΣΔΕΝ, πραγματοποιήθηκε πλήρης ανάπτυξη του Λόχου Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (Λ/ΜΕΑ) του 472 Τάγματος Επιτήρησης – Πληροφορικής (472 ΤΕΠΠ).

Η ανάπτυξη του Λ/ΜΕΑ έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και περιέλαβε την ενεργοποίηση:

– Εκτοξευτή ΜΕΑ.
– Σταθμού Ελέγχου Εδάφους.
– Σταθμού Επικοινωνιών.
– Συγκροτήματος Μεταφοράς Περισυλλογής ΜΕΑ.
– Συγκροτήματος Τεχνικής Υποστήριξης.

Τα ΜΕΑ που διαθέτει ο Στρατός Ξηράς, την επιχειρησιακή αξιοποίηση των οποίων έχει αναλάβει το Όπλο των Διαβιβάσεων, έχουν δυνατότητα πτήσης άνω των 200 χιλιομέτρων, φέρουν κάμερες ημέρας και νύχτας και δύνανται να αναλάβουν αποστολές:

– Μεταφοράς της εικόνας του πεδίου της μάχης στα Κέντρα Επιχειρήσεων, σε πραγματικό χρόνο.
– Επιτήρησης και αναγνώρισης.
– Συλλογής και μετάδοσης πληροφοριών.
– Υποστήριξης Πυρών Πυροβολικού.
– Εκτίμησης καταστροφών.
– Υποστήριξης επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων ΑεροχημάτωνΕπιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων

One Response

  1. Γιάννης

    Εμάς αραγε δε θα μας εξυπηρετούσε καλύτερα να είχαμε εναν σαφώς μεγαλύτερο και ικανότερο αριθμο UAV, του τύπου Predator με ικανότητα μετάφορας οπλισμού, καλυτερων αισθητηρων, καλυτερης εμβέλειας….?

    Προσωπικά τα θεωρώ ως φτηνό μέσο επιτηρήσης (σε σχέση πχ με ενα αεροπλάνο) και πολλαπλασιαστή ισχύος. Τέτοια θα μπορουσανε να κόβουνε βόλτες και στο Αιγαίο στην θέση των Orion και ιπτάμενων μέσων του λιμενικου, ακόμα και σε επιχειρήσεις SAR χάρις στο ικανο FLIR που φέρουνε.

    Εχω την εντύπωση πως δεν τυγχάνουν τις προσοχής που θα πρεπε.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: